Profesorii de gimnaziu și liceu pot beneficia de un set de instrumente puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe elevi să facă diferența dintre informațiile false și cele reale, potrivit unei anunț de pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.
„Comisia Europeană pune la dispoziția profesorilor din învățământul secundar un set de instrumente cu care să îi ajute pe elevi să separe ceea ce este real de ceea ce este fals atunci când navighează online”, conform anunțului.
Iată ce presupune setul de instrumente:
- Un ghid pentru profesori despre cum poate fi identificată și combătută dezinformarea;
- O prezentare în format editabil cu exemple și ce poate fi folosită în timpul orelor de clasă;
Ghidul pentru profesori cuprinde materiale ce au rolul de a oferi un punct de pornire pentru discuții cu elevii. „Bazându-se atât pe fapte din istorie, cât și pe situații actuale, aceste studii de caz îi vor ajuta pe tineri să plaseze în context dezinformarea din jurul lor, contextualizând-o, de asemenea, ca fenomen cu precedente și paralele istorice”, se arată în document.
Prezentarea PowerPoint se bazează pe exemple pentru a înțelege ce este dezinformarea, cum funcționează și ce rol au platformele de comunicare.
Materialele pot fi descărcate gratuit aici.
Foto: © Bang Oland | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.