Meditații și consultații online gratuite pentru Bacalaureat pentru limba română și engleză, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 8-20 iunie

1.359 de vizualizări
Foto: © Noppon Kobpimai | Dreamstime.com
Între 8 – 20 iunie vor fi organizate cursuri online gratuite la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pentru elevii care susțin Bacalaureatul. Vor fi ședințe de pregătire la limba română și engleză ce se vor desfășura online și vor fi ținute de șase studente de la Facultatea de Litere cu rezultate deosebite sub coordonarea a “două cadre didactice universitare cu experiență în domeniul pedagogiei celor două discipline”, potrivit unui comunicat de presă al UAIC.
  • Înscrierile pentru cursurile gratuite de pregătire se fac aici

În perioada 8-20 iunie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă elevilor o serie de meditații și consultații gratuite pentru probele de limba română și limba engleză de la Bacalaureat. Organizate în cadrul proiectului FDI „Acces spre succes în educația universitară – AccED”, ședințele se vor desfășura online și vor fi ținute de șase studente de la Facultatea de Litere cu rezultate deosebite la disciplinele predate și cu dorința de a-și împărtăși propriile experiențe legate de examenul de absolvire a liceului:

Elena-Luiza Negură(doctorat), Alexia-Maria Comorașu masterat) și Maria-Corina Dimitriu (an III, licență) la română, alături de Laura-Ingrid Such (masterat), Alexia Carson (an III, licență) și Beatrice-Gabriela Zancu (an II, licență) la engleză. 

“Ședințele de meditații sunt coordonate de cadre didactice universitare cu experiență în domeniul pedagogiei celor două discipline, conf. univ. dr. Emanuela Ilie la română și, respectiv, lect. univ. dr. Oana-Maria Franțescu la engleză”, potrivit comunicatului de presă.

„Ne-am dorit ca aceste ședințe să fie oferite de studenți merituoși, mai apropiați ca vârstă și experiență de elevii care se pregătesc în această perioadă pentru Bacalaureat. Cele șase studente care vor ține orele online au fost alese în urma unui proces de selecție, reprezintă toate cele trei niveluri de studii universitare –  licență, masterat și doctorat, și pot fi, fără îndoială, modele de succes pentru elevi, atât în ce privește promovarea Bacalaureatului, cât și continuarea studiilor la universitate și primii pași în viitoarea carieră”, a declarat lect. univ. dr. Sorina Ciobanu, directorul proiectului FDI AccED. 

Program ședințe meditații/consultații gratuite

Probe limba română

  • 8 iunie, ora 11:00 – Bilete (proba orală) + Subiectul 1 (proba scrisă) 
  • 15 iunie, ora 9:00 – Subiectul 2 + Textul dramatic (proba scrisă) 
  • 22 iunie, ora 9:00 – Mari clasici + Poezia interbelică (proba scrisă) 
  • 29 iunie, ora 11:00 – Romanul interbelic și romanul postbelic (proba scrisă)

Probe limba engleză

  • 11 iunie, ora 18:00 – Pregătire Speaking 
  • 17 iunie, ora 18:00 – Pregătire Listening 
  • 19 iunie, ora 18:00 – Pregătire Reading 
  • 20 iunie, ora 18:00 – Pregătire Writing

Pentru a se înscrie în program, elevii interesați sunt rugați să completeze formularul disponibil la această adresă: https://forms.gle/HZdE34rR6DFVBwTy6

Liceenii pot alege să participe la o parte dintre ședințe sau la toate, în funcție de necesități, și vor primi datele de conectare pe e-mail. În funcție de cerere, se vor putea organiza și ședințe suplimentare.

Foto: © Noppon Kobpimai | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

25 de profesori de istorie vor fi selectați pentru a participa la un seminar de formare pe tema Holocaustului, organizat în Israel. Dacă sunt punctaje egale, prioritate au cei care predau în mediul rural / Care sunt condițiile și ce trebuie să conțină dosarul 

25 de profesori de istorie, titulari sau suplinitori, vor fi selectați pentru a participa la seminarul de formare pe problematica Holocaustului, organizat în perioada 7-14 august 2022 de Institutul Yad…
Vezi articolul