Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie 2024, din Kazahstan. Cei patru tineri sunt de la licee de stat

2.911 vizualizări
Elevii români olimpici la IBO 2024 / Foto: Facebook.com
Elevii români din lotul național olimpic au obținut două medalii de bronz și o mențiune la etapa internațională a Olimpiadei de Biologie (IBO 2024) desfășurată în Kazakhstan, anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook sâmbătă seară, 13 iulie.

Cei patru elevi sunt de la colegii naționale din Bacău, Câmpulung Moldovenesc, Târgu Jiu și Ploiești.

Premiile sunt obținute la cea de-a 35-a ediție a competiției, care s-a desfășurat în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024. Duminică are loc întoarcerea echipelor către casă.

Iată elevii olimpici români:

  • Teodor Cârloanță, clasa a XII-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, medalie de bronz
  • Ioana-Noemi Munteanu, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, medalie de bronz
  • Ionuț Dumitru Adrian Găvănescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, mențiune
  • Mihai Manta, clasa a XII-a, „Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Ploiești, diplomă de participare.

„Pregătirea lotului pentru nivelul înalt al competiției a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, lucrări practice și simulări de examene, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Ministerului Educației”, mai scrie în postarea Ministerului.

Potrivit organizatorilor, „proba teoretică de la IBO constă din două părți, fiecare dintre acestea având 50 de întrebări. Fiecare întrebare conține patru afirmații, fiecare dintre acestea trebuind să fie considerată adevărată sau falsă”.

Subiecte ale examenelor practice sunt biologia moleculară, biochimia, bioinformatica și anatomia și fiziologia animalelor, conform ibo2024.kz.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

DOCUMENT Laptop sau tabletă „la cerere” pentru fiecare elev și fiecare profesor – legea este activată prin Ordinul de Ministru 6.200 / Jean Badea, MEC: Normele de aplicare sunt gata, vor fi adoptate prin HG

Ministerul Educației activează Legea 109/2020 care prevede acordarea de către minister, la cerere, a unui dispozitiv electronic, laptop sau tabletă, profesorilor și elevilor care solicită așa ceva. Ordinul 6200/2020 prevede…
Vezi articolul

VIDEO România va continua sprijinul pentru educația și cercetarea din Republica Moldova, anunță miniștrii Daniel David și Dan Perciun: acces la biblioteca EduLib, granturi pentru cercetători, proiecte comune și formare pentru profesorii de română

România va continua să susţină proiectele şi programele în domeniul educaţiei şi cercetării implementate în Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul român al educaţiei şi cercetării, Daniel David, aflat în…
Vezi articolul

Educația sexuală, educația media și gândirea critică să fie integrate în reforma planurilor-cadru pentru liceu, cere Consiliul Național al Elevilor / Elevii „să învețe despre educația pentru sănătate reproductivă în mod obligatoriu” / CNE: Actualizarea manualelor să se facă transparent  

Reformarea planurilor-cadru „trebuie să integreze competențe esențiale pentru viață, cum ar fi educația sexuală, educația pentru sănătate și gândirea critică, educația media, educația pentru sustenabilitate și educația civică”, cere Consiliul…
Vezi articolul

Cercetători de la o universitate din Germania repatriază peste 1.000 de rămășițe umane din colecție, aduse ilegal de europeni din perioada coloniilor. S-au încheiat acorduri cu țările păgubite

O echipă internaţională de cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania, analizează trecutul colonial a peste 1.000 de rămăşiţe umane din colecţia sa, relatează marţi agenţia DPA. Scopul este returnarea…
Vezi articolul