Marți, 17 mai, ultima zi de înscriere la concursul de Titularizare 2022. Care sunt celelalte etape

2.726 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Ultima zi de înscriere pentru profesorii sau viitoarele cadre didactice la concursul de Titularizare 2022 este marți, 17 mai, potrivit calendarului oficial. Amintim că în unele județe înscrierea s-a putut face online, în timp ce alte centre au solicitat depunerea fizică a „dosarului cu șină”. Spre deosebire de anul trecut, au fost reintroduse adeverința de integritate comportamentală și cazierul.

Candidații la Titularizare 2022 din județul Timiș își depun documentele pentru concursul național într-o aplicație creată în acest scop. „Avantajul pentru ultima zi de înscriere este că această aplicație se închide la ora de 23:59, adică ei au un interval orar puțin mai larg, în care pot să se mai gândească, să mai adune, să încarce documentele”, după cum a declarat inspectorul școlar Timiș, Aura Danielescu, pentru Edupedu.ro. Mai multe detalii aici.

În data de 23 mai 2022 se publică la avizier și pe pagina web a inspectoratelor școlare graficul privind susținerea probelor practice / orale și a inspecțiilor speciale la clasă, potrivit calendarului.

Probele practice / orale și inspecțiile la clasă se organizează și se desfășoară în perioada 24 mai – 30 iunie 2022. „În aceeași perioadă se soluționează și eventualele contestații la aceste probe”, se arată într-o procedură primită de inspectoratele școlare de la Ministerul Educației.

La data de 4 iulie 2022 se vor afișa la avizierul și pe pagina web a inspectoratelor școlare rezultatele la probele practice / orale și la inspecțiile speciale la clasă.

Proba scrisă a concursului național de Titularizare 2022 are loc în data de 13 iulie 2022.

  • Amintim că Ministerul Educației a mutat organizarea concursului și afișarea posturilor pe site-ul propriu, nu mai folosește platforma gestionată de fosta SIVECO. Mai multe detalii aici.
Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Citește și:
Angajarea profesorilor, între digitalizare și dosar cu șină. Cum arată înscrierea la Titularizare 2022, cel mai mare concurs de recrutare din România
DOCUMENT Candidații la concursul de Titularizare 2022 vor putea trimite dosarul online. Descarcă fișa de înscriere / Precizările Ministerului Educației: Inspectorii școlari au obligația de a consilia candidații în privința disciplinelor la care se pot înscrie

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar două comisii mai rămân în fiecare școală, din cele șase câte sunt acum, potrivit proiectului noii legi a Educației. Ioana Lazăr, secretarul general al ministerului, susține că birourile teritoriale de inspecție ANISAC și pentru formarea în carieră vor ține legătură cu acestea: Este foarte important să ai pulsul din școală

Vor rămâne doar două comisii din cele șase câte sunt acum prevăzute în Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) 2022, potrivit proiectului de noua lege a învățământului preuniversitar, anume comisia…
Vezi articolul

Elevii vor avea pe parcursul unui an școlar cel puțin un plan individualizat de învățare, prevede ROFUIP 2022 / Dirigintele sau învățătorul va decide dacă elevul are nevoie de ore remediale

În noul Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, elevii vor beneficia de un plan de învățare individualizat. Nu sunt precizate detalii despre ce va conține planul,…
Vezi articolul

Pentru a implementa începând cu 1 septembrie o reformă în sistem, cred că e bine să avem directori cu concurs, spune Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. “S-ar putea să fie mai potrivit un expert în drept sau în economie să conducă școala administrativ”

Autoritățile pregătesc implementarea unei reforme de la începutul anului școlar viitor, potrivit declarațiilor făcute azi de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion. Acesta a spus, la dezbaterea despre…
Vezi articolul