Mesajul ministrului Educației, Daniel David, pentru cei care nu vor să meargă la vot: Să se implice pentru viața lor și viitorul copiilor, fiindcă ce se întâmplă le va marca viața. Deciziile politice ajung până în grădiniță, în sens bun

479 de vizualizări
Foto: Cristian Nistor/ Agerpres Foto
Ministrul Educației Daniel David, a fost întrebat de o jurnalistă cu ce argumente îi poate convinge pe românii care nu vor să meargă la vot în cadrul alegerilor prezidențiale din luna mai. „Să se implice nu pentru politicieni, ci pentru viața lor și viitorul copiilor, fiindcă ce se întâmplă le va marca viața. Deciziile politice ajung până în grădiniță”. Amintim, alegerile prezidențiale au loc pe 4 și 18 mai 2025.
  • Ministrul Educației a făcut aceste declarații la un eveniment prin care reprezentanți OCDE poartă consultări în vederea acordării de asistență în domeniul reformei curriculare din România.

Ministrul Educației, Daniel David, a fost întrebat de o jurnalistă cum și cu ce argumente poate convinge românii să meargă la vor la alegerile pezidențiale din mai.

Daniel David a spus că românii trebuie să se uite bine pe programe și să se implice „pentru viața lor și pentru viața copiilor și viitorul copiilor, fiindcă ce se întâmplă le va marca viața”.

Diana Dumitrașcu, TVR: Cum și cu ce argumente îi puteți convinge pe cei care nu vor să meargă luna viitoare la vot, având acest considerent că „societatea e confiscată, că nu mai e nicio șansă”?

Ministrul Educației, Daniel David: Decizia care se va lua luna viitoare ne va ajunge pe toți, indiferent unde ne aflăm. Adică să nu avem impresia că dacă nu mă implic la vot, să facă ei ce vor. Până la urmă, după cum vedeți, deciziile politice ajung până în grădiniță. În sens bun, adică ai reglementări, ai norme, ai lucruri care îți schimbă viața. Așa că sugestia mea este să se uite bine pe programe, să se uite bine pe ce se propune și să se implice, nu pentru politicieni și să se implice în primul rând pentru viața lor și pentru viața copiilor și viitorul copiilor, fiindcă ce se întâmplă le va marca viața.

Informații de context

Alegeri prezidențiale vor avea loc în 4 și 18 mai 2025, după ce primul tur al alegerilor prezidențiale din decembrie 2024 a fost anulat ulterior de Curtea Constituțională.

După primul tur, Călin Georgescu a fost candidatul clasat peste noapte pe primul loc are un discurs neolegionar, antisemit, pro-putinist, presărat cu negări ale științei și mesaje declarative de pace.

Primul tur a fost anulat de CCR în contextul în care informațiile transmise în CSAT de serviciile secrete despre Călin Georgescu au fost desecretizate, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea, la solicitarea instituțiilor emitente, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Creșterea conturilor care l-au promovat pe Călin Georgescu nu a fost organică, iar “activitatea conturilor ar fi fost coordonată de către «un actor statal», care ar fi utilizat un canal alternativ de comunicare pentru «rostogolirea» mesajelor pe platformă”, se arată într-un document SRI declasificat de CSAT, relatează G4Media.ro.


2 comments
  1. Nu cred ca este treaba ministerului cine se duce sau nu se duce la vot. Se pricepe la toate… Da sfaturi, critica … am crezut ca mai jos de Deca nu se poate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O grădiniță din Marea Britanie le-a transmis copiilor să poarte mai multe haine pentru a reduce costurile de încălzire / ”Nu vom putea avea încălzirea pornită de la ora 8.00 la ora 18.00 în fiecare zi, deoarece financiar ne va distruge”

O grădiniță din Marea Britanie le-a spus copiilor şi personalului că vor fi nevoiţi să poarte mai multe haine pentru a ajuta la reducerea costurilor de încălzire, deoarece companiile se…
Vezi articolul

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare, puse în dezbatere publică de Ministerul Educației, cu întârziere

Standardele minimale naționale necesare și obligatorii pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, propuse de CNATDCU, au fost puse în…
Vezi articolul