Mersul la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne pentru care o persoană poate părăsi localitatea în perioada 2-12 iunie, când și elevii navetiști încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

4.408 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Deplasarea în altă localitate pentru a merge la școală nu face parte din motivele propuse de Ministerul de Interne prin setul de recomandări și onligații lansat în dezbatere publică și care va intra în vigoare din data de 15 mai, după ce actuala stare de urgență se va încheia. Asta deși în perioada 2-12 iunie documentul prevede că elevii din anii terminali încep pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Ce prevede documentul lansat în dezbatere publică de către MAI

La capitolul „Activități permise numai în anumite situații”, apare mențiunea următoare: „Desfășurarea, după data de 02.06.2020, a unor activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a), precum și cu organizarea examenelor Evaluare Națională, Bacalaureat în condițiile respectării măsurilor de prevenire”.

Însă în cadrul motivelor pentru care deplasarea în afara localităților este permisă, mersul la școală sau orice altă formulare care ar putea include deplasarea către unitățile de învățământ a elevilor care nu studiază în localitatea de domiciliu, ci fac naveta până la școală, nu există.

Vezi aici care sunt motivele din proiectul MAI pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai.

Institutul Național de Nănatate Publică a anunțat sâmbătă Măsurile oficiale care se iau din 2 iunie în toate școlile pentru elevii claselor terminale, a VIII-a si a XII-a, precum și în perioada Evaluării Naționale și Bacalaureatului. Proiectul este supus dezbaterii publice.

Una dintre cele mai importante prevederi este cea care le interzice accesul fizic în școală elevilor și profesorilor cu afecțiuni cronice sau care locuiesc cu bolnavi cronici ori cu persoane de 65 de ani și peste, în perioada 2-12 iunie.

Citește și:

FOTO: Image by Pexels from Pixabay


4 comments
  1. Ministresa ar face bine sa iasa acum din confortul biroului, dar nu ca sa asculte pe la usi, ci sa circule cu microbuzul cu elevii navetisti care sunt inghesuiti ca sardelele!

  2. De ce un tanar nu poate merge la scoala sa se pregateasca pentru bacalaureat daca locuieste cu o persoana cu varsta peste 65 de ani? Si tanarul si persoana cu varsta peste 65 de ani pot contacta virusul in cu totul alte imprejurari permise dupa 15 mai. Ambii pot merge, spre exemplu, la biserica si sa se impartaseasca cu aceeasi lingurita dupa cum spune purtatorul de cuvant al BOR … Este o discriminare fata de acesti tineri. Decizia trebuie sa apartina parintilor.

  3. Se tot vorbește de interdicții după 15 mai. Cum vor fi impuse fara sancțiuni? CCR a făcut praf tot regimul sancționator! Ce -o sa -mi facă milițianul daca nu respect interdicțiile? Dosar penal? Haida de! Cum o să dovedească procurorul de caz că am răspândit boala? De pe 15, dezmăț total băieți! Uraaaa!

  4. Unde sunt șansele egale ale elevilor în acest caz, șanse pe care tot mizează ministerul invatamantului când propune sa se de-a bacul și evaluarea. Adică elevi navetiști de ce nu ar avea nevoie de pregătire? Ei cu ce au greșit să nu aibă aceleași șanse la pregătire ca restul? Unde este egalitatea de șanse și corectitudinea de care tot face caz dna ministru? A, și dacă nu știți, după relaxare Coreea de Sud care stătea f bine, revine la restrictii deoarece au avut creștere de contaminări. Voila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Fără telefoane în școli, propune ministrul francez al educației. Nicole Belloubet: Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri. În timpul școlii, să existe o adevărată pauză de la digital

Ministra Educației din Franța, Nicole Belloubet, a propus oficial ca elevii de gimnaziu să își lase telefoanele la intrarea în școli și să le recupereze la finalul programului, potrivit BFM…
Vezi articolul

Profesorii care vor să facă parte din grupurile de lucru care elaborează planurile-cadru pentru liceu pot depune online dosarul de înscriere, până luni, 18 septembrie. Ghid pentru completarea dosarului

Luni, 18 septembrie, este termenul limită până la care trebuie să se înscrie online profesorii care vor să participe în grupurile de lucru pentru constituirea grupurilor de lucru pentru elaborarea…
Vezi articolul

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial. Structura subiectelor se schimbă, dispar compunerile și sunt evaluate competențele de tip PISA

Noile programe de examen valabile începând cu generația aflată acum în clasa a VII-a au fost publicate în Monitorul Oficial. Programele pentru susținerea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a,…
Vezi articolul