Medalie de argint și două medalii de bronz pentru echipele de elevi români, la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Inteligență Artificială, din Bulgaria – IOAI 2024

2.446 de vizualizări
Rezultate IOAI 2024 / Foto: captură Youtube.com/ IOAI Bulgaria Results
Cele două echipe de elevi români au obținut o medalie de argint la proba practică și două medalii de bronz la proba teoretică (Scientific), la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială (IOAI) 2024 din Bulgaria, organizată pentru prima dată. Rezultatele au fost anunțate live la ceremonia de închidere de miercuri.
  • Tot în Bulgaria s-a ținut și prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică (IOI), din 1989 (sursa).

Potrivit datelor de pe site-ul competiției, au fost înscrise 34 de țări și teritorii la IOAI 2024, cu un total de 44 de echipe.

Iată echipele de elevi români:

Echipa 1 – bronz:

  • Stanciu Rareș – Ștefan – Liceul Teoretic Internațional De Informatică Constanța
  • Nicolae Luca Ștefan – Liceul Teoretic Internațional De Informatică București
  • Moldovan Laura – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”
  • Rebengiuc Mircea Maxim – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”
Foto: captură Youtube.com/ IOAI 2024 Bulgaria

Echipa 2 – argint și bronz:

  • Botnaru Victor – Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța
  • Bratoveanu Nicolas – Ștefan – absolvent de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați
  • Dumitrașcu Ștefan – Alexandru – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara
  • Mocanu Mihai – Adrian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”
Foto: captură Youtube.com/ IOAI 2024 Bulgaria

La Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Bulgaria au putut participa din România, conform datelor de pe site-ul competiției din România:

  • elevii în clasa a XI-a sau a XII-a și care au obținut o medalie (aur, argint sau bronz) în anul 2024 la una din Olimpiadele Naționale de Informatică, Matematică, Lingvistică, AcadNet [editare ulterioară].
  • elevii de liceu care au obținut premiu (I, II, III), mențiune sau au fost membri în lotul lărgit de seniori la una dintre olimpiadele de mai sus.

Cele două echipe selectate și participante la această competiție au fost coordonate de Miruna Andreea Zăvelcă, doctorandă – asistent universitar la Universitatea din București, Facultatea de Matematică și Informatică și Daniel Popa – profesor la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Au participat și trei observatori, cu rolul de a se documenta pentru pregătirea viitoarei olimpiade naționale de Inteligența Artificială:

  • Dr. Ana-Maria Arișanu – Profesor la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea
  • Antonia Haller – Profesor la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea
  • Chris-Brandon Luntraru. Drd. – Universitatea Politehnică

Pentru Olimpiada de A.I., selecția lotului României s-a făcut pe criteriile de mai sus, cu invitații către elevi eligibili, înscrierile fiind închise pentru alți elevi [editare ulterioară].

Pregătirea și selecția lotului național a fost realizată de către o echipă de experți din domeniu de la Google DeepMind și de cadre didactice de la Universitatea din București, Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Comisia științifică a fost coordonată de Conf. Dr. Marius Popescu (Universitatea din București).

Uniunea Profesorilor de Informatică din România, cu sprijinul sponsorilor Bitdefender și Google, a organizat tabăra de pregătire a lotului și a finanțat participare delegației României la IOAI. Rol determinant l-au avut specialiști și cadre didactice universitare care au furnizat conținut și au pregătit lotul reprezentativ”, potrivit unei informări a Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR), remisă Edupedu.ro.

VIDEO Ceremonia de închidere IOAI 2024 Bulgaria:

Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială (IOAI) este o competiție axată pe STEM care are ca scop selectarea, dezvoltarea și promovarea performerilor în domeniul inteligenței artificiale la nivel global. În fiecare an, IOAI va evidenția diferite domenii ale inteligenței artificiale; în acest an, accentul s-a pus pe prelucrarea limbajului natural (NLP), învățarea automată (ML) și computer vision, conform aceleiași informări UPIR.

Articol în curs de actualizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 100 elevi ucraineni din clasele primare vor învăța după curriculum ucrainean la o școală de stat din București. Vor face ore online, dar vor fi prezenți în bănci și vor avea și cursuri de limba română

Luni, peste 60 de copii ucraineni refugiaţi în România au participat la o ceremonie prin care s-a marcat proiectul sprijinit de organizația Salvați Copiii la Şcoala nr. 73 “Barbu Delavrancea”…
Vezi articolul

Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societății de Medicina Familiei, despre începerea școlii: Copiii trebuie să învețe mai ales comportamentul în condițiile epidemiei / La 100 de cazuri școlile erau închise pentru că nu știam cum să ne apărăm de virus, între timp am aflat cum să ne ferim

„Școala trebuie să înceapă. Copiii trebuie să învețe și trebuie să învețe în primul rând comportamentul adaptat condițiilor epidemiei”, a declarat pentru G4Media.ro medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societăţii Naţionale…
Vezi articolul