Matematică digitală în 50 de școli de la sat, unde profesorii au fost formați în programul Digitaliada

475 de vizualizări
Foto: Digitaliada.ro
Peste 150 de profesori de Matematică și Informatică, precum și directori de școli gimnaziale au participat vara aceasta la sesiunile de formare organizate în proiectul Digitaliada pentru a învăța să folosească aplicații digitale la ore, a anunțat Fundația Orange. Organizația precizează că anul acesta în proiectul de educație digitală pe care îl derulează de 4 ani au intrat încă 10 școli din mediul rural. În total, 50 de școli de la sat au laboratoare digitale și profesori formați astfel încât să le predea și cu ajutorul tabletelor.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care îi ajută pe profesori să folosească tehnologia la clasă, acolo unde lecțiile o permit. Profesorii învață să folosească aplicații precum GeoGebra, Math Master, Math Tests, Phytagorea, Kahoot!, Quizizz sau Socrative. Vezi aici aplicațiile recomandate de către experții din proiect pentru Matematică și TIC, de la clasele a V-a până la a VIII-a

Cele 10 școli din mediul rural ai căror elevi folosesc acum pentru prima dată laboratoarele Digitaliada sunt școala din Șieu – Bistrița-Năsăud, Sânpetru – Brașov, 23 august – Constanța, Roata de Jos – Giurgiu, Bretea Română – Hunedoara, Recea – Maramureș, Acățari – Mureș, Deveselu – Olt, Putna – Suceava, Roești – Vâlcea.

Școlile din proiect, care au în total 5.500 de elevi, sunt echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de
videoproiectoare și ecrane de proiecție, și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și
Informatică. Expertul educațional din cadrul proiectului este Adina Roșca, ce a explicat că obiectivul nu este ca elevii din așa-numita App Generation să realizeze competențe digitale. “Noi folosim competențele lor digitale pentru îmbunătățirea competențelor de la matematică sau de la alte materii”, a precizat aceasta.

“Vara aceasta, 164 de directori și profesori de Matematică și Informatică au participat la sesiunile de formare, pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. Profesorii primesc acces la aplicațiile educaționale pre-instalate pe tablete și beneficiază de proiecte didactice pentru Matematică și TIC și de ghiduri de predare digitală, astfel încât să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Laboratoarele Digitaliada pot fi folosite însă de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul”, se arată într-un comunicat.

Dana Deac, președinta Fundației Orange, a declarat că “cercetarea internă făcută pe parcursul anului școlar 2018-2019 arată că și elevii sunt mândri că fac parte din program. 95% dintre elevi cred că orele în Laboratorul Digitaliada sunt mai distractive și antrenante, cu informații ușor de memorat și pe înțelesul lor și peste 80% dintre ei și-au descărcat aplicații folosite la școală și pe echipamentele de acasă“.

Fundația anunță că a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Vezi aici proiecte didactice construite în cadrul proiectului și care pot fi folosite la clasă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorul Octavian Jurma critică anunțul ministrului Educației, care a spus că peste 77% dintre părinții chestionați nu vor ca elevii să fie vaccinați: „Astfel de statistici te dezarmează”

Astfel de statistici te dezarmează, a scris pe Facebook cercetătorul Octavian Jurma, după anunțul public al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcut în conferință de presă miercuri, că peste 77% dintre…
Vezi articolul

Elevii din clasele primare nu pot primi niciun fel de bursă în acest an școlar pentru premiile de la concursuri, potrivit legii. Copiii din clasele Pregătitoare – a IV-a au dreptul doar la burse sociale, după caz

Elevii din clasele primare nu pot primi în anul școlar 2023-2024 niciun fel de bursă pentru rezultatele la concursurile școlare din anul școlar precedent, potrivit legii, care menționează că doar…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre demonstrațiile pro-Palestina ale studenților din SUA: Trebuie să ținem mereu universitățile foarte aproape de valorile lor fundamentale, nu de implicarea în agende politice. Foarte adesea universitățile sunt tentate de utopii sociale, în loc să-și vadă de valorile tradiționale care le-au consacrat

Un val de proteste ale studenților și activiștilor pro-palestinieni s-a răspândit în numeroase universităţi americane, în ultimele zele zile, începând din California și până în New England, cu sute de…
Vezi articolul

Scena în care personajul Jean Valjean din “Mizerabilii” fură argintăria din casa preotului care îl adăpostise, invocată de senatorul Ștefan Pălărie, USR, în replică la justificarea plagiatului publicată de Sorin Cîmpeanu

Senatorul USR Ștefan Pălărie face o paralelă între romanul Mizerabilii al lui Victor Hugo, și acuzațiile de plagiat la adresa lui Cîmpeanu: “În carte, personajul Jean Valjean, primit de un…
Vezi articolul