Marcel Ciolacu spune pe Facebook că e dispus să discute în weekend cu liderii de sindicat din învățământ, pentru a evita greva generală

1.998 de vizualizări
Foto: gov.ro
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat într-un mesaj pe Facebook că este dispus oricând să discute, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a evita greva generală, scrie G4Media.ro. Mesajul vine în condițiile în care miercuri Ciolacu s-a întâlnit la Guvern cu sindicatele din Educației, împreună cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Ligia Deca, iar propunerile oferite drept „soluții“ la dezamorsarea conflictului de muncă au fost catalogate drept „nimic“ de către sindicate, care au anunțat eșecul negocierilor și declanșarea grevei generale în învățământ din 22 mai.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponiblitate similară la dialog”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

„Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea.

Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copiii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali“, a scris Ciolacu.

Mesajul liderului PSD vine vineri la prânz, în condițiile în care greva generală a fost anunțată marți.

Conform anunțurilor publice, Ciolacu ar urma să fie premier, la începutul lunii iunie, după „rotativa“ guvernamentală, prin preluarea conducerii Guvernului de către PSD.

Articol în curs de actualizare


5 comments
  1. „Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea.” M.Ciolacu. Dragă lidere de partid, nu te crede nimeni. Voi dați salarii doar clienților voștri și celor cu care vă faceți interesele. Chiar nu vedeți că ați pus țara asta pe butuci? Câți copii se culcă nemâncați, câți copii nu sunt în evidențele școlii,câți copii au abandonat școala, câți copii nu sunt în grija părinților plecați în „țările calde”, câți copii nu au manuale, câți copii nu beneficiază de mijloace moderne de învățământ, etc?

  2. Ce tare e asta! Un nesimțit, ales sa ne reprezinte, este dispus să… Nu, mai domnule, nu ești dispus, ești obligat să asculți, să preiei problemele și să le rezolvi. Că n-o sa faci niciodată, nici tu, nici toți ciracii tai, transpartinici, nimic, absolut nimic, doar gargara și ce-ți dictează stăpânii coloniei, asta e altceva, este realitatea românească de astăzi.

  3. Din genul :”Ne întâlnim ca să ne vedem “fără nicio finalitate concreta…cu miniștrii de linie care nu vor mai fi…peste câteva zile….Cine își asuma ??Cei de azi…sau cei de mâine…?De la finanțe.. de la munca..de la economie…Întreb și eu pentru mai mulți colegi de școală???

  4. Din 2005 profesorii s-au gandit la copii si nu au mai facut greva, este doar un mesaj de victimizare sa arunce vina in alta parte. Cand metrorex face greva peste noapte nu este haos? Greva a inceput de 2 ani dar nu am fost bagati in seama.

  5. Ce să discute el, în calitate de ce? Poate el să adopte ordonanțe de urgență în weekend, între două șuete cu coledzii, eventual între două certuri pe ciolan cu ”partenerii de coaliție”?

    Zilele trecute spunea că nu se face nimic cu greva, cu doar cu ciocul mic și joc de glezne de rezolvă ceva – cred că vorbea din experiență.

    Până atunci, alimentele se scumpesc în continuare, în ciuda scăderii prețurilor la energie și combustibili, iar puterea de cumpărare e în cădere liberă. Legea 153 din 2017 tot nu e aplicată în totalitate, la un an și jumătate după ce ar fi trebuit să ajungem oficial la acele grile (dar care trebuiau aplicate încă din 2020, dacă nu eram Cenușăresele bugetului.) Ce s-a discutat și semnat în februarie 2023 (când madam ministrul a promis că va face și va drege, ÎN SCRIS) a dispărut imediat când s-a adoptat bugetul, unde învățământul are mai puțin de jumătate, mai degrabă o treime, din cât ar trebui, conform legii.

    Pe lângă legi existente și neaplicate, ce poate să discute politrucul ăsta la vila lui de protocol? Să ne recomande să nu mai fim săraci? Hai s….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înființarea unui Departament pentru implementarea proiectului România educată, în discuții la Ministerul Educației. Liliana Romaniuc, noul consilier al lui Sorin Cîmpeanu: Probabil voi fi implicată în noul departament, având în vedere că am lucrat în cadrul proiectului

Liliana Romaniuc este noul consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, la Ministerul Educației este în discuții înființarea unui nou departament, care să se ocupe de “implementarea proiectului…
Vezi articolul

Sindicatele FSLI: Dacă s-ar impozita 300 de pensii speciale consistente, cu 50% într-o lună, suma adusă la bugetul de stat ar fi egală cu cea obținută prin șomajul tehnic aplicat secretarelor și contabililor din educație

Șomajul tehnic în educație pune în pericol siguranța angajaților, a elevilor și chiar a unităților de învățământ, susține Federația Sindicatelor Libere din Învățământ într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Sindicatul condus…
Vezi articolul