Medalie de aur și trei de argint pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022 / România a avut primul punctaj cumulat, pe echipe

1.554 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Adrian Panaete
Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) 2022, după cum se arată pe site-ul competiției și după cum anunță unul din profesorii coordonatori, Adrian Panaete, într-o postare pe Facebook. Este “cea mai puternică competiție europeană de Informatică”, explică acesta pentru EduPedu.ro despre performanța obținută în Croația.

Elevii români participanți și rezultatele lor:

  • Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 1 și medalie de aur
  • Luca Perju-Verzotti de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București – Locul 5 și medalie de argint
  • Andrei-Robert Ion de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 9 și medalie de argint
  • Alexandru-Raul Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie – Locul 11 și medalie de argint

Echipa României a obținut și premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe, mai transmit organizatorii.

Olimpiada a avut loc în Croația la Varazdin și au participat în total 13 echipe din 12 țări (Croația, fiind organizatoare, a participat cu două echipe). Statele sunt: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Echipa României a fost însoțită de Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader, profesor la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Vaslui și Ioan-Bogdan Iordache – Deputy Leader, din Craiova, fost olimpic și student la Universitatea din București.

Foto: captură – ceoi.hsin.hr/participants

“Problemele au fost de nivel ridicat de dificultate – foarte apropiat de cel de la Olimpiada Internațională, dar și de cele pe care le folosim de obicei în Barajele de selecție”, mai spune Panaete, profesor la Colegiul Național “A. T. Laurian din” Botoșani și coordonator al lotului de seniori la informatică, pentru EduPedu.ro. Elevii sunt pregătiți pe tot parcursul anului de antrenorii lor și de profesorii din școli, potrivit acestuia care remarcă și faptul că “există o schimbare de generație”: toți provin din loturile de juniori din anii anteriori. (…) Între elevii din lotul 2022, niciunul nu este de a XII-a. Sunt trei de a XI-a și unul de a X-a.

“România este de regulă în top la CEOI și performanța lui Alex Luchianov a mai fost atinsă de elevi din România în ediții anterioare”, subliniază Adrian Panaete.

Lotul pentru internațională este format din aceiași 4 elevi. Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2022 va avea loc Indonezia, la Yogiakarta, în perioada 7-15 august, potrivit cadrului didactic.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

Iată taskurile care au trebuit să fie rezolvate în prima zi (.pdf în engleză):

Iată taskurile care au trebuit să fie rezolvate în a doua zi (.pdf în engleză):

Regulamentul de competiție – .pdf în limba engleză:

32 de medalii de aur pentru România la Informatică, de când participă

“Avem locul 3-4 la egalitate cu Polonia și suntem depășiți de China și Rusia” în clasamentul total referitor la numărul de medalii de aur obținute vreodată la internaționalele de informatică, remarcă Adrian Panaete.

Foto: captură – stats.ioinformatics.org/countries

Din cele 119 medalii în total, 32 sunt de aur, 53 de argint și 34 de bronz.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce se întâmplă dacă un copil ajunge la școală fără mască? Monica Anisie: Bineînteles că va fi primit în școală. Școlile vor avea stocuri necesare să ofere, dacă este nevoie, o mască pentru copii și chiar și pentru cadrele didactice

Școlile și inspectoratele școlare vor avea stocuri de măști, spune ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat la TVR că dacă se va întâmpla ca o mască să se rupă…
Vezi articolul

România trebuie să își depășească condiția de “analfabet funcțional”, scrisoare deschisă a 14 organizații, în marja debutului aderării la OCDE, care cer renunțarea la orice intenție de a modifica ARACIP

„Dacă Guvernul României va aproba noua Hotărâre de Guvern privind organizarea ARACIP în forma promovată de Ministerul Educației (și care a avut ca termen de avizare 25 ianuarie 2022), executivul…
Vezi articolul

Mesaj de tip ONG-ist al liderului celui mai mare sindicat din învățământ, de Ziua Educației: Ne-am fi dorit să vă spunem astăzi că educația din România a devenit o prioritate. Nu putem / FSLI nu a avut nicio poziție publică la proiectele Legilor Cîmpeanu

„Ne-am fi dorit să vă spunem astăzi că educația din România a devenit, în sfârșit, o prioritate națională, că în curând toate problemele din sistem vor fi rezolvate, că veți…
Vezi articolul