Marian Preda, rectorul Universității din București: Îmi exprim solidaritatea cu Emilia Șercan în aceste momente grele și solicit investigarea cu celeritate a cazului de către autorități

5.646 de vizualizări
Marian Preda
Marian Preda / Foto: INQUAM Photos – George Călin
„Din perspectivă umană, ca cetățean și coleg de instituție, îmi exprim solidaritatea cu Emilia Șercan în aceste momente grele și solicit investigarea cu celeritate a cazului de către autorități”, a scris într-o postare pe Facebook rectorul Universității din București, Marian Preda, cu privire la situația Emiliei Șercan, jurnalistă și cadru didactic.
  • Amintim că jurnalista Emilia Șercan a publicat ieri un articol prin care acuză că „autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”.

Marian Preda a menționat că autoritățile publice care, „deși ar fi trebuit să o apere, par să tolereze sau chiar să orchestreze prin unii reprezentanți un scenariu de compromitere publică a ei”.

„Circumstanțele politice interne, contextul general internațional, argumentele de orice fel pro sau contra unui demers jurnalistic particular devin secundare și nesemnificative atunci când sunt în joc libertatea de exprimare, dreptul la viață personală dar și principiile unui sistem social și valorile fundamentale ale unei societăți”, a mai precizat rectorul Universității din București.

Decanul Facultății de Științe Politice (Universitatea din București), Cristian Preda, a lansat, alături de patru cadre didactice, un apel la solidaritate cu profesoara și jurnalista Emilia Șercan.

„Felul în care au reacționat autoritățile la plângerile repetate ale doamnei Șercan ridică mari semne de întrebare pentru întreaga noastră comunitate academică și pentru siguranța oricărei voci universitare care iese în evidență, în lupta împotriva corupției din lumea românească”, a punctat Cristian Preda.

Cristian Preda a mai precizat că „atacurile la adresa colegei noastre s-au înmulțit în ultima vreme, mai ales după ce ea a dat publicității analiza detaliată a tezei de doctorat a domnului Nicolae Ciucă. Conform analizei doamnei Șercan, cel puțin 42 de pagini din teza de doctorat analizată sunt suspecte de un potențial plagiat. Această analiză a intrat în atenția organelor abilitate. Sperăm ca ea să fie rapid analizată mai departe de Consiliul Național de Atestare Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), organismul care să formuleze și verdictul în acest caz”.

Facultatea de Jurnalism și Științe Comunicării (FJSC), unde aceasta este cadru didactic, solicită instituțiilor statului să se implice activ în cercetarea campaniei de discreditare împotriva Emiliei Șercan, „permanent presată să abandoneze investigațiile menite să demaște structurile de corupție care au permis unor politicieni, magistrați sau polițiști să dobândească titluri de doctor prin fraudă academică”.

Citește și:
Emilia Șercan: „Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”

1 comment
  1. Dacă oltenii au ajuns în. București
    Și acum trebuie sa plece toți
    Nu doar. C î tu și Vilceanu…..
    Toată gruparea de olteni sa plece!
    Mai ales că domnul. Ciucă este pensionar …….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității Tehnice din Iași, Dan Cașcaval, ales președinte pentru Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei, condusă de Sorin Cîmpeanu

Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a fost ales, la sfârșitul săptămânii trecute, președinte pentru regiunea Europei Centrale și Orientale în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei,…
Vezi articolul

BAC 2023 – Subiectele de la Psihologie. Candidații au avut de formulat un argument prin care să susțină ideea potrivit căreia „cunoașterea nivelului de inteligență al unei persoane nu este suficientă pentru cunoașterea caracterului său”

Elevii care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la Psihologie au avut de rezolvat varianta 5. Miercuri, 28 iunie, a fost programată proba la alegere a profilului…
Vezi articolul

Surse: Salarizarea profesorilor la plata cu ora pentru încă o normă întreagă, pentru a preda pe grupe la clasele primare, a VIII-a și a XII-a, plus renunțarea la laboratoare și la sporturile cu mingea – printre soluțiile pentru începerea școlii

Revenirea fizică la grădiniță și la școală a elevilor de clasele pregătitoare – a IV-a, a VIII-a și a XII-a, cu respectarea distanței de minimum 1 metru între bănci, este…
Vezi articolul