Metal pentru Viitor – campanie pentru parteneriate între companii și pentru conștientizarea, prin educație, a importanței economiei circulare (P)

100 de vizualizări
Foto: Metal pentru viitor
Lansarea oficială a campaniei Metal pentru Viitor are loc joi, 3 noiembrie 2022, în cadrul conferinței digitale “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare” organizată pe edupedu.ro și pe canalele social media EduPedu.

Campania Metal pentru Viitor are drept call-to-action principal realizarea de parteneriate între companii din industrie în vederea implementării modelului economiei circulare. Acesta este și scopul principal al campaniei, realizarea de parteneriate de business – fiind singura posibilitate de a implementa principiile economiei circulare.

O altă componentă a campaniei o reprezintă zona de educație, economia circulară și reciclarea fiind domenii puțin cunoscute și accesate în România. Cu toate acestea, implementarea de soluții și modele sustenabile poate aduce companiilor avantaje economice și nu numai. Astfel, componenta educativă a campaniei Metal pentru Viitor devine importantă prin efectele de conștientizare a managerilor din mediul privat și prin accesul la autorități publice și experți din domeniu. Dar educarea în domeniu trebuie realizată la toate nivelurile, având în vedere că principiile economiei circulare includ și o schimbare de abordare din partea consumatorilor.

Barna TÁNCZOS, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mirona DAIA, coordinator Strategia pentru Economie Circulară în Ministerul Economiei, Marian – Jean Marinescu, europarlamentar, Constantin DAMOV, președinte Coaliţia pentru Economie Circulară (CERC) sunt doar o parte dintre personalitățile care vor participa la conferința de lansare Metal pentru Viitor, alături de partenerii principali: As Metal, GreenPoint Management și Linde Gaz România.

Urmăriți joi, 3 noiembrie 2022, de la ora 15:00, dezbaterea live „Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare” pe edupedu.ro

Pornim așadar, oficial, în misiunea noastră de a pune bazele unor parteneriate între companii de renume din industrie, parteneriate care să faciliteze dezvoltarea industrială în armonie cu mediul înconjurător, prin implementarea sistemului economiei circulare și a practicilor sustenabile. În plus, începem seria de materiale educative și informative în vederea conștientizării publicului larg despre cum ar trebui adaptat comportamentul consumatorului pentru ca sustenabilitatea să devină posibilă cu adevărat.

Campania Metal pentru Viitor este realizată de agenția WebEfektiv și include platforma metalpentruviitor.ro precum și o serie de materiale video care vor fi prezentate în continuare pe canalul Youtube Metal pentru Viitor.


1 comment
  1. Este încurajator să vedem cum campania Metal pentru Viitor pune accent pe cooperarea între companii și pe educație pentru a impulsiona economia circulară în România. Într-o lume unde problemele legate de mediu devin tot mai acute, astfel de inițiative sunt esențiale. Cu toate acestea, rămâne o întrebare: cum putem asigura că aceste parteneriate nu rămân doar la nivel teoretic sau ca simple declarații de intenție? Cum se pot traduce aceste colaborări în acțiuni concrete, măsurabile și cu impact real asupra sustenabilității? Este vital să trecem de la vorbe la fapte și să vedem schimbări tangibile în modul în care industria și societatea gestionează resursele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Constantin Apostol - Foto: captură video EduPedu.ro

VIDEO Constantin Apostol, CEO AS Metal: Targetul de zero emisii se aplică fiecărui proces industrial, de la faptul că fac o cămașă, până la construcția unui autoturism / Economia colaborativă este o soluție

„Discutăm foarte mult despre deșeuri, civilizație urbană, sisteme de colectare, dar este necesar să mutăm discursul și în zona proceselor industriale. Targetul de zero emisii se aplică fiecărui proces industrial,…
Vezi articolul

VIDEO Copiii sunt astăzi educați de reclame, de tot felul de campanii de marketing, dar risipa trebuie stopată și sancționată, spune Constantin Damov, președintele Coaliției pentru Economie Circulară

„Noi vorbim de școală, dar copiii sunt astăzi educați de reclame, sunt educați de tot felul de campanii”, a spus Constantin Damov, președintele Coaliției pentru Economie Circulară, despre educația legată…
Vezi articolul

VIDEO Ministerul Mediului lansează în luna noiembrie o campanie națională de conștientizare a importanței reciclării și colectării separate, spune ministrul Tánczos Barna: Statul este obligat să asigure educația pentru generațiile noastre, nu doar pentru cei mici

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a spus în cadrul conferinței online “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”, organizată de Edupedu.ro în cadrul campaniei „Metal pentru Viitor”, că în…
Vezi articolul

În majoritatea școlilor, colectarea deșeurilor se face în continuare într-o singură fracție, din păcate, de-asta e important să educăm, spune Vlad Trușcă, directorul de operațiuni al GreenPoint Management / Este nevoie și de implicarea autorităților

„Sunt campanii pentru care este necesar ajutorul administrației publice locale, fie al administrației centrale”, a declarat Vlad Trușcă, directorul de operațiuni și tranzacții al companiei GreenPoint Management, în cadrul conferinței…
Vezi articolul

Campania de informare și educare privind colectarea separată a deșeurilor, “Reciclăm în România”, lansată online pe 1 decembrie / Aproape jumătate dintre români declară că la acest moment nu colectează separat deșeurile, de niciun fel, potrivit unui sondaj IRES

“Reciclăm în România” este prima campanie națională derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,  împreună cu Agenția Fondului pentru Mediu care urmărește responsabilizarea cetățenilor privind colectarea separată, anunță ministerul printr-un…
Vezi articolul