Medalii de argint, bronz și mențiune pentru elevii olimpici români la Astronomie pentru juniori, la Olimpiada internațională din Nepal – IOAA 2024. Cei 8 participanți sunt de la școli și licee de stat

Olimpicii la Astronomie și Astrofizică pentru Juniori - IOAA 2024 / Foto: Facebook.com/ Ministerul Educației

Medalii de argint, bronz și mențiune – acestea sunt locurile obținute de elevii olimpici români la Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, la Olimpiada internațională (IOAA) din Kathmandu, după cum anunță ministerul Educației într-o postare pe Facebook. Cei 8 participanți sunt toți de la școli și licee de stat.

Competiția s-a desfășurat în perioada 3-10 octombrie 2024, la Kathmandu, în Nepal, IOAA pentru Juniori fiind aflată la a treia ediție.

România a fost reprezentată de o echipă oficială formată din 5 elevi, 2 profesori coordonatori și 2 observatori. „Datorită rezultatelor remarcabile obținute de România la edițiile anterioare, organizatorii au invitat o echipă suplimentară, formată din 3 elevi și 2 coordonatori, să participe la competiție”, scrie Ministerul Educației în anunț.

Instituția mai precizează că olimpiada (IOAA) a constat în susținerea a trei probe în cadrul olimpiadei: o probă teoretică, o probă observațională pe harta cerului și o probă observațională cu telescopul astronomic.

Prima echipă a României a obținut următoarele rezultate:

Această echipă a fost coordonată de către profesoara Elisabeta Ana Naghi, inspector general de matematică în ministerul Educației, și profesorul dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Suceava. Cei doi sunt reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.

A doua echipă (echipa invitată) a României a obținut următoarele rezultate:

Aceasta a fost coordonată de către profesorul Octavian Georgescu de la Colegiul Național „Carol I” Craiova / Centrul Județean de Excelență (CJEx) Craiova și studentul Răzvan Ciurescu de la Școala Politehnică din Paris, fost olimpic internațional.

Observatori din partea României au fost: profesoara dr. Alina Elena Cuciurean de la Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc și profesorul Victor Păunescu de la Liceul „Traian Vuia” București, potrivit sursei citate.

Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Suceava, Societatea Științifică CYGNUS, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv (LPS) Suceava.

Citește și:
UPDATE Peste 800 de elevi și profesori din 60 de țări vin în România în decembrie la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO. Proiectul de hotărâre prin care ministerul Educației alocă 546.000 de euro, aprobat miercuri în ședință de Guvern
„Vom găsi o cale de decontare”, spune Ligia Deca, pentru olimpicii la chimie care și-au plătit din banii lor deplasarea în Indonezia, la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată, după ce Ministerul Educației a refuzat susținerea participării acestora, cu toate că olimpiada apare ca finanțată de minister
UPDATE România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată din Indonezia. Elevii și-au plătit singuri biletele de avion, după ce Ministerul Educației ar fi refuzat să susțină financiar participarea, ba chiar ar fi tergiversat deplasarea, potrivit profesorului coordonator / IAChO 2024 apare în calendarul oficial românesc cu olimpiade finanțate de ME
Burse de merit și excelență 2024-2025. LISTĂ Premiile, concursurile și olimpiadele școlare sau sportive pentru care elevii primesc burse, trimise în școli printr-o adresă de Ministerul Educației / Au fost incluși elevii de la licee sportive
Exit mobile version