Marcel Ciolacu: Vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante

16.937 de vizualizări
Marcel Ciolacu / Foto: Ilona Andrei – G4Media
„Vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut”, a spus premierul României, Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. Acesta a precizat că „în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în Guvern cu noi memorandumuri de scoatere la concurs a acestora.”
  • Examenul de specialitate este susținut de cei care au finalizat rezidențiatul. Examenul de rezidențiat reprezintă modalitatea de intrare la rezidențiat, forma de educație postuniversitară, cu durata între 3 și 7 ani în funcție de specializare, pentru absolvenții ciclului de licență de la facultățile de medicină, medicină dentară şi farmacie. Rezidențiatul este reglementat de Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012.

Premierul a punctat că „sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară”:

„Pe de altă parte, tot ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară.

De aceea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în Guvern cu noi memorandumuri de scoatere la concurs a acestora. Rog, de asemenea, și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a declarat Marcel Ciolcau.

Citește și:
Banii economisiți din reorganizarea ministerelor se vor duce la educație și sănătate, spune premierul Ciolacu

9 comments
  1. Și posturile de asistente când le deblocați??Și examenul să fie pe bune,nu pe pile politice, fiindcă se vede ce asistente sunt in spitale,care nu au nici o treabă cu meseria ,le interesează doar venitul…

  2. Daca sunt importanti, acordati-le si lor, rezidentilor, perspectiva pensiilor speciale. La asta va pricepeti si poate asa reusiti sa convingeti…

  3. Hai sa fim serioși! S-au trezit acum. Sunt generații întregi de medici care nu au posturi sau nu au 80000-100000 euro sa dea pentru un post. Fac valva la un spital vezi doamne ca s-au luat bani pentru angajări când de fapt asa merge treaba de la ,,revolutie”. Nu se mai angajează nicăieri în spitale dând un examen corect. Cine știe ce este la mijloc cu tot tam-tamul asta, pe langa campania electorala.

  4. deblocați posturile în orașele mici! acolo e nevoie de medici!! și prin concurs foarte serios sa se intre pe post!!!

  5. de ce nu au sarit sa asigure fiecarui medic un loc la terminarea rezidentiatului, ca proaspat specialist ? unii au 2 drepturi de libera practica in paralel! ce jalnic ! compara acum functionarii publici cu medicii de spital? ne forteaza sa abdicam, ne calomniaza cu orice asistenta dornica de circuri si regii! Unde e tepes doamne?

  6. Lucruri elementare sunt prezentate ca probleme foarte complexe! Greață! Trebuie dat de pământ cu ei la alegeri!

  7. Ati observat ?
    Astia se roaga unul de altul ca intr-o piesa a absurdului de Eugen Ionescu si intre timp medicii isi fac bagajele de plecare spre alte tari…
    Astia cer solutii unul altuia de parca nu ar fi in acelasi guvern…
    Astia, de fapt, pur si simplu, se fac ca lucreaza….
    Si e normal sa fie asa pt ca ei si tot neamul lor se trateaza exclusiv in clinicile din afara tarii si nu inteleg ce se intampla si nici nu-i intereseaza ce e in spitalele romanesti….

  8. Boul din fruntea ministerului sanatatii nu stia acest lucru? Trebuie sa-i spuna premierul? Nu le mai suport incompetența, indolenta și de aceea îi etichetez după calitățile etalate în fața cetățenilor.

  9. Nu doar medici. Echipa medicala – medicul nu va face treaba asistentului _invers se mai practica. Asa ca deblocati posturi și de Asistenți, branxardieri, personal TESA.
    Înțeleg ca prioritățile țin de campania electorala – medici sunt _ problema e ca ei doresc sa lucreze doar în centre universitare mari _ la 30 km de București, Cluj, Iași, nu se înghesuie nimeni și culmea
    Posturi sunt disponibile!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un elev navetist de la Liceul Sportiv din Constanța susține că a fost nevoit să plătească din banii săi drumul la școală, după ce șoferul i-a refuzat abonamentul gratuit pe motiv că avea geanta cu echipament și nu ghiozdan: Mi s-a spus că abonamentul este pentru școală, nu pentru antrenamente

Un elev navetist al Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”, care mergea spre casă pe ruta Constanța – Medgidia susține că a fost nevoit să-și plătească biletul cu banii săi…
Vezi articolul

Raed Arafat afirmă că sunt oameni care ”îşi bat joc” de măsurile dispuse de autorităţi şi reclamă că, după închiderea şcolilor, au apărut reclame la cluburi de vacanţă unde copiii ar trebui să stea împreună

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rad Arafat, afirmă că sunt oameni care ”îşi bat joc” de măsurile dispuse de autorităţi şi reclamă că, după închiderea şcolilor, au apărut reclame…
Vezi articolul

Eroare materială în Monitorul Oficial, anunță ministrul Educației. Anisie: Va fi publicată o erată la OUG privind transportul elevilor, ca să asigurăm transportul gratuit și rutier, și feroviar

“Dintr-o eroare materială, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență într-o altă formă” decât cea adoptată în ședința de Guvern din 4 februarie 2020, susține Ministerul Educației. Astăzi…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu despre viitorul an școlar: Ministerul a propus remediale pentru tot anul, pierderile de învățare se pot recupera dacă școala nu mai este întreruptă / Extinderea perioadei de cursuri se va putea face din 2022-2023 / Condițiile începerii școlii

Pierderile de învățare cauzate de pandemie “se pot recupera doar în timp, se pot recupera cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă”, a spus duminică seară, la Digi…
Vezi articolul