Microbuz școlar neînmatriculat, lăsat în paragină de ani de zile în curtea Școlii Gimnaziale nr. 190 din București

2.904 vizualizări
Foto: cititori EduPedu.ro
Școala Gimnazială nr. 190 din Capitală a lăsat să se degradeze un microbuz școlar nefolosit, potrivit unor poze trimise de părinți pe adresa redactie@edupedu.ro. Edupedu.ro a încercat să contacteze instituția de învățământ pentru a afla cum s-a ajuns în această situație, dar nu a răspuns nimeni la secretariat. Vezi mai jos, în articol, imagini cu microbuzul.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, prin Ordonanța de Urgență nr. 17/2014 a fost aprobată alocarea finanțării în vederea achiziționării unor microbuze pentru mai multe ministere: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale.

Printre altele, Ministerul Dezvoltării a primit finanțare pentru 65 de microbuze (16+1 locuri) pentru dotarea școlilor care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne si internaţionale, conform sursei citate anterior.

Din cele 65 de microbuze școlare pentru dotarea secțiilor de club sportiv școlar, Școala Gimnazială nr. 190 „Marcela Peneș” din București a primit un microbuz.

Foto: Ministerul Dezvoltării

La acea vreme, ministru al Dezvoltării era Liviu Dragnea. El a ocupat această funcție în perioada decembrie 2012 – mai 2015.

Acum, microbuzul are tot numere roșii, ceea ce înseamnă că nu a fost înmatriculat. Iată câteva imagini cu microbuzul Școlii Gimnaziale nr. 190 din Capitală:

În 2022, autobuzul se află amplasat în curtea școlii, conform Google Street View.

Foto: Captură Google Street View

În 2019, microbuzul se afla pe terenul de sport.

Foto: Captură Google Earth
Citește și:
Transportul gratuit al elevilor, discutat la Guvern cu reprezentanții elevilor. Robert Avram, CNE: Premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul cancelariei, cel mai probabil, dar cu implicarea dumnealui, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem deja o soluție pe termen lung, care va fi subvenția

1 comment
  1. Edupedu,
    Ati putea aborda si subiectul tabletelor date de primaria Sectorului 4 la cateva scoli din Bucuresti din luna iunie. Aici vorbesc IN SPECIAL de SCOLILE 79 si 97 care au primit din luna iunie tablete si calculatoare care zac in anexele scolii! Copiii nu au NICIUN calcultor in laboratoarele de informatica, iar conducerea scolilor prefera sa le tina depozitate, in timp ce primaria achita din luna iunie, pentru ele, abonamente la Orange… Tara lui Papura Voda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încă 110 școli și grădinițe au intrat de ieri până astăzi în scenariul roșu. În total, 1.040 de unități de învățământ sunt 100% online, în timp ce elevii din 11.381 de școli și grădinițe învață față în față – Ministerul Educației

Peste 1.000 de școli și grădinițe sunt astăzi, 16 octombrie, în scenariul roșu, cu 110 mai multe decât ieri, anunță Ministerul Educației. În buletinul zilnic emis cu datele la zi…
Vezi articolul

Profesoara Gabriela Glăvan, despre studenții care nu mai citesc cărți: Un veac de singurătate a fost citit de 5 studenți din 140. Timp de 12 ani, și la școală, și acasă au văzut cam același lucru: că se poate și fără să citești, contează să iei bacul, să intri, să treci, să iei o diplomă. Am obosit și mă macină deznădejdea

Gabriela Glăvan, lector universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara, remarcă într-o postare pe Facebook că din ce în ce mai puțini studenți…
Vezi articolul

DOCUMENT Academia Română cere institutelor de cercetare să taie salarii și să pensioneze forțat angajați pentru că Ministerul Finanțelor nu a alocat suficiente fonduri. Asociația AdAstra: ”Demers ilegal”

AdAstra, cea mai cunoscută asociația a cercetătorilor români, face publică o adresă oficială prin care Academia Română le cere tuturor institutelor, centrelor și filialelor din subordinea sa să taie salarii,…
Vezi articolul

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul