Memorandum semnat între Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group, pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate

684 de vizualizări
Foto: Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași
Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group (LAWG), au semnat un Memorandum de Colaborare pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate în România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul acestuia constă în creșterea rezilienței și sustenabilității sistemului de sănătate din România în baza unei colaborări active între mediul public și cel privat, se arată în informare. Documentul a fost semnat pe data de 12 decembrie.
  • Evenimentul a fost găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

„Un Hub de Inovație în Sănătate reprezintă un element central, necesar, al unui ecosistem modern de sănătate, care își propune stimularea cercetării și inovării în acest domeniu în România, promovând parteneriatul între autorități publice, mediul academic, entități neguvernamentale și industria farmaceutică inovatoare. Ministerul Sănătății susține cu tărie această inițiativă și prin semnarea acestui Memorandum, împreună cu Alianța Universitară G6-UMF și LAWG, inițiem un proiect cu impact pozitiv major asupra întregii societăți”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Conform comunicatului, obiectivele Hubului de Inovație în Sănătate în România sunt:

  • „Dezvoltarea de programe si proiecte dedicate inovației în sănătate în concordanță cu prioritățile strategice din cadrul Strategiei Naționale în Sănătate 2022-2030.
  • Încurajarea echipelor de cercetători și antreprenori români în vederea derulării unor proiecte complexe, interdisciplinare, care generează contribuție netă la dezvoltarea sistemului de sănătate și a economiei din România.
  • Facilitarea accesului și schimbului de bune practici în domeniul inovației în sănătate, într-o manieră accelerată, cu structuri similare la nivel internațional.
  • Stimularea dezvoltării de soluții inovative pragmatice pentru prioritățile selectate în domeniul sănătății.
  • Dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare pentru sectorul de sănătate vizând rezultate ce pot fi integrate în furnizarea serviciilor de sănătate, în beneficiul pacienților români.”

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a declarat că tinerii cercetători vor fi încurajați pentru a derula proiecte complexe: „Prin crearea Hubului de Inovație în Sănătate contribuim decisiv la modernizarea sistemului de sănătate din România. Avem, astfel, ambiția de a crea un cadru unic care să încurajeze tinerii cercetători și antreprenori din România de a iniția și derula proiecte complexe, interdisciplinare, care să transforme practica medicală curentă, în baza unei colaborări active între Alianța Universitară G6-UMF, Ministerul Sănătății și mediul privat, prin LAWG. Prin semnarea Memorandumului de Colaborare facem un prim pas în această direcție strategică”.

“Universitățile de Medicină și Farmacie sunt un pilon esențial al inovației în domeniul sănătății, atât la nivel național, cât și la nivelul regiunii din care fiecare dintre noi face parte. Prin semnarea acestui Memorandum suntem cu un pas mai aproape de a transforma în realitate proiectul de Hub de Inovație în Sănătate în beneficiul pacienților români”, a mai declarat Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și președintele în exercițiu al Alianței Universitare G6-UMF.

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scandalul amânării dezbaterilor pe legea educației, în Parlament. Pălărie, USR: Reforma în Educație este utilizată ca o armă politică / Intotero (PSD) susține că Ministerul Educației nu a avut o opinie pe amendamentul legat de dogme religioase și de aceea a suspendat ședința

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că suspendarea dezbaterilor pe amendamentele aduse proiectelor legilor educației de joi, din cadrul comisiei de învățământ din Camera Deputaților, are legătură “mai degrabă cu rotativa…
Vezi articolul

Cei mai mulți bani pentru programul masa caldă ajung anul acesta în județul Sibiu, de aproape 3 ori mai mult față de suma medie, potrivit listei cu sume publicată în Monitorul Oficial / Direcționarea fondurilor programului, în special către localitățile cu primari PNL

Nu se cunosc toate cele 350 de școli care vor intra anul acesta în proiectul pilot masă caldă, deși până acum au fost publicate în Monitorul Oficial două liste cu…
Vezi articolul

Propunere pentru eliminarea concursului de admitere la liceu, trimisă de sindicatele profesorilor ca amendament la proiectul legii Educației: Elevii să susțină 5 probe la Evaluarea Națională, iar liceele să stabilească, cu un an înainte, pentru fiecare filieră, coeficienții pentru fiecare probă

Alternativa pentru admiterea separată la liceu ar putea fi ca elevii de clasa a VIII-a să susțină 5 probe la examenul de Evaluare Națională, potrivit amendamentelor trimise Ministerului Educației de…
Vezi articolul

Resurse didactice pentru educație financiară, propuse de ministerul Educației învățătorilor și profesorilor / Luni, 11 aprilie, este Ziua educației financiare

Ministerul Educației a transmis către Inspectoratele județene școlare, într-o notă, informații și resurse didactice despre Ziua Educaţiei financiare, în care profesorii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal sunt încurajați…
Vezi articolul