Microcertificările sau micro-credențialele vor fi introduse în premieră în textul noii legi a învățământului superior, potrivit sintezelor transmise de Ministerul Educației jurnaliștilor acreditați. Reamintim că cele două proiecte de legi au fost prezentate miercuri în primă lectură, în Guvern.
Micro-certificatele certifică rezultatele învățării în urma unei experiențe de învățare de mică amploare (de exemplu, un curs sau o formare de scurtă durată). Ele oferă o modalitate flexibilă și specifică de a ajuta oamenii să își dezvolte cunoștințele, aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru dezvoltarea personală și profesională.
„Programele de formare continuă pot avea volume reduse de învățare, vizând rezultate ale învățării corespunzătoare, care se finalizează cu o microcertificare.
Rezultatele învățării sunt evaluate în baza unor standarde transparente și clar definite, vizează cunoștințe, aptitudini și competențe specifice care răspund unor nevoi ale societății, personale, culturale sau ale pieței muncii.
Microcertificările aparțin persoanei care le-a dobândit, pot fi partajate și sunt portabile.
Microcertificările pot fi utilizate în mod individual sau pot fi cumulate în vederea obținerii unui certificat corespunzător”, precizează documentul.
Documentul în format .pdf:
Articol în curs de actualizare
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.