Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid: În România, e nevoie de formarea de asistenți medicali specializați pe anestezie, care cunosc cum să se ocupe de un pacient intubat

213 vizualizări
Radu Lupescu / Foto: Arhiva proprie
Pregătirea unui număr mai mare de medici anesteziști este una dintre soluțiile pentru combaterea deficitului sistemului sanitar care a fost prins pe nepregătite de pandemia de coronavirus, având prea puțini medici anesteziști, adică tocmai cei specializați pe intubarea pacienților, a spus medicul român Radu Lupescu, anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul Național al Meritului.

„Dacă avem un personal care este disponibil în caz de pandemie, ne putem adapta mult mai rapid și putem să echipăm paturile acestea nu numai cu o sursă de oxigen, dar și cu personalul specializat care vine să lucreze acolo. Se pot face lucruri din timp, formarea asistentului poate fi făcută într-un timp destul de scurt, poți să ai în doi-trei ani un număr important de asistenți care nu numai că vor regla problema în cazul unei pandemii, dar și eficientizează lucrurile la blocul operator unde este lipsă de medici anesteziști acum, spre exemplu”, a declarat Lupescu la Digi24.

Medicul estimează că numărul de cazul va scădea la vară fiindcă „oamenii sunt în exterior și riscul de infectare este un pic mai mic”, în al doilea rând avansează și campania de vaccinare în toată Europa. „Dacă mergem rapid cu vaccinarea, probabil că vom avea o vară destul de liniștită dacă nu apar variante problematice. În același timp, companiile farmaceutice lucrează la noi variante de vaccin care să acopere și aceste probleme de mutații ale virusului”, a mai spus Lupescu.

Foto: Radu Lupescu / Arhiva proprie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cel mai întârziat proiect de digitalizare din fonduri PNRR al Ministerului Educației este cel dedicat managementului eticii universitare. Mediul academic se confruntă cu o avalanșă de plagiate

22 de milioane de euro alocate prin Planul Național de Reformă și Reziliență pentru digitalizarea managementului eticii universitare stau blocate în conturi din cauza întârzierii implementării acestui apel. În acest…
Vezi articolul

Universitățile pot să obțină aproape 22 de milioane de euro prin PNRR pentru investiții în gestionarea eticii universitare: formare de profesori, softuri antiplagiat, scannere OCR și abonamente de acces la resurse electronice – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică

Un ghid al solicitantului pentru “digitalizarea managementului eticii universitare” a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției, edu.ro. Banii, 22 de milioane…
Vezi articolul

Judecătorul Danileț, cercetat disciplinar pentru un text publicat într-o carte despre justiția sub asediul PSD: Inspecția Judiciară s-a transformat în teren de reglat conturile cu magistrații incomozi

Judecătorul Cristi Danileț este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru un text publicat într-un volum despre asaltul asupra justiției din timpul guvernării PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Inspecția…
Vezi articolul

Senatorul Sorin Cîmpeanu, desemnat președinte al Delegației permanente a Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, cu 283 de voturi “pentru” și 17 “împotrivă”

Senatorul Sorin Cîmpeanu a fost desemnat, prin votul deputaţilor şi senatorilor, în funcția de preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, relatează Agerpres, preluat de…
Vezi articolul