Medicul Mihai Craiu: Încercați oameni buni să nu vă îmbolnăviți acum. Chiar dacă va fi să ne îmbolnăvim aproape toți, este necesar să nu fim toți bolnavi, în același timp

20.956 de vizualizări
Mihai Craiu
Foto: Facebook.com / Mihai Craiu
Medicul pediatru Mihai Craiu, cel care a înființat pagina Spitalul Virtual de Copii, scrie pe Facebook că apare o primă veste bună „după mai multe zile de panică”. Este vorba despre unirea eforturilor ONU, Fondului Filantropic Elvețian și ale OMS în managementul crizei provocate de COVID-19. Craiu atrage atenția că în România, ca și orice alt stat, este esențial să nu ne îmbolnăvim toți în același timp pentru că într-un astfel de scenariu „va cădea tot sistemul”.

Redăm mesajul medicului Mihai Craiu:

”O veste bună. Prima dupa mai multe zile de panică.

Organizația Națiunilor Unite si Fondul Filantropic Elvețian au constituit un fond mondial pentru a ajuta eforturile Organizatiei Mondiale a Sănătătii. Pentru ca OMS să poată manageria criza Pandemiei COVID-19.

Cu aceste fonduri vor fi asigurate resursele pentru activitatea medicală de primă linie, la nivel mondial și cercetarea bio-medicală.

Intre timp noi trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne izolăm in caz de posibil contact sau să sunam la acele numere dedicate dacă apar semne de boală in cursul izolării.

Este imperios necesar sa ne ținem firea si să nu ingreunăm eforturile medicale majore de la acest moment. Panica nu ajută, ci duce la prabușirea sistemului medical și nu numai.

Vor fi din ce in ce mai multe cazuri în zilele următoare. Teoretic este posibil să se dubleze de la o zi la alta.

Încercați oameni buni să nu vă îmbolnăviți acum. Dacă va crește accelerat numarul de bolnavi va cădea tot sistemul.

Respectati strict regulile de igienă și izolarea, dacă e cazul. Chiar daca va fi să ne imbolnăvim aproape toți, este necesar să nu fim toți bolnavi, in același timp.”

Reamintim că doctorul Mihai Craiu atrăgea atenția vineri asupra faptului că „acum când sunt înschise școlile, nu lăsați copiii în grijă la bunici”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația are nevoie mai ales de investiții pe termen lung și măsuri pentru starea de bine a profesorilor și elevilor, nu doar de recuperarea învățării, ca măsuri de redresare post Covid-19 – experți britanici

În Marea Britanie, experți în educație au analizat timp de cinci luni, anul acesta, problemele resimțite efectiv de părinți, profesori, directori de școli din învățământul primar în pandemia Covid-19. Și…
Vezi articolul

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a să fie susținută și de elevii de clasa a VII-a, corigențele să fie date înaintea examenului, iar școlile să completeze în SIIIR și caracteristici ale profesorilor, recomandări în raportul pentru neprezentarea a peste 7 mii de elevi la examenul din 2023

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a ar trebui să fie dată și de elevii de clasa a VII-a, este una dintre propunerile făcute de cercetătorii de la IȘE,…
Vezi articolul

FOTO Mai mulți profesori din Gorj, înrolați în PSD de inspectoarea școlară generală, prezentați partidului ca „oameni care până acum nu au mai făcut parte din niciun partid politic și vor să se implice activ pentru realizarea obiectivelor”

Mai mulți profesori de la diverse școli și licee din județul Gorj s-au înrolat în PSD, în data de 6 iulie 2023, anunță chiar filiala județeană a partidului, într-o postare…
Vezi articolul

„Refuzul oricărei posibile dictaturi trebuie să fie dezideratul constant al României”, țară care a cunoscut și extremismul de dreapta, și pe cel de stânga – Organizația scriitorilor PEN Club România / Apel la un vot „pentru direcția pro-europeană firească” la al doilea tur al alegerilor prezidențiale

„România a cunoscut, în secolul XX, atât extremismul de dreapta, cât și extremismul de stânga, care au produs sute de mii de victime” și de aceea „refuzul oricărei posibile dictaturi…
Vezi articolul