Medicul Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu Covid, spitalele sunt pline. Am ajuns în situația să ne gândim pe cine internăm primul / O mamă de 17 ani este internată împreună cu copilul ei

1.888 de vizualizări
Foto: © Maryna Lipatova | Dreamstime.com
Spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus. Doctorii au ajuns în situația în care trebuie să decidă cine are prioritate la internare, a declarat, joi seara, la Digi24, medicul Mihai Craiu, potrivit G4Media.ro. El a ținut să precizeze că părinții copiilor care au Covid nu sunt vaccinați.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a spus doctorul.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Maryna Lipatova | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


2 comments
  1. Câți copii și membrii ai familiilor acestora, câți profesori, cât din personalul unităților de învățământ se va adăuga lungii liste a decedaților din cauza COVID-19, direct ca urmare a insistenței lui Cîmpeanu de a deschide școlile?

    Oricum, școala fizică, „face to face”, este un fiasco, cu majoritatea școlilor „mari” deja închise, cu școlile „de cartier”, în care părinții copiilor nu-și permit testarea contra cost, colcăind de elevi și personal bolnav, cu clase într-un talmeș-balmeș continuu de „merge în online/revine din online”.

    Nimic din ce a spus ministrul că va face nu a făcut.
    Testarea elevilor în școli, un simpul bla-bla-bla al ministrului, în condițiile în care testele promise nu sunt nici măcar comandate, iar personalul, spațiul și metodologia pentru testare lipsesc întrutotul!

    Prea mulți bolnavi, prea mulți morți, o dezorganizare cumplită = ambițiile și vedetismele lui Cîmpeanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacă în ziua de astăzi un profesor mai dictează comentarii, ar trebui mâine să-și dea demisia, pentru că este un atentat la modul de a gândi al unui elev. Renunțăm la ceea ce are elevul cel mai bun în el, adică acea bucurie de a problematiza, de a discuta – profesorul Emil Munteanu, de la Colegiul Naţional Iaşi

Profesorul de limba și literatura română Emil Munteanu, de la Colegiul Naţional Iaşi, spune că un profesor care încă mai dictează comentarii elevilor la limba română “face un deserviciu elevilor…
Vezi articolul

Fazele locale ale olimpiadelor naționale de limba română și de matematică 2024, stabilite în județele Dolj și Neamț de inspectoratele școlare, în lipsa unui calendar anunțat de Ministerul Educației

Mai multe faze locale ale olimpiadelor naționale școlare au fost stabilite de inspectoratele școlare județene (ISJ) din țară, potrivit informărilor de pe site-urile acestora. De exemplu, faza locală a olimpiadei…
Vezi articolul
Constantin Ichim / Foto: Arhiva personala

Articol susținut de Fundația Orange

Educație digitalizată la sat. Exemplul școlii cu 4 note de 10 la Evaluarea Națională, după intrarea în proiectul Digitaliada, introducerea Informaticii ca materie obligatorie și a orelor remediale. Constantin Ichim, director: Mi s-a dat foarte multă încredere

Pot face profesorii performanță și carieră la școlile din sate? Digitalizarea educației îi poate ajuta pe copiii și profesorii din mediul rural? Cu o pondere de 83% a copiilor care…
Vezi articolul

Elevul din Dâmbovița, mutat până acum la trei școli pe motiv că ar fi agresiv, a lovit un coleg / Elevul se integrase foarte bine în colectiv, dar și-a schimbat comportamentul când părinții l-au retras de la consilierea școlară, spune directoarea școlii

Elevul din județul Dâmbovița mutat până acum la 3 școli pe motiv că ar fi agresiv a lovit joi, 9 noiembrie, un coleg de clasă care a avut nevoie de…
Vezi articolul