Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie 2024, din Kazahstan. Cei patru tineri sunt de la licee de stat

2.639 de vizualizări
Elevii români olimpici la IBO 2024 / Foto: Facebook.com
Elevii români din lotul național olimpic au obținut două medalii de bronz și o mențiune la etapa internațională a Olimpiadei de Biologie (IBO 2024) desfășurată în Kazakhstan, anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook sâmbătă seară, 13 iulie.

Cei patru elevi sunt de la colegii naționale din Bacău, Câmpulung Moldovenesc, Târgu Jiu și Ploiești.

Premiile sunt obținute la cea de-a 35-a ediție a competiției, care s-a desfășurat în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024. Duminică are loc întoarcerea echipelor către casă.

Iată elevii olimpici români:

  • Teodor Cârloanță, clasa a XII-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, medalie de bronz
  • Ioana-Noemi Munteanu, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, medalie de bronz
  • Ionuț Dumitru Adrian Găvănescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, mențiune
  • Mihai Manta, clasa a XII-a, „Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Ploiești, diplomă de participare.

„Pregătirea lotului pentru nivelul înalt al competiției a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, lucrări practice și simulări de examene, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Ministerului Educației”, mai scrie în postarea Ministerului.

Potrivit organizatorilor, „proba teoretică de la IBO constă din două părți, fiecare dintre acestea având 50 de întrebări. Fiecare întrebare conține patru afirmații, fiecare dintre acestea trebuind să fie considerată adevărată sau falsă”.

Subiecte ale examenelor practice sunt biologia moleculară, biochimia, bioinformatica și anatomia și fiziologia animalelor, conform ibo2024.kz.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Luptă în coaliția de guvernare pe controlul UEFISCDI, care gestionează circa 20% din banii cercetării și registrele universitare. Cum argumentează ministrul USR-Plus al Cercetării mutarea instituției în subordinea sa și ce spune directorul Adrian Curaj / În Parlament, pe ordinea de zi este cadrul legal al funcționării instituției

Instituția guvernamentală care se ocupă de finanțarea cercetării și a învățământului superior, cunoscută sub acronimul UEFISCDI, face, în prezent, obiectul unei înfruntări mocnite între partenerii de guvernare. Programul guvernului Cîțu…
Vezi articolul

Anul trecut a fost anul cu cel mai mare număr de studenți înscriși în primul an de licență, la facultățile din România, din ultimii 10 ani, în creștere cu peste 38% față de 2014

Peste 133.500 de studenți s-au înscris în anul universitar 2023-2024 în cadrul ciclurilor de studii de licență ale universităților din România, potrivit datelor din partea Platformei Naționale de Colectare a…
Vezi articolul

Rezultatele simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022: 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 70,2% au promovat la română. La Evaluarea Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro, în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală…
Vezi articolul

VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. A doua lecție: elemente de morfosintactică

Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și…
Vezi articolul

Medicul Mihai Craiu: O abordare prudentă, bazată pe vaccinare și pe utilizarea testelor rapide de detecție antigenică, ar putea permite deschiderea școlilor și grădinițelor / Copiii noștri merită să incercăm un moment de responsabilitate colectivă

Copiii noștri merită să incercăm un moment de responsabilitate colectivă, scrie pe pagina Spitalului Virtual de Copii medicul pediatru Mihai Craiu. Acesta îndeamnă la redeschiderea școlilor și grădinițelor, cu măsuri…
Vezi articolul