Mesaj emoționant primit de o profesoară de la un fost elev: Nu ați fost doar o simplă dirigintă, ci un model pe care îl urmez și în ziua de astăzi

16.814 vizualizări
Foto: Alexandra Veronica Stroe/ Facebook.com
O profesoară de informatică de la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a publicat pe Facebook o scrisoare emoționantă pe care a primit-o de la un fost elev, absolvent al promoției 2014, la revederea de 10 ani organizată recent.

„Cea mai emoționantă scrisoare pe care am primit-o vreodată… S-a întâmplat la revederea de zece ani. Mulțumesc, Cipi!”, începe profesoara Alexandra Veronica Stroe în postarea de pe Facebook pe care o preluăm cu acordul acesteia.

Scrisoarea vine de la un elev care, după cum s-a semnat la finalul textului, a stat „în prima bancă de la geam”. „Nu am fost cel mai bun elev al dumneavoastră și aici mă refer la note, dar poate am fost cel care a preluat cele mai multe calități de la dumneavoastră”, consemnează fostul elev al profesoarei Alexandra Stroe.

„Am învățat să fiu bun, să vorbesc cu oamenii și să ofer din bunătatea mea și altora”, notează în scrisoare băiatul, trecut de 10 ani de vârsta majoratului, despre câteva din calitățile preluate de la diriginta lui.

Iată scrisoarea primită de profesoară:

Dragă doamna dirigintă,

Nu pot decât să mulțumesc bunului Dumnezeu că v-a adus în calea vieții mele, să vă cunosc și mai mult decât atât, să vă am ca profesor, dirigintă, prietenă și îndrumător pentru patru ani, poate printre cei mai importanți pentru orice persoană.

Prin caracterul dumneavoastră puternic am învățat că doar cu dăruire, perseverență și pasiune pot realiza lucrurile mult dorite.

Nu am fost cel mai bun elev al dumneavoastră și aici mă refer la note, dar poate am fost cel care a preluat cele mai multe calități de la dumneavoastră. Am învățat să fiu bun, să vorbesc cu oamenii și să ofer din bunătatea mea și altora. Să fiu implicat și să atrag după mine noi persoane, să nu țin nimic numai pentru mine, ci să împart tot ce știu cu cei ce își doresc să învețe.

Cu alte cuvinte, sunteți o întreagă gamă de calități, pe care este păcat ca cine are ocazia să vă cunoască să nu le preia și să le dezvolte în viitorul propriu.

În puținele rânduri rămase, doresc să vă spun că pentru mine nu ați fost doar o profesoară sau o simplă dirigintă, ci un model pe care îl urmez și în ziua de astăzi, având numai de câștigat.

Vă mulțumesc și vă urez tot binele din lume și sănătate, că-i mai bună decât toate, iar nu în ultimul rând vă doresc să fiți fericită și să primiți în viață măcar pe cât ați dăruit dumneavoastră elevilor ce v-au trecut și le-ați trecut pragul clasei!

cu multă stimă și respect,

P. Ciprian
clasa a XII-a B
Generația 2014
Prima bancă de la geam

Data: 14 iunie 2024


3 comments
  1. Lasand la o parte laudele/ aprecierile diogenice, dna profesor merita si renumerata corespunzatoare, nu?
    Felicitari, atat dansei cat si fostului elev!
    Omenia este rara, ca si calitate; insa, demnitatea este unica.

  2. Și totuși, în această lume materialistă, această doamnă profesoară a fost un model demn de urmat pentru elevii săi…….Da, sistemul de învățământ nu e perfect , dar atâta timp cât în el mai există oameni ca această doamnă profesoară, putem spera la un viitor mai bun. Respect !

  3. Pentru unii ești muma ,pentru alții ciumă!Doar ca timpurile astea demente se așteaptă ca tu sa fii plăcut de toată lumea.Asa ceva e utopic și imposibil în lumea reală. Parerea mea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cer măsuri reale pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale din universități: Un singur cod de etică din 85 analizate menționează pașii necesari pentru o sesizare

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită implementarea unor mecanisme clare de combatere a hărțuirii sexuale și discriminării de gen în codul-cadru de etică și…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre orele remediale: „Nu știu cum vom putea găsi o soluție atunci când foarte multe școli aflate în localități care depășesc pragul de 6 la mie intră integral în online” / Aproximativ 140.000 de elevi înscriși

Din ce în ce mai multe școli intră în scenariul roșu, cu predare exclusiv online, fiindcă se află în localități carantinate, ceea ce înseamnă că vor exista întârzieri și în…
Vezi articolul

Prezența în politică și administrație a unor persoane care au obținut titluri academice prin fraudă e un “risc major de securitate regională”, afirmă două organizații studențești din Iași și Basarabia / Ele amenință cu proteste dacă proiectele de legi ale educației, care “urmăresc amnistierea plagiatorilor”, ajung în Parlament

“Frauda academică este una dintre cele mai mari amenințări la adresa siguranței regionale și a flancului estic al NATO, având în vedere că permite promovarea în politică și în administrația…
Vezi articolul

VIDEO Pentru prima dată elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale nu au fost nevoiți să mai dea Evaluarea Națională pentru a fi admiși la liceu / Cîmpeanu: Este vorba despre aproximativ 100 de elevi premiați internațional, la care se adaugă și cei cu premiul I național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că circa 100 de elevi olimpici internaționali nu au mai fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională în acest an, putând fi admiși la liceu…
Vezi articolul
Carti si documente / Foto: Pexels.com

USR îi cere președintelui Iohannis să retrimită Legile Educației în Parlament, iar ministrului să piloteze „noul examen de admitere la liceu”, cu experţi internaţionali, iar dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare să renunţe la examen

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legile Educaţiei, pentru a corecta prevederile care „discriminează” între elevi, „baronizează” universităţile şi „protejează plagiatorii”, transmite Agerpres. Apelul vine în…
Vezi articolul