Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid: În România, e nevoie de formarea de asistenți medicali specializați pe anestezie, care cunosc cum să se ocupe de un pacient intubat

215 vizualizări
Radu Lupescu / Foto: Arhiva proprie
Pregătirea unui număr mai mare de medici anesteziști este una dintre soluțiile pentru combaterea deficitului sistemului sanitar care a fost prins pe nepregătite de pandemia de coronavirus, având prea puțini medici anesteziști, adică tocmai cei specializați pe intubarea pacienților, a spus medicul român Radu Lupescu, anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul Național al Meritului.

„Dacă avem un personal care este disponibil în caz de pandemie, ne putem adapta mult mai rapid și putem să echipăm paturile acestea nu numai cu o sursă de oxigen, dar și cu personalul specializat care vine să lucreze acolo. Se pot face lucruri din timp, formarea asistentului poate fi făcută într-un timp destul de scurt, poți să ai în doi-trei ani un număr important de asistenți care nu numai că vor regla problema în cazul unei pandemii, dar și eficientizează lucrurile la blocul operator unde este lipsă de medici anesteziști acum, spre exemplu”, a declarat Lupescu la Digi24.

Medicul estimează că numărul de cazul va scădea la vară fiindcă „oamenii sunt în exterior și riscul de infectare este un pic mai mic”, în al doilea rând avansează și campania de vaccinare în toată Europa. „Dacă mergem rapid cu vaccinarea, probabil că vom avea o vară destul de liniștită dacă nu apar variante problematice. În același timp, companiile farmaceutice lucrează la noi variante de vaccin care să acopere și aceste probleme de mutații ale virusului”, a mai spus Lupescu.

Foto: Radu Lupescu / Arhiva proprie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Daniel David / Foto: UBB

Avertismentul rectorului UBB, Daniel David: Ce s-a întâmplat în Serbia se poate întâmpla și în România. Serbia se află într-o stare de emancipare, unde instituțiile sunt slăbite. Când vii pe fondul unor instituții slabe, încă neconstruite după standarde moderne, apar astfel de lucruri

Ce s-a întâmplat în Serbia se poate întâmpla și în România, a atras atenția profesorul universitar Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, invitat la emisiunea „În fața ta”,…
Vezi articolul

Monica Anisie: Noutatea la BAC este că examenul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie / Tezele nu se vor mai susține și se recuperează materia neparcursă

Evaluarea Națională 2020 se va susține începând cu data de 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat “noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22…
Vezi articolul

Salarizarea rezidenților va fi în continuare asigurată de Ministerul Sănătății, conform unui proiect de lege adoptat marți de deputați, iar examenul de rezidențiat va fi organizat de Ministerul Educației, explică Federația Studenților la Medicină, după ce ar fi apărut informații inexacte în public

Reprezentanții studenților în medicină susțin că nu s-au făcut modificări față de modul de organizare al examenului de rezidențiat, acesta urmând a se desfășura în continuare într-o manieră centralizată, în…
Vezi articolul