Mi s-a solicitat să nu pierd Ministerul Educației – știți de ce, pentru proiectul “România Educată”, spune Ludovic Orban despre momentul negocierii portofoliilor din Guvernul Cîțu

2.069 de vizualizări
Foto: gov.ro
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat la B1TV că de la vârful PNL – indicându-i inclusiv pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe actualul premierul Florin Cîțu – i s-a indicat „prioritizarea” unor portofolii ministeriale, scrie G4Media. Orban a enumerat Educația, drept unuia dintre cele 4 ministere pe care era mandatat să nu le cedeze partenerilor de coaliție.

„Mi s-a solicitat să nu pierd Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Educației – știți de ce, pentru proiectul România Educată, și de asemenea Ministerul de Finanțe… pentru că domnul Cîțu a zis că e obligatoriu să avem noi și Finanțele, și atunci eu am și fost de acord cu el.

Vă dați seama, în aceste condiții cât de greu a fost să ajungem la un consens cu USR PLUS, de altfel am și intrat într-un blocaj de 6 zile. Eram sub presiunea opiniei publice, care ne acuza că noi stăm să împărțim funcții în loc să guvernăm, iar eu eram foarte conștient că dacă nu învestim Guvernul înainte de Crăciun vom arunca țara în aer”, a comentat Orban.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul „Şaguna” din Braşov, analiză punct cu punct a rezultatelor simulării Evaluării Naționale: Anul trecut nivelul de dificultate al subiectului I era în jurul clasei a IV-a – a V-a, anul acesta exercițiile au fost un pic mai ridicate, astfel încât s-a trecut la nivel de clasă a VII-a – a VIII-a, într-un mod real / Intuiesc că mulți elevi au ghicit răspunsurile la testele grilă

Profesorul de matematică Cătălin Ciupală de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov spune despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale că a identificat cel puțin trei itemi unde elevii…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea tot atâtea probe scrise ca acum, în sesiunea de vară/toamnă, iar cele de competențe și o probă complementară vor putea fi date în timpul clasei a XII-a – proiectul legii învățământului preuniversitar

„În sesiunile de vară și toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe lingvistice pentru limba 1, limba 2, probele de competențe digitale și…
Vezi articolul

SURSE Bacalaureatul va avea o nouă structură, cu Matematică susținută și de elevii de la uman, o probă nouă de competențe „complementare” și alte două examene scrise la limbi străine, toate de-a lungul clasei a XII-a. În sesiunea propriu-zisă de BAC rămân trei probe scrise și română-oral – proiectul legii Educației

Examenul de Bacalaureat, prevăzut de proiectul legii Educației Deca, va conține o probă de „competențe de bază complementare” specializării, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre „competențe de bază la Matematică”,…
Vezi articolul