Medicul Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu Covid, spitalele sunt pline. Am ajuns în situația să ne gândim pe cine internăm primul / O mamă de 17 ani este internată împreună cu copilul ei

1.888 de vizualizări
Foto: © Maryna Lipatova | Dreamstime.com
Spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus. Doctorii au ajuns în situația în care trebuie să decidă cine are prioritate la internare, a declarat, joi seara, la Digi24, medicul Mihai Craiu, potrivit G4Media.ro. El a ținut să precizeze că părinții copiilor care au Covid nu sunt vaccinați.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a spus doctorul.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Maryna Lipatova | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


2 comments
  1. Câți copii și membrii ai familiilor acestora, câți profesori, cât din personalul unităților de învățământ se va adăuga lungii liste a decedaților din cauza COVID-19, direct ca urmare a insistenței lui Cîmpeanu de a deschide școlile?

    Oricum, școala fizică, „face to face”, este un fiasco, cu majoritatea școlilor „mari” deja închise, cu școlile „de cartier”, în care părinții copiilor nu-și permit testarea contra cost, colcăind de elevi și personal bolnav, cu clase într-un talmeș-balmeș continuu de „merge în online/revine din online”.

    Nimic din ce a spus ministrul că va face nu a făcut.
    Testarea elevilor în școli, un simpul bla-bla-bla al ministrului, în condițiile în care testele promise nu sunt nici măcar comandate, iar personalul, spațiul și metodologia pentru testare lipsesc întrutotul!

    Prea mulți bolnavi, prea mulți morți, o dezorganizare cumplită = ambițiile și vedetismele lui Cîmpeanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate diplomele de absolvire, certificatele profesionale, de atestare a competențelor sau de echivalare vor conține un cod QR din anul școlar 2024-2025 – proiect de hotărâre. Diploma de absolvire a liceului s-ar schimba pentru promoția curentă

Începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului și certificatul de acordare a definitivării în învățământ urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca noutatea să…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

UPDATE Doi elevi de clasa a VII-a, excluși de la etapa națională a Olimpiadei de Informatică aplicată, din cauza întârzierii cu care Ministerul Educației a publicat regulamentul actualizat. Unul dintre ei s-a clasat al șaselea pe țară din peste 140 de participanți

Doi elevi de clasa a VII-a, care au participat la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, au fost excluși de Ministerul Educației de la etapa națională a competiției și „lăsați” să…
Vezi articolul