Memorandum privind Acordul dintre România și Ucraina pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii, aprobat de Guvern

293 de vizualizări
Foto: Gov.ro
Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum privind semnarea Acordului între România şi Ucraina privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, faţă de prevederile Convenţiei interguvernamentale româno – ucrainene care reglementează acum domeniul, noul acord cuprinde obligativitatea respectării normelor europene, transpuse în legislaţia naţională, privind recunoaşterea calificărilor profesionale, modificările legislative întreprinse la nivelul sistemului naţional de învăţământ din cele două state.

Noul acord mai prevede recunoaşterea Atestatului cu o durată de 10 ani eliberat de instituţiile de învăţământ secundar din Ucraina cu Diploma de Bacalaureat din România, dacă acel atestat este însoţit de o diplomă de studii superioare recunoscută în România.  

Articolul integral, pe G4Media.ro.
Citește și:
Tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultățile din România chiar și fără acte de studii, fără taxă, pe locuri bugetate de Ministerul Educației sau de universități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Municipal al Elevilor din București îl critică pe primarul Sectorului 5 pentru orarele trimise în școli, dar nu o vede pe Dăncilă gravată-n piatră pentru reabilitarea unei școli

Consiliul Municipal al Elevilor București le cere autorităților să ia măsuri pentru stoparea difuzării de materiale electorale în școli. Organizația critică distribuirea în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5…
Vezi articolul

Școala trebuie să fie împănată cu elemente digitale, cu ecrane, cu senzori, cu echipamente conectate care să o facă atractivă. Prin școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mai interesați de conținutul pe care urmează să-l oferim acolo – Mihnea Rădulescu, director într-o companie de telecomunicații

Copiii noștri trăiesc într-un mediu digital. (…) Prin școala digitală sau școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mult mai interesați de conținutul pe care…
Vezi articolul