Marius Pieleanu părăsește SNSPA, în urma scandalului privind acuzațiile de hărțuire sexuală: „De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică” /  El a respins orice acuzație privind eventuale abuzuri și gesturi cu tentă sexuală 

7.182 de vizualizări
Sociologul Marius Pieleanu a declarat, pentru Rise Project, că părăsește SNSPA, în urma scandalului privind acuzațiile de hărțuire sexuală. El reclamă un „lințaj mediatic” și respinge acuzațiile de abuzuri și gesturi cu tentă sexuală.

„Pentru a elimina orice fel de discuție și asociere cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, la care țin foarte mult, am luat o decizie astăzi unilaterală. De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică. A fost greșeala mea că nu am intervenit de acum patru zile că poate nu ajungem aici. Lucrurile au escaladat. Sunt supus unui linșaj mediatic în sensul cel mai științific și epistemiologic al sintagmei. Deci trebuie să răspund ca atare”, a declarat Marius Pieleanu, contactat de jurnaliștii de la Rise Project.

Pieleanu a respins orice acuzație privind eventuale abuzuri și gesturi cu tentă sexuală: „E adevărat că eu sunt mai puțin convențional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiți adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez (…) Acum că cineva spune despre mine că aveam împreună cu niște colegi de-ai mei un limbaj sau un cimportament neadecvat, definiți conceputul, pentru că discuția e lungă. Definiți conjunctura, relația de apropiere”.

Cât privește acuzațiile aduse lui Alfred Bulai, „unele lucruri le cunoaștem, alte lucruri nu le cunoaștem. Eu nu am stat după Alfred niciodată să văd … apropo … el este un tip absolut fabulos din punct de vedere științific. Una-i una, alta-i alta. Asta e societatea post adevăr, în care simpla acuzație ține post de probă. De asta legiuitorul zice – orice afirmație trebuie să o probezi cu niște lucruri.”

Declarația lui Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, a venit în contextul în care Alice Iancu, în prezent lector universitar doctor, care a absolvit studiile de licență (științe politice/sociologie), masterat (științe politice) și doctorat (științe politice) la SNSPA, în perioada 2000-2010, susține, într-un articol publicat pe Rise Project, că „pe Alfred Bulai, Ștefan Stănciugelu și Marius Pieleanu îi știam de abuzatori încă din perioada studiilor”. Ea povestește experiența sa din perioada studiilor și ceea ce i-ar fi povestit colegele.

Citește integral pe Rise Project

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu: România are prezență zero la specializări ca Educația, Dreptul, Administrația sau Științele Politice

Universitățile românești lipsesc cu desăvârșire din cele mai multe capitole, în clasamentul internațional QS al instituțiilor de învățământ superior, după domenii și specializări de studiu, dat publicității miercuri noapte. Clasamentul…
Vezi articolul

Profesorul de matematică Bogdan Enescu: Problemele de la olimpiada internațională sunt îngrozitor de grele. Dificultatea a crescut chiar foarte mult / Subiectele de la a XI-a și a XII-a sunt la nivel de olimpiade studențești din străinătate

Problemele de la olimpiada internațională de matematică au un nivel de dificultate foarte mare față de acum câteva zeci de ani, spune profesorul Bogdan Enescu de la Colegiul Național „Bogdan…
Vezi articolul

Orban, ultimatum dat miniștrilor Educației și Sănătății: În cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului pentru deschiderea școlilor, astfel încât marți să fie comunicat

Ultimatum dat miniștrilor Educației și Sănătății de premierul Ludovic Orban pe tema regulilor de deschidere a școlilor la începutul ședinței de Guvern de luni. “În cursul zilei de astăzi să…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile profesorilor: Din ultimele discuții cu sindicatele, s-a desprins un posibil 20% ca procent de creștere pe 2024, care să și arate semnul de respect pe care-l avem pentru profesia didactică. S-au discutat mai multe variante de etapizare

Creșterea salarială convenită cu sindicatele ar fi de 20% pentru profesori și angajații din Învățământ, pentru anul 2024, confirmă Ligia Deca, ministra Educației. Întrebată la un eveniment al OCDE la…
Vezi articolul