Maraton al dezbaterilor pe legile Educației, în Parlament. Marți, 11 aprilie, discuțiile cu toate organizațiile încep la ora 10 și se încheie la 19. Ministra Ligia Deca participă la dezbateri în ambele zile

486 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Marți și miercuri sunt organizate dezbateri în privința celor două proiecte de legi ale Educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a ședințelor Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților. Marți, 11 aprilie, de la ora 12 și până la ora 14, vor fi discuții cu reprezentanții părinților, elevilor, studenților și profesorilor, conform programului.

Tot astăzi, de la ora 10 și până la 12, este programată întâlnirea cu reprezentanții administrației publice locale.

Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației și reprezentanții mediului de afaceri vor participa la dezbaterea de la ora 17.

Miercuri, 12 aprilie, vor fi dezbateri cu reprezentanți ai Consiliului Național al Rectorilor, reprezentanți ai cultelor religioase, iar la ora 15:30 este invitată Ligia Deca, ministrul Educației. Aceasta participă însă la dezbateri încă de marți de la ora 11:30.

Informații de context

Până pe 18 aprilie vor putea fi depuse amendamente, potrivit Camerei Deputaților. Termenul de depunere al raportului este 26 aprilie 2023.

Inițial, Ministra Educației, Ligia Deca, anunța pe 29 martie, când s-au aprobat în Guvern legile Educației, că “există aprobată o solicitare de procedură de urgență, odată cu adoptarea legilor în Guvern și s-a discutat despre abordarea discuției legilor într-o comisie reunită a celor două comisii de educație din cele două camere ale Parlamentului”.

Președinta comisiei de învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero a spus marți, 4 aprilie, pentru Edupedu.ro, că „va fi un proces legislativ normal. Nu se mai face comisie comună pentru proiectele de legi ale Educației”.

La rândul său, fostul ministru al Educației, a confirmat faptul că legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, miercuri, la ora Guvernului din Senat, unde a fost prezentă ministra Educației.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
„Tur de forță” în Parlament, pe tema proiectelor de legi ale Educației, cu reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și cultelor, anunțat de președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților: Au fost trimise foarte multe amendamente la minister și nu prea s-au luat în considerare
Marcel Ciolacu, președintele PSD: Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligaţie. Avem legile Educaţiei în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor
Natalia Intotero (PSD), despre admiterea separată la liceu: Nu trebuie să gândim cu încăpățânare. Nu este legea unei persoane sau legea a două persoane, este legea țării

1 comment
  1. Încă o dovadă că trăim în zodia hei-rupismului și că, de fapt guvernanților noștri, indiferent de culoarea politică, ” li se rupe” de soarta învățământului românesc! Dovada clară? – doar 2 ore alocate discuțiilor cu cele mai interesate categorii de noua lege – elevi, părinți, profesori – la egalitate cu organizații non-guvernamentale, administrația locală și, vezi doamne, mediul de afaceri… O să mai bifeze încă o actvitate cu care vor încerca să aburească norodul că ei, de fapt, și-au dat tot interesul, muncind pe brânci în Săptămâna Mare. Mi-e silă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noi așteptăm schimbarea planurilor-cadru de ani de zile, spune directoare Andreia Bodea: Asta este o decizie politică, este o decizie a ministerului. Ne confruntăm și cu absenteismul în ultimii 2 ani de liceu, și cu părinți care ne spun „îl țin și eu o săptămână acasă, că se pregătește pentru medicină”

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, a declarat la DC News că „noi așteptăm schimbarea planurilor-cadru de ani de zile. Asta este o decizie politică, este o…
Vezi articolul