Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

4.073 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2 miliarde si ceva. Primele trei tranșe vor fi din bugetul ministerului, apoi la rectificare bugetară această sumă urmează să fie completată”, a declarat președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, la Parlament, referindu-se la oferta Guvernului pentru angajații din Educație de 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic.

Acesta a precizat că noua lege a salarizării o să vină și cu anumite reguli de performanță, nu înseamnă numai măriri de salariu: „O să vină și anumite reguli de performanță pe noua lege a salarizării. Noua lege a salarizării nu înseamnă numai măriri de salariu. Repet, noi atragem niște bani de la Uniunea Europeană și putem să facem  greșeala să vorbim numai de bani. Trebuie să vorbim și de reformă”. 

Întrebat de ce această variantă nu a fost pusă pe masă mai devreme, ținând cont că avem deja școlile închise de o săptămână și jumătate, Marcel Ciolacu a declarat că „în acest moment ne-am elucidat fiecare ce dorește și care sunt posibilitățile. Știți foarte bine că erau niște cereri la un moment dat care nu puteau fi acoperite”. 

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Primele trei tranșe vor fi din bugetul ministerului, apoi la rectificare bugetară această sumă urmează să fie completată. 

Anvelopa va rămâne o discuție pe care o vom avea cu Comisia și noua lege a salarizării pe care o avem e pusă în aplicare ca și jalon până la 1 ianuarie”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și:
VIDEO Ciucă: Am hotărât să găsim împreună o soluție pentru ca anul școlar să fie finalizat, examenele să se desfășoare
Noua ofertă a Guvernului pentru angajații din Educație: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic / Impozitate, sumele nete ar fi de 640 de lei pentru profesori și 260 de lei pentru nedidactic
Klaus Iohannis le-a solicitat liderilor coaliției să prezinte în cel mai scurt timp măsurile pe care Guvernul le poate adopta, astfel încât calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat

9 comments
  1. Haideți cu performanța, domnule Ciolacu! Numai ce mă uit în CV-ul dvs și mă simt prost că sunt așa de puțin performantă.

  2. Serios???? Dar asistentelor medicale care iau sporuri peste sporuri DEGEABA de ce nu le cereți performanta, când nu pun mana pe bolnavi CA ÎȘI MURDĂRESC UNIFORMA?? Chiar nu va este rușine sa veniți cu asemenea mizerii??? Dublați personalul auxiliar din învățământ ca noi nu avem voie sa ne îmbolnăvim CA NU ARE CINE SA NE ÎNLOCUIASCĂ, ȘTIȚI DE ASTA DNULE CIOLACU ȘI DNA DECA?? ȘTIȚI???? RUȘINE SA VA FIE CA ȘTIȚI DOAR DE INTERESUL VOSTRU!

  3. Nu ai avut, AI in continuare. Deja s-au făcut liste cu oamenii pentru încă un miting de amploare săptămâna viitoare marți la București, deci nu ai scăpat încă.

  4. Vrem să știm dacă regulile de performanță pe care le veți inventa se vor aplica în toate sectoarele bugetare: președinție, staff prezidențial, guvern, preaiubiți parlamentari, și alte asemenea categorii defavorizate, sau doar personalului din învățământ care se bucură și de privilegiul nemaipomenit că ”educația este prioritate națională”.
    Ia faceți voi, preafericiților decidenți, priorități naționale din toate domeniile în care lânceziți și furați pe rupte, și apoi să vă vedem! Până una-alta, sunteți campioni la impostură și aveți locul I la toate concursurile de prostie, minciună și incompetență din galaxie! Cu toată căldura!

  5. Am impresia ca ai lipsit de la orele de matematica sau ai ramas corigent! Nu stii ce inseamna 25 % ! Mai treci pe la scoala! Sa ti iei si marker si burete de acasa! Lasă ne! Iar ne iei de fraieri, crezi ca stam la gura podului, ca cersetorii,sa ne aruncati cate un mărunțiș? Sau asta suntem dupa parerea voastra! Ce bani in etape după legea salarizarii? Dacă e lege, sa se aplice! Reguli de performanta! Stii tu ce inseamna performanta? Oare? Daca e lege sa se aplice! Vom aplica noi votul nostru ! Adio politică pentru voi! Suntem mulți,doar voi ati spus o, de aceea n aveti bani sa ne dati, ca suntem prea mulți ! Aceeasi vom fi și la vot! Nu mai este mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premii și distincții la “cel mai important concurs STEM la care elevii pot participa internațional” pentru echipele de liceeni români, explicate de Dana Lica, profesor de informatică și robotică. First Tech Challenge 2022, Houston, SUA

Reprezentare de succes a echipelor românești la cel mai prestigios concurs internațional de robotică. În cadrul mai multor categorii, elevi pasionați de robotică din România (din Arad, Hunedoara, Ploiești, Târgu…
Vezi articolul

Ministerul Educației impune activități metodice, până pe 19 aprilie, cu profesorii de discipline de examen. Au prioritate cei care au elevi cu media notelor sub 6 la simularea examenului de BAC 2024 – document

Până pe 19 aprilie, inspectorii care coordonează disciplinele pentru examenul național de Bacalaureat vor organiza activități metodice cu profesorii de discipline de examen, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul

Admiterea la liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5 / Andronescu: Luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor școlilor profesionale

Admiterea la liceu 2019 nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu este contrazisă de reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor: Am discutat despre eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică, nu înţelegem de ce spune că sunt minciuni

Reprezentanții organizațiilor care au fost la discuții la minister în februarie, pe tema unei reforme educaționale, spun că s-a discutat eliminarea notelor de la Educație fizică, Desen, Religie și Muzică…
Vezi articolul