Miercuri, 19 martie, simularea Evaluării Naționale 2025 se încheie cu proba la Limba maternă. Pentru cei 10.000 de elevi ai minorităților naționale, proba începe la ora 9

940 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Elevii minorităților naționale susțin, miercuri, 19 martie, proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naționale 2025. Sunt înscriși aproximativ 10.000 de elevi, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Marți, 18 martie, a avut loc proba scrisă la Matematică și circa 12.000 de elevi au lipsit, la fel ca la Limba română.
  • Subiectele sunt elaborate conform programelor specifice aprobate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) care pot fi consultate aici. Baremele de corectare vor fi publicate zilnic la ora 15:00 și le veți putea regăsi pe Edupedu.ro.

Elevii intră în săli la ora 08:30 și proba începe la ora 09:00, potrivit procedurii. Pentru redactarea lucrărilor, ei folosesc pix sau stilou cu pastă sau cerneală albastră și, la proba de matematică, pot folosi și creion pentru desenele de la geometrie. O greșeală se corectează cu o linie orizontală simplă, fără alte însemne, după cum indică profesorii asistenți înainte de începerea simulării.

Rezultatele simulării vor fi comunicate individual pe 31 martie. Acestea vor fi analizate în cadrul fiecărei școli prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și în consiliile profesorale, urmărindu-se adoptarea unor măsuri de sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor.

Notele nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazurilor în care elevii sau părinții solicită acest lucru în scris.

Lucrările redactate de elevi vor fi evaluate digitalizat, proces introdus în 2024 pentru toate examenele naționale organizate de MEC. Pentru a oferi clarificări suplimentare, ministerul pune la dispoziție acest ghid informativ pentru profesorii asistenți și evaluatori.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai spune că a invitat-o pe Emilia Șercan să facă parte din comisia care a analizat doctoratul lui Lucian Bode și a cerut observații din partea profesorului Marian Popescu / Șercan: Am avut senzația că UBB încearcă să găsească o garanție că verdictul nu va fi contestat / Popescu: Au vrut să știe dinainte punctul nostru de vedere

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca spune, în comunicatul de miercuri prin care descrie parcursul hotărârii comisiei sale de etică în privința tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că…
Vezi articolul