Marius Nistor, FSE: Domnul de la Ministerul Muncii are o problemă legată de Educație. Cum ai tupeul să declari, atunci când ai 200.000 de angajați din învățământ în grevă, că noi nu suntem la piață, mai dă, mai ia? La fel ca purtătorul de cuvânt al Guvernului, ar trebui să ia pixurile lăsate de profesori în Piața Victoriei și să-și scrie demisia

6.441 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Reacție vehementă a liderului sindical, Marius Nistor, la declarația ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD). Nistor a declarat la Antena 3 sâmbătă seara că ministrul Muncii „are o problemă legată de Educație”. Acesta i-a transmis oficialului guvernamental și celor din coaliția de Guvernare că au ajuns să transforme soarta a sute de mii de angajați din învățământul preuniversitar în „buget de negociere”.

Marius Nistor: Aș vrea să îi transmit domnului de la Ministerul Muncii, domnului care are o problemă legată de educație: cum ai tupeu să declari, atunci când ai peste 200.000 de salariați din învățământ în grevă, că noi nu suntem la piață, mai dă, mai ia? Ați ajuns să transformați soarta zeci de mii de oameni, a sute de mii de oameni în vățământul preuniversitar în buget de negociere? Cine se târguiește acolo la taraba Guvernului?

Este inacceptabil ce au spus ministrul muncii și purtătorul de cuvânt al Guvernului și ar trebui să-și ia frumos pixurile alea, dintre pixurile aruncate în fața Guvernului, să-și scrie demisia. Și unul și altul, este o lipsă totală de respect”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a spus sâmbătă că „nu tratăm Educația ca la piață, mai pune tu, mai dau eu și vedem unde am ajuns” și că „dacă am majora salariile în Educație, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR”.

Este al doilea oficial guvernamental, după purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, care folosește această formulă în privința negocierilor cu sindicatele. Cărbunaru spunea joi seara că „nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, în momentul în care pentru a treia zi la rând le-a oferit sindicatelor aceleași „soluții”, refuzate de angajații din învățământ inclusiv printr-un protest masiv în București și în țară, în stradă.


7 comments
  1. Guvernul este incapabil să înțeleagă că haosul este instalat în toate sistemele statului român. Au declarat educația prioritate națională de 33 de ani, dar doar pe hârtie. Școala avea reguli clare și concise și le-au schimbat… Acum vedem cum fumează elevii la poarta liceelor, cum vin in ultima săptămână de școală și au pretenția să își încheie mediile, de parcă ar fi la fără frecvență; vedem cum părinții contestă sancțiunile, cum le iau scutiri pe bandă rulantă, etc. Și vedem că unii elevi sunt indisciplinați, gălăgioși, că se simt ofensați dacă le spui să se autodepășească, devenind dușmanii profesorului care nu-i lăsa să butoneze liber telefoanele în oră, etc… La polul opus vedem tineri care se străduiesc să învețe și care au o singură dorință: să plece din țară.
    Guvernul să renunțe la pensiile speciale și la salariile nesimțite, să aloce fonduri pentru cei ce prelucrează aurul cenușiu al națiunii române și să creeze un viitor în propria țară tinerilor absolvenți de liceu sau facultate.!

  2. Hai, lasa, Nistore! Nu-i asa ca mai plangi o data, mai fraieresti o data guvernul ca noi ti-am zis sa negociezi 25 la suta in numele nostru, te mai dai de vreo doua ori peste cap precum Fat-Frumos si apar voucherele de boachetari? Nistore, daca opresti greva fara acordul scris al membrilor, pregateste-te, ai sa faci pe boschetarul alaturi de noi, caci contributia nu ti-o mai platim. Fugim toti din sindicate. Ultimele 2 runde de negocieri nu ati trimis UN RAND in scoli. Sa stim si noi ce ati cerut, ce ati obtinut. Sa nu care cumva sa vii in fata noastra cu voucherele si cu 25 la suta. Ca ti le bagam pe gat… Vrem rezolvarea listei de revendicari. Aici si acum si nimic mai putin.

    1. Corect. Cică se sensibilizează cu noi restul, dar el are peste 150 mil pe luna salariu fără sa profeseze și mai vine și cu procente stupide (25%) pentru care nu a fost nimeni de acord.
      Trebuie extirpați toți nenorociții ăștia care ne subminează pe noi ca profesorii, mai ales liderii corupți de sindicat care urmăresc ciolanul politic. Altfel nu avem absolut nicio șansă.

  3. Să plece acasă acești budigăi!
    El și purtătorul de cuvânt al guvernului.
    Sunt de o nesimțire și o lipsă de respect la nivel maxim
    E clar, vor primi voturi din piață
    Niște nesimțiți. Probabil școala a reprezentat pentru ei un mare chin.
    Petru că nu prea sunt ajutați de neuronul singuratic ce le bântuie chestia ce este deasupra gâtului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Descentralizarea deciziei privind cursurile online și față în față va merge “la nivel de profesor” în cadrul Universității Babeș-Bolyai / Unele facultăți nu fac nimic online, pragul stabilit la nivel central este de maxim 45% – rectorul Daniel David

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca descentralizează decizia privind desfășurarea cursurilor față în față sau online până la nivel de profesor, nu doar la nivel de facultate sau program de studii, a…
Vezi articolul

Culmea ipocriziei. Ministerul Muncii justifică creșterea alocațiilor ca pe o inițiativă proprie: Deținem președinția UE și protecția socială trebuie să fie aliniată modelului european

Ministerul Muncii scrie în nota de fundamentare pentru proiectul de modificare a legii alocațiilor că ”ținând cont de faptul că România, în acest an deține președinția Consiliului Uniunii Europene, este imperios necesar…
Vezi articolul

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul
carte Dostoievski

Confruntată cu un val de critici, o universitate din Milano s-a răzgândit și va ține cursul despre scriitorul rus Dostoievski, deși îl anulase “pentru a evita orice formă de polemică în aceste momente de mare tensiune” / Conducerea universității consideră că a fost vorba de o “neînţelegere”

Coducerea Universității Bicocca din Milano a cedat presiunilor, după ce pe reţelele sociale s-a declanşat un protest prin care studenții cereau ca un curs despre scriitorul rus Fedor Dostoievski să…
Vezi articolul