Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

4.073 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2 miliarde si ceva. Primele trei tranșe vor fi din bugetul ministerului, apoi la rectificare bugetară această sumă urmează să fie completată”, a declarat președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, la Parlament, referindu-se la oferta Guvernului pentru angajații din Educație de 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic.

Acesta a precizat că noua lege a salarizării o să vină și cu anumite reguli de performanță, nu înseamnă numai măriri de salariu: „O să vină și anumite reguli de performanță pe noua lege a salarizării. Noua lege a salarizării nu înseamnă numai măriri de salariu. Repet, noi atragem niște bani de la Uniunea Europeană și putem să facem  greșeala să vorbim numai de bani. Trebuie să vorbim și de reformă”. 

Întrebat de ce această variantă nu a fost pusă pe masă mai devreme, ținând cont că avem deja școlile închise de o săptămână și jumătate, Marcel Ciolacu a declarat că „în acest moment ne-am elucidat fiecare ce dorește și care sunt posibilitățile. Știți foarte bine că erau niște cereri la un moment dat care nu puteau fi acoperite”. 

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Primele trei tranșe vor fi din bugetul ministerului, apoi la rectificare bugetară această sumă urmează să fie completată. 

Anvelopa va rămâne o discuție pe care o vom avea cu Comisia și noua lege a salarizării pe care o avem e pusă în aplicare ca și jalon până la 1 ianuarie”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și:
VIDEO Ciucă: Am hotărât să găsim împreună o soluție pentru ca anul școlar să fie finalizat, examenele să se desfășoare
Noua ofertă a Guvernului pentru angajații din Educație: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic / Impozitate, sumele nete ar fi de 640 de lei pentru profesori și 260 de lei pentru nedidactic
Klaus Iohannis le-a solicitat liderilor coaliției să prezinte în cel mai scurt timp măsurile pe care Guvernul le poate adopta, astfel încât calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat

9 comments
  1. Haideți cu performanța, domnule Ciolacu! Numai ce mă uit în CV-ul dvs și mă simt prost că sunt așa de puțin performantă.

  2. Serios???? Dar asistentelor medicale care iau sporuri peste sporuri DEGEABA de ce nu le cereți performanta, când nu pun mana pe bolnavi CA ÎȘI MURDĂRESC UNIFORMA?? Chiar nu va este rușine sa veniți cu asemenea mizerii??? Dublați personalul auxiliar din învățământ ca noi nu avem voie sa ne îmbolnăvim CA NU ARE CINE SA NE ÎNLOCUIASCĂ, ȘTIȚI DE ASTA DNULE CIOLACU ȘI DNA DECA?? ȘTIȚI???? RUȘINE SA VA FIE CA ȘTIȚI DOAR DE INTERESUL VOSTRU!

  3. Nu ai avut, AI in continuare. Deja s-au făcut liste cu oamenii pentru încă un miting de amploare săptămâna viitoare marți la București, deci nu ai scăpat încă.

  4. Vrem să știm dacă regulile de performanță pe care le veți inventa se vor aplica în toate sectoarele bugetare: președinție, staff prezidențial, guvern, preaiubiți parlamentari, și alte asemenea categorii defavorizate, sau doar personalului din învățământ care se bucură și de privilegiul nemaipomenit că ”educația este prioritate națională”.
    Ia faceți voi, preafericiților decidenți, priorități naționale din toate domeniile în care lânceziți și furați pe rupte, și apoi să vă vedem! Până una-alta, sunteți campioni la impostură și aveți locul I la toate concursurile de prostie, minciună și incompetență din galaxie! Cu toată căldura!

  5. Am impresia ca ai lipsit de la orele de matematica sau ai ramas corigent! Nu stii ce inseamna 25 % ! Mai treci pe la scoala! Sa ti iei si marker si burete de acasa! Lasă ne! Iar ne iei de fraieri, crezi ca stam la gura podului, ca cersetorii,sa ne aruncati cate un mărunțiș? Sau asta suntem dupa parerea voastra! Ce bani in etape după legea salarizarii? Dacă e lege, sa se aplice! Reguli de performanta! Stii tu ce inseamna performanta? Oare? Daca e lege sa se aplice! Vom aplica noi votul nostru ! Adio politică pentru voi! Suntem mulți,doar voi ati spus o, de aceea n aveti bani sa ne dati, ca suntem prea mulți ! Aceeasi vom fi și la vot! Nu mai este mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Granturi pentru combaterea abandonului școlar 2022. Ghidul solicitantului, publicat în dezbatere la aproape două luni de la lansarea programului / Care sunt condițiile de eligibilitate și activitățile decontate

Peste 1.000 de școli sunt vizate, în prima rundă de finanțare, în cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului școlar, potrivit Ghidului Solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi…
Vezi articolul

ANALIZĂ Planul de Acțiune Garanția pentru Copii are 59 de măsuri preluate integral din Planul operațional al Strategiei Naționale „Copii protejați, România sigură” 2022-2027, pusă în dezbatere publică pe 6 mai de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, potrivit europarlamentarului Dragoș Pîslaru

„Planul de Acțiune Garanția pentru Copii, pus în dezbatere publică de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, necesită îmbunătățiri considerabile. A fost redactat fără consultarea societății civile, nu…
Vezi articolul

LISTĂ 17 universități din România pot beneficia de finanțări pentru construcția sau modernizarea căminelor studențești în cadrul a două apeluri prin PNRR, în valoare de peste 70 de milioane de euro

17 universități din țară vor beneficia de finanțări pentru construcția sau modernizarea căminelor studențești în urma a două apeluri de proiecte din cadrul PNRR, în valoare de peste 70 de…
Vezi articolul

Surse: Universitățile cu domenii de licență în științe și inginerie vor primi cu 33% mai mulți bani pentru burse și protecție socială, prevede proiectul Legii Deca, în care apare și un „Program Național” de sprijin pentru educație în științe exacte și inginerie / Cîmpeanu anunța „susținere privilegiată” pentru domeniile STIM

Un “Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii” (PNSTIM) urmează să se înființeze în baza viitoarei Legi a învățământului superior, în continuarea unui program similar…
Vezi articolul