Meditații gratuite oferite de elevii de la oraș colegilor lor din mediul rural / Sesiunile se desfășoară online și sunt susținute de 60 de liceeni voluntari, sub supravegherea a opt profesori evaluatori

690 de vizualizări
MOV (Meditații Oferite de Voluntari), un program al Asociației Lume Bună în parteneriat cu Editura Booklet
Proiectul MOV (Meditații Oferite de Voluntari) este conceput și organizat de Asociația Lume Bună. Editura Booklet este sponsorul ediției din 2023 al unuia dintre cele mai ambițioase proiecte educaționale din România, proiect dezvoltat în plină pandemie și care a prins aripi după ridicarea restricțiilor impuse din cauza COVID-19: Meditații gratuite oferite de copiii de la oraș colegilor lor din mediul rural.

Ediția din 2023 a programului educațional pe bază de voluntariat are loc între 9 ianuarie și 17 iunie.

Sesiunile de meditații se desfășoară online și le oferă posibilitatea celor 60 de copii din satele: Șinca Veche, județul Brașov, Bătrâni, județul Prahova, Piscu, județul Galați Faraoanele, județul Vrancea, Vaideeni, județul Vâlcea, Liebling, județul Timiș, Sinești, județul Iași și Corlățel, județul Mehedinți, de a intra în contact cu 60 de liceeni voluntari din mediul urban, dornici să îi ajute să își îmbunătățească performanțele la învățătură.

Proiectul s-a născut din dorința de a echilibra șansele de accedere către învățământul superior ale copiilor care provin din mediul rural.

Sărăcia, condițiile precare de pe plan educațional și lipsa resurselor de informare au făcut ca în anul 2021, în 17 județe, mai puțin de jumătate din copiii de la sate să treacă de examenul de Bacalaureat. În anul 2022, aceeași situație alarmantă s-a regăsit în 15 județe.

Nici în cazul Evaluării Naționale lucrurile nu stau mai bine. În anul 2021, în 15 județe din țară au fost înregistrate decalaje mai mari de 20% între mediul rural și cel urban în privința ratei de promovabilitate.

Conform reprezentanților Asociației Lume Bună, ”meditațiile sunt pentru copii care provin din familii ce nu au posibilitatea sa plătească ore de meditații, pentru copii care locuiesc într-un sat aflat la zeci de km de un oraș unde ar găsi un meditator, pentru copii care au părinții plecați la muncă în străinătate”.

Ghidurile Booklet de Limba și Literatura Română și de Matematică pentru Evaluarea Națională au fost folosite cu succes în timpul acestei ediții a proiectului de către liceenii inimoși implicați. Opt profesori evaluatori au urmărit cu atenție procesul educațional și au confirmat evoluția vizibilă a copiilor din mediul rural, dar și gradul de implicare al meditatorilor voluntari.

La începutul celei de a doua jumătăți a lunii iunie voluntarii implicați în proiect vor fi premiați.

Aflată în topul editurilor de pe plan educațional, Booklet încurajează și susține egalitatea de șanse în educație și performanța.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ludovic Orban, bâlbâieli cu privire la noul ministru propus al Educației: Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor / E garanția implementării ‘România educată’

Președintele PNL, fostul premier Ludovic Orban nu a știut numele universității pe care o conduce noul ministru propus de partidul său și susținut puternic chiar de el în poziția de…
Vezi articolul

Apel pentru adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic, făcut public de FSLI, după cazurile recente de violențe ale elevilor: Este alarmant cum spaţiul şcolii devine atât de uşor un spaţiu al fricii / Lipseşte coerenţa unei strategii clare de intervenţie / Dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic, școala nu va mai fi un spațiu al respectului reciproc

Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, scrie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ într-un comunicat de presă. Organizația sindicală atrage…
Vezi articolul

Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu

Elevii au devenit profesori într-o mișcare internațională legată de importanța educației pentru schimbările climatice. În 20 de țări, elevii și-au înlocuit profesorii, recent, și au ținut lecții bazate pe informații…
Vezi articolul