Medic, despre vacanța de o lună a copiilor: ”Nu este vacanță de mers încolo și încoace, e de stat în casă cât mai mult și de respectat regulile”

15.483 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, atrage atenţia că vacanţa de o lună are urmează pentru cei mai mulţi dintre elevi nu este o perioadă ”de mers încolo şi încoace”, ci o vacanţă ”de stat în casă cât mai mult”, transmite News.ro. Ea menţionează că mulţi dintre cei care s-au infectat au contractat virusul pe durata concediilor.

Vacanța de o lună a copiilor

”Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro, şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă dă cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, într-o emisiune la Digi 24. Aceasta a precizat că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Amintim că guvernul Cîțu a decis săptămâna trecută ca școlile să se închidă pentru o lună, de pe 2 aprilie și până pe 4 mai, din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus. Concret, ministrul Educației a anunțat că elevii și profesorii vor sta în vacanță și în săptămânile dintre Paștele Catolic și cel Ortodox. Singurii care vor continua orele vor fi elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, online, iar de-a VIII-a înscriși la orele remediale vin fizic la școală pentru aceste cursuri de recuperare, în perioada 12-29 aprilie.

Structura inițială a anului școlar 2020-2021, la care se adaugă vacanță în perioada 2 aprilie – 4 mai ( Vacanța de o lună a copiilor )
Semestrul al II-lea (17 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 8 februarie 2021 – Joi, 1 aprilie 2021
Vacanţa de primăvară:  Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021

  • Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie

Cursuri:                           Luni, 12 aprilie 2021 – Joi, 29 aprilie 2021
Vacanță de primăvară:  Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021

  • Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai

Cursuri:                           Luni, 10 mai 2021 – Vineri, 18 iunie 2021
Vacanţa de vară:            Sâmbătă, 19 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.

Citește și:
Clasele a VIII-a și a XII-a vor face, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online, nu numai pe cele la care dau examen, potrivit ministrului Educației
Pe noul calendar, ultima săptămână de școală se suprapune cu Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a. Cîmpeanu: Va exista soluția trecerii în online
VIDEO Raed Arafat: Nu cred că se poate face o comparație că am închis școlile ca să ținem magazinele deschise
Premierul Florin Cîțu, către miniștrii Sănătății și Educației: Ce facem cu copiii care merg acum în vacanță? La întoarcerea la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi
CALENDAR Elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea
CALENDAR Vacanță de o lună pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele care nu dau examene, anunțată de ministrul Educației
BREAKING Sorin Cîmpeanu: Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial, 22-25 iunie Evaluarea Națională 2021 și 28 iunie – 1 iulie BAC 2021. Probele de competențe vor fi echivalate


7 comments
  1. Daca ți copii in casă, in momentul in care se vor intoarce la scoala vor avea imunitatea mai slabă, deci mai predispusi la boli.
    Orice medic adevarat stie asta.

  2. În mod normal și logic, elevii în cele doua saptamani dintre vacantele de Paști, nu aveau ce cauta la scoala si prin mijloacele de transport în comun, dar trebuiau sa dacă scoala online cu toții, nu numai clasele terminale.
    Cat despre copii sa nu le ducă medicii grija. Mulți dintre ei, ca și pana acum, vor pleca cel puțin în week-end-uri la grămadă la schi cu inconștienții lor părinții.
    Unii copii vor fi luați (ca și pana acum) alături de părinții lor anti masca anti covid etc în defilarile in imbulzeala prin centrul orașelor mari.
    Asa ca degeaba restricții… Pana nu sunt amendați cei care le încalcă, degeaba sunt puse restricții.

  3. Toti parintii isi vor pune copii in lant si ii vor priponi in casa!
    Voi sunteti martieni, cei care propuneti o luna de stat in casa pentru copii, cand tocmai a venit primavara?
    Imunitatea nu se dezvolta prin miscare, soare si aer liber? Tinand in casa copii, nu le fragilizam sanatatea?
    Domnilor, oamenii nu sunt soareci de laborator, sa stea in custi cat timp cercetatorii isi studiaza tratamentele! Sunt persoane care au dreptul la viata si la normalitate!

    1. Tocmai asta e: ca nu sunt vremuri normale…dar dumneata pari a fi orb la ele! Ma gandesc adesea daca aveam de-a face cu un razboi, clasic…din alea de a tot purtat omenirea cum ieseai tu cu copiii la plimbare…nu e nicio ironie…chiar cred ca erai la promenada in fiecare zi! Bafta!

      1. Bineînțeles ca și eu ieșeam la promenada.I mi pare rău ca trebuie sa te dezamăgesc, dar doamna are dreptate.La urma urmei nu cred ca preferi ca si copii tai sa stea legați in casa!.Sa nu uitam de depresii!

        Cred ca ar trebui sa evaluam beneficiile si riscurile!

        P.s Dar poate nu ai copii mici în special,și discuția se încheie aicea.

    2. Asa este.. mai ales la țară copiii se pot bucura de aer curat . Mai ales la padure…ei vor sa stea in casa…rusine

  4. Acest medic nu știe ce înseamnă vacanță. Elevii sunt tineri, plini de energie. Măcar posturile TV să prezinte emisiuni atractive:
    Documentare, seriale de film, concursuri cu premii, educație comportamentală în toate domeniile, etc. Dar la ce să te aștepți de la o societate încă bântuită de 45 ani de comunism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cel mai bun lucru pe care școala îl poate oferi sunt profesorii buni. Nu formarea rezolvă totul, ci și recrutarea și sprijinul la debutul în carieră, declara Simona Velea la prezentarea PISA 2022. Aceasta coordonează acum experții contractați de Ministerul Educației pentru realizarea standardelor profesiei didactice

Simona Velea, coordonatorul echipei de experți, de la Ministerul Educației, care se ocupă de standardele profesionale pentru cadrele didactice declara la prezentarea rezultatelor PISA 2022 că „cel mai bun lucru…
Vezi articolul

Diriginții claselor gimnaziale trebuie să parcurgă mai multe etape pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar, potrivit unui ordin oficial. La ce întrebări răspund elevii – documente

Profesorii care sunt diriginți la clasele gimnaziale au de parcurs mai multe etape pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar, potrivit ordinului Ministerului Educației nr. 6000/2021. Prin acest ordin…
Vezi articolul

Olimpiada Națională de Limba și literatura română 2023, clasele IX-XII, începe miercuri la Sibiu. Peste 350 de liceeni și profesori sunt așteptați la concurs, vizite la muzee, dezbateri – programul participanților

Miercuri, 19 aprilie, se dă startul Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română (ONLLR), clasele de liceu, conform calendarului oficial de concursuri. 278 de elevi din toată țara și peste 90 de…
Vezi articolul

Subiecte și soluții Olimpiada județeană de Informatică 2024 – liceu. Problemă prin care să calculeze câștigurile unui afacerist care trece prin mai multe birouri dintr-o clădire, printre cerințe la clasele XI-XII

Subiectele de la olimpiada județeană de informatică (OJI) 2024 pentru elevii de liceu, de sâmbătă, 16 martie, au fost publicate pe site-ul sepi.ro. Elevii de clasele IX-XIII au avut de rezolvat…
Vezi articolul