Medicul Mihai Craiu, în contextul epidemiei COVID-19: Cu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau doar în curtea proprie

58.737 de vizualizări
Mihai Craiu
Foto: Facebook.com / Mihai Craiu
“Dragi părinți, după ce veți parcurge acest articol, este posibil să recunoașteți că ați avut ideea că o plimbare până în parc sau în jurul cartierului ar fi binevenită, acum, când este din nou vreme însorită. Răspunsul experților este unul foarte clar – pentru moment nu mergem cu copiii în parc, la leagăne sau în alte zone comune cu alți copii”, transmite medicul pediatru Mihai Craiu. “Stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc”, spune acesta.

Într-un mesaj publicat pe Spitalul Virtual pentru Copii, platformă de educație pentru sănătate inițiată de Mihai Craiu, acesta atrage atenția că motivul pentru care copiii nu trebuie scoși afară în plină epidemie de coronavirus este următorul “nu este clar câtă vreme înainte de apariția simptomelor de boală COVID-19 este contagios un copil infectat“. “Poate să pară perfect normal un copil infectat cu SARS-CoV-2 și să transmită boala și altor copii în tot acest timp cât este aparent sănătos”, a continuat medicul pediatru.

MESAJ DE LUAT ACASAcu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau în curte, daca stam singuri la casă. NU MERGEM în spații de joacă comune“, spune Mihai Craiu.

În cadrul unei alte postări, medicul pediatru a demontat Mitul răspândit recent în online potrivit căruia statul în casă ar afecta imunitatea.

MESAJ DE LUAT ACASA – izolarea la domiciliu NU afectează nimic, și în nici un caz imunitatea! Mâncați normal, jucați-vă cu copiii, stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc.”, spune medicul.

Mihai Craiu este medic primar pediatru, a absolvit studiile medicale la Facultatea de Medicină din București, lucrează de 30 de ani “în același spital, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului”, și este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

În 2017, Craiu a lansat proiectul Spitalul Virtual pentru Copii, prin care le oferă părinților și colegilor medici/asistenți o platformă pentru discutarea temelor de sănătate în pediatrie, cea mai importantă fiind vaccinarea, bazându-se pe informații și dovezi din surse reputate. Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat anul trecut pe Mihai Craiu “erou al vaccinării” (sursa și detalii).

 

 

 


2 comments
  1. Sunt sau nu ok plimbarile in aer liber, asta insemnand ca este un singur parinte cu copilul, nu se opresc sa socializeze cu nimeni…doar se plimba 10 minite o data pe saptamana in jurul blocului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Opoziție față de reluarea cursurilor în format fizic: Trei sferturi dintre studenții cursurilor de licență și peste 90% dintre cei de la cursurile de master ale SNSPA vor continuarea predării online – sondaj

Trei din patru studenți înscriși la licență în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și peste 90% dintre cei înscriși la master optează pentru cursurile online, întrebați fiind…
Vezi articolul

Ordinul fostului ministru Cîmpeanu prin care a fost demis fostul președinte ARACIP, Șerban Iosifescu, a fost anulat în instanță / Ministerul trebuie să-i plătească despăgubiri fostului șef al agenției care evaluează școlile și grădinițele

Ordinul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, din august 2021, prin care a fost demis fostul președinte al ARACIP, Șerban Iosifescu agenția care evaluează școlile și grădinițele, a fost anulat printr-o sentință…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar -, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere,…
Vezi articolul

Zece elevi ai Asociației Elevilor din Constanța nu au fost primiți la o dezbatere publică pe proiectele legilor Educației și au fost dați afară din sediul Prefecturii, unde aveau loc discuțiile / ISJ Constanța anunța anterior pe Facebook că “invită la discuții elevi, părinți, organizații sindicale, manageri școlari, reprezentanți ai ONG-urilor”

Zece elevi, membri ai Asociației Elevilor din Constanța, au reclamat faptul că nu au fost primiți la dezbaterea publică de azi, anunțată pe Facebook atât de ministrul Educației, cât și…
Vezi articolul