Mariana Dogaru, lector la Universitatea Politehnica și profesor la o școală privată, aleasă președinte al Consiliului ARACIP

8.669 de vizualizări
Foto: Grigore Poescu/Agerpres Foto
Noul președinte al Consiliului Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar este Mariana Dogaru, potrivit surselor Edupedu.ro. Dogaru a fost șefa Departamentului de evaluare externă a calității, în ARACIP, iar în prezent lucrează la Universitatea Politehnica București, ca lector în Departamentul de formare pentru cariera didactică și științe socio-umane.

Votul a fost acordat în unanimitate pentru Mariana Dogaru, fiind singura propunere înaintată pentru această funcție, potrivit surselor Edupedu.ro. Propunerea a fost făcută de un reprezentant al Ministerului Educației.

Cel mai recent CV publicat de Universitatea Politehnica, al Marianei Dogaru, reprezentanta Ministerului Educației în Consiliul ARACIP, este din perioada în care aceasta încă era angajata ARACIP.

Mariana Dogaru este profesor de pedagogie la școala particulară Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”, potrivit ziarului Lumina, al Patriarhiei Române.

Membrii permanenți, care au drept de vot, sunt numiți pentru un mandat de 4 ani cu posibilitatea de reînnoire pentru încă un mandat de 4 ani, în timp ce membrii observatori sunt numiți pentru un mandat de doar un an și nu au drept de vot.

Membri permanenți ai Consiliului ARACIP sunt:

  1. Cobzariu Simona Mihaela – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  2. Crivineanu Florica – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  3. Frumosu Delia Elisabeta – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  4. Mateescu Marcela – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  5. Niculae Mihaela Cristina Maria – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  6. Cătălin Fuior – expert în cadrul Direcției generale pentru asigurarea calității
  7. Gabriela Marilena Lețcai – CNRED, reprezentant al Ministerului Educației
  8. Lector univ. Dogaru Mariana – reprezentant al Ministerului Educației
  9. Trăistaru Luciana – reprezentant al Ministerului Educației
  10. Florescu Mihaela – reprezentant al Ministerului Educației
  11. Nagy Eniko – reprezentant al Ministerului Educației, din cadrul Direcției pentru învățământul în limbile minorităților naționale
  12. comisar șef de poliție Jipa Lavinia-Nicoleta – reprezentant desemnat de Ministerul Afacerilor Interne
  13. colonel Paul Bădicu – reprezentant desemnat de Ministerul Apărării Naționale
  14. Christian Eneil Comșa – reprezentant al Asociației Școlilor Particulare
  15. Prof. Univ. dr. Lucian-Ioan Ciolan reprezentant al Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS)

Amintim că Guvernul a aprobat noul regulament de organizare al ARACIP pe 2 februarie 2022. Actul normativ care reorganizează Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, a abrogat hotărârea prin care instituția a fost organizată în 2005 și a instituit o nouă organigramă, noi reguli pentru stabilirea conducerii, pentru noi direcții, un număr mai mare de angajați și o cu totul altă abordare în privința acestei agenții, care până în ianuarie 2022 a fost una specializată.

Articol în curs de actualizare

Foto: Mariana Dogaru și Șerban Iosifescu în 2012/Agerpres Foto


4 comments
  1. „Felicitări”! Un discipol al dlui Iosifescu la șefia ARACIP. Ce a scris dl iosifescu pe domeniul calității? NIMIC! Ce a scris dna Dogaru pe domeniul calității (inspirată de idolul domniei sale?) NIMIC!
    Vai, vai! Iar schimbarăm tusea cu junghiul…. Iar confundăm Expertiza cu Experiența ….
    Succes la reluarea acelorași proceduri și concepte greșite implementate de fosta conducere Iosifescu!

  2. Din păcate observ ca desființarea ARACIP, a fost doar o poveste de a dormi copilul, Crivineanu Florica din fostul consiliul ARACIP, in continuare apare in noul consulul ARACIP, este cea mai corupta persoana din ARACIP, deja elevi noștri , absolvenții noștri , părinți și profesori cu conducerea unități au semnat o adresa pentru condamnara ei , semnăturile vor fi strânse in a doua etapa de toți membri comunitatea noastră , pare ca DNA , și ministerul public trec peste plângerea depusă împotriva ei , voi publica plângerea și vom Veda care va fi poziția cetățenilor , plângere cu semnături va ajunge la președintele României , ministrul justiție , ministrul educație , Parlamentul Românie și alte grupuri de minorități
    De plâns este ca in continuare cei care aleg acești funcționari publici pun doar infractori , deși in urma controlul efectuat de ministerul educație deși a văzut ce am afirmat eu cu fraude la fonduri europene , nu au făcut nimic și in noul consiliu ARACIP au adus membri infractori din fostul consiliul ARACIP, atunci pentru ce au desființat ARACIP dacă au lăsat aceiași infractori ?

  3. Felicitari! E o bucurie sa auzi ca mai ajung in functii cheie si oameni competenti. Doamna Mariana Dogaru este o persoana bine pregatita pedagogic care cu siguranta isi merita locul.

    1. Salut propunerile in speță a doamnelor: Dogaru Maria si Crivineanu Florica .
      Am colaborat excelent, ani de-a rândul !
      Felicitări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile pentru catalogul electronic al Ministerului Educației, finanțat din fonduri europene, puse în dezbatere publică / Școlile care au deja catalog electronic vor fi obligate să îl conecteze la platforma ministerului pentru preluarea datelor

Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data…
Vezi articolul

Profesorii au acces la lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, conform procedurii. Sorin Ion: Rezultatele și modul de rezolvare se discută cu elevii cu lucrările pe masă și cu borderourile de corectare, în format digital

„După simulare, fiecare profesor discută cu elevii rezultatele și modul de rezolvare. Se poate face cu lucrările pe masă. Se poate face cu borderourile de corectare, care vin în format…
Vezi articolul