Medicul Gindrovel Dumitra, mesaj pentru părinți: Nu există minuni pentru creșterea imunității. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să asigure o alimentație corectă, echilibrată / În momentul în care copilul prezintă simptome respiratorii, iei mai întâi legătura cu medicul de familie ca să programezi o consultație

371 de vizualizări
Foto: Gindrovel Dumitra / captura TVR Craiova
„Fac apel față de părinți că nu există minuni pentru creșterea imunității”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, pentru TVR Craiova. Acesta a spus că singurul lucru pe care trebuie să-l facă părinții „este să asigure o alimentație corectă, echilibrată, în care legumele, fructele să fie una dintre componentele destul de importante ale farfuriei fiecărui copil.”

Medicul a spus că infecțiile respiratorii „vor crea suficiente neplăceri pentru părinți și mai ales pentru copii”:

„Ne aflăm într-o perioadă în care așteptăm o creștere a incidenței infecțiilor respiratorii, nu neapărat a gripei. Este important de spus acest lucru, deoarece gripa în România apare de obicei undeva în a doua jumătate a lunii decembrie, respectiv ianuarie-februarie-martie. (…) Până atunci vom avea destul de mult COVID, care este în continuare pe lângă noi. Eu și astăzi am avut la cabinet două cazuri. De asemenea, vom avea diverse infecții respiratorii – banale le spunem noi – dar care vor crea suficiente neplăceri pentru părinți și mai ales pentru copii. Și de foarte multe ori poate absenteism de la școală”, a precizat Gindrovel Dumitra.

Cadrul medical a menționat că părinții trebuie să ia legătura cu medicul de familie când copilul are simptome respiratorii:

Este foarte important ca părinții să știe că, în momentul în care copilul prezintă simptome respiratorii, iei mai întâi legătura cu medicul de familie ca să programezi o consultație și, după aceea, vei merge în colectivitate cu copilul, pentru că este o barieră. Practic, neducând un copil bolnav în comunitate, vom împiedica răspândirea bolii în acea colectivitate. Apoi, dacă totuși persoana respectivă este bolnavă și trebuie să deplaseze, fie într-un mijloc de transport în comun, fie în alte zone, e bine să-și pună o mască, mult hulita mască, dar care este cât se poate de importantă, tocmai pentru a preveni răspândirea acestor boli. Să nu uităm de celelalte mijloace de protecție, și anume: de spălatul pe mâini cu apă și săpun, dezinfecția suprafețelor și, bineînțeles, de protecția fiecăruia dintre noi.”

Doctorul a vorbit și despre importanța unei alimentații sănătoase:

Fac apel față de părinți că nu există minuni pentru creșterea imunității. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să asigure o alimentație corectă, echilibrată, în care legumele, fructele să fie una dintre componentele destul de importante ale farfuriei fiecărui copil care merge la școală și fiecărui adult până la urmă. Și, în același timp, să înțeleagă că, de fapt, noi înșine ne putem proteja și fiecare dintre noi suntem o verigă dintr-un lanț care, dacă se rupe, poate să ducă la apariția unor epidemii. (…)”

Citește și:
Părinții să nu trimită la scoală copilul atunci când are simptome de viroză respiratorie și dureri în gât, iar profesorii să stea și ei acasă dacă au semne de gripă – recomandările Ministerului Sănătății pentru începutul cursurilor

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenți de la Facultatea de Sociologie – București, despre cursurile unui profesor candidat pe listele AUR: „Ne-a spus că femeile cu părul desprins sunt în căutare de bărbați” – Pressone.ro

Un profesor de la Facultatea de Sociologie a Universității din București, Radu Baltasiu, candidat pe listele AUR la europarlamentare, le spune studentelor că fertilitatea este indicată de lungimea unghiilor și…
Vezi articolul

Un fragment din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode a fost transcris de mână de voluntari USR, pentru că lucrarea nu există în format fizic și nu poate fi consultată decât pe un calculator fără acces la internet, la Biblioteca Națională / Teza are 220 de pagini, iar bibliografia conține 40 de cărți care sunt în limba engleză, două în franceză, una în italiană

Teza de doctorat a ministrului de interne, “Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”, are 220 de pagini “cu tot cu coperți, iar…
Vezi articolul