Marius Carașol, fostul director Transelectrica acuzat că și-a falsificat diploma de studii, a fost trimis în judecată

901 de vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte l-au trimis în judecată pe Marius Carașol, aflat în arest preventiv, acuzat de fals și înșelăciune, potrivit unui comunicat al instituției. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Carașol e acuzat de procurori că a falsificat diploma de inginer seria D nr. 0286614, pe care a pretins că a obținut-o de la Universitatea Politehnica București.

”Inculpatul a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice”, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.

În 19 noiembrie, Carașol fusese reținut de procurori

Acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească, adus la lumină după o investigație Edupedu.ro.

Foto: Marius Carașol / Facebook/Transelectrica


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lixandru, Ministerul Educației: Pregătirea pe care o oferă liceul pedagogic, prin cei 4 ani de practică pedagogică, nu este egalată de cei 3 ani de facultate / Nu este normal să îngrădesc dreptul la un post titularizabil pentru faptul că nu ai un parcurs educațional conform unor „tendințe europene”

Opoziție pe desființarea specializărilor de învățător-educator de la liceele pedagogice a secretarului de stat Florian Lixandru (PSD). Acesta a declarat la TVR Info că „pregătirea pe care o oferă liceul…
Vezi articolul

Cine este Marcel Boloș, propus ministru la Cercetare-Digitalizare: fost ministru al Fondurilor Europene și autor al primei variante de PNRR, în care majoritatea banilor pentru Educație ajungeau la Colegiile Centenare / “Tehnocrat” și preot, doctor în contabilitate și management, unul dintre doctorate – omis în cel mai recent CV

Marcel Boloș, om cu 20 de ani de activitate în administrația locală și centrală și cu experiență în domeniul fondurilor europene, fost ministru aflat chiar în cărți, acum doi ani,…
Vezi articolul