Medicii de familie cer renunțarea la adeverințele medicale cerute de școli și grădinițe pentru că măresc riscul de îmbolnăvire prin vizitele inutile la doctor

Învățământul primar

Foto: Pexels.com

Reprezentantele a două asociații de doctori de familie din România se declară preocupate de modul în care se va face întoarcerea elevilor în unitățile de învățământ, în actualele condiții de pandemie. Ele consideră că rămân probleme care ar trebui rezolvate, deși mai sunt doar câteva zile până la începerea școlii, potrivit Sinopsis, citat de G4Media.ro.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, consideră că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la diversele adeverințe medicale cerute de școli și grădinițe, căci hârtiile acestea implică, pe lângă birocrație, și riscuri de îmbolnăvire în vizitele inutile ale părinților și copiilor la cabinetele medicale.

Doctorii de familie vor fi primele cadre medicale apelate de părinți în caz de îmbolnăvire a copilului, de aceea ei subliniază că nu există protocoale clare și că le va fi greu să facă diferența între o gripă și formele medii și severe de Covid-19.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: Pexels.com

Exit mobile version