Mexic: Anul școlar începe, dar nu la clasă, ci în fața ecranului TV. Televiziunea – centrală pentru predarea la distanță / Exod de la școlile private

5.739 de vizualizări
Photo by cottonbro from Pexels
Zeci de milioane de elevi mexiani au reînceput, luni școala, dar nu revin la clase, ci urmează cursuri la distanță, derulate în special prin intermediul posturilor de televiziune și de radio, potrivit AFP şi dpa, citate de Agerpres. Televiziunea este preferată Internetului, pentru predarea la distanță, deoarece are o mult mai bună acoperire teritorială. Mexicul este a treia țară din lume după SUA și Brazilia, din punct de vedere al numărului de decese Covid-19.

Regulile predării la distanță se aplică elevilor din ciclul primar și secundar din învățământul public și privat. Potrivit Reuters, situația a determinat al elevilor de la școlile private, care nu mai beneficiază de avantajele predării normale, în condiții mai bune decât în sistemul public.

Agerpres arată că, potrivit guvernului, școala la distanță va fi menţinută până când condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Cursurile în şcoli au fost suspendate începând cu 17 martie.

Mexic, ţară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19, ocupând locul al treilea la nivel mondial după SUA şi Brazilia. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

În această țară, televiziunea are o acoperire de sunt 94% din teritoriul ţării, faţă de 70-80% în cazul Internetului.

Foto: Pexels.com


1 comment
  1. Remarc o greșeală de scriere in primul rand, iar in al doilea paragraf, un cuvânt lipsa (bănuiesc eu). Puțina atenție? O încercare de recitire a articolului inainte de postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 20 de mii de semnături în 5 zile pentru petiția prin care zeci de licee pedagogice cer Ministerului Educației, Parlamentului și Președintelui să nu desființeze specializarea de învățător de la aceste școli

În cinci zile s-au strâns 21.600 de semnături pentru a susține petiția online prin care 29 de licee pedagogice cer să nu se desființeze specializarea de învățător de la aceste…
Vezi articolul

Tinerii care au absolvit „universități de top” din străinătate și care vor să predea în școlile din România cu „cele mai bune rezultate” ar putea primi granturi de 15.000 de lei pe lună, timp de 5 ani – proiect inițiat de șeful PNL, Nicolae Ciucă, în dezbatere la Camera Deputaților, for decizional

Un proiect de lege adoptat deja de Senat și aflat în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional, prevede ca absolvenții “universităților de top” din străinătate, cu diplomă recunoscută în România,…
Vezi articolul

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul