Manualul de Matematică scris de NASA. Problemele Terrei în opționale pentru clasele VI – XII

1.903 vizualizări
SURSA: NASA
Specialiștii Agenției Spațiale Americane scriu și manuale. Fac asta prin programe deja puse la punct de mulți ani, iar unele dintre manualele lor sunt folosite în toată lumea de către micii pasionați de astronomie, fizică sau matematică. Unul dintre manuale, cel de liceu, este recomandat profesorilor Finlandezi într-un program recent, numit Teacher’s Climate Guide.

Programul a fost gândit special pentru a oferi informații despre schimbările climatice pentru fiecare subiect din curriculum-ul finlandez. De exemplu în domeniul Matematică, apare manualul NASA de ”Matematica Pământului” pentru clasele 9-12.

Cei de la NASA au și manuale auxiliare cu probleme de matematică și fizică pentru clasele mai mici, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, pe care le puteți găsi aici.

Legat de prgramul finlandez de predare a lecțiilor despre schimbările climatice, cei de la UNESCO spun că unul dintre elemente este o inovație în materie de predare. Este vorba despre un joc prin care un tânăr este trimis în anul 2044 printr-o mașină a timpului pentru a rezolva problemele climatice. Jocul se numește “Possible World” și este creat de Ilmari Project.

FOTO: NASA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copilul nu are nevoie, în opinia mea, de atât de multe lucruri pe cât are nevoie de foarte mult timp, spune psihoterapeutul Radu Tănase: Avem foarte mulți părinți care pleacă din casă odată cu copilul, la 7:30-8:00, și ajung înapoi la 18-19

Psihoterapeutul Radu Tănase a vorbit la emisiunea Educația la putere de la TVR 2 despre timpul pe care ar trebuie să-l ofere părinții copiilor: „Avem foarte mulți părinți care pleacă din casă odată cu…
Vezi articolul

Calendar an universitar 2024-2025 în 20 cele mai mari universități după numărul de studenți – Politehnica, Medicina, Universitatea din București, UBB Cluj-Napoca și alte universități din Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Timișoara, Sibiu, Galați, Suceava

Structura anului universitar 2024-2025 a fost publicată de mai multe universități din țară. Edupedu.ro prezintă calendarele de la primele 20 universități după numărul de studenți. Majoritatea încep cursurile pe 30…
Vezi articolul
Birocratizarea învățământului

Mai multe școli din București cer ca dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal – Școala 81, de exemplu, cere actele de la părinți până pe 16 septembrie, deși legislația prevede 28 septembrie data limită

Mai multe școli din Capitală au cerut ca cererile și dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal, potrivit anunțurilor de pe site-urile unităților de învățământ. De…
Vezi articolul

OFICIAL Măștile artizanale, permise în școală. În premieră, reguli obligatorii pentru toalete în condițiile impuse în școli la Evaluarea Națională și Bacalaureat, publicate în Monitorul Oficial

Condițiile de dezinfectare a claselor, de aerisire a sălilor între cursuri sau de intrare a elevilor la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională sunt definite într-un nou ordin comun…
Vezi articolul

Ministrul Educației, în scandalul burselor de merit: Dacă în România avem mai mult de jumătate elevi de top care merită burse de merit, înseamnă că nu avem nici o problemă cu sistemul de învățământ și stăm mai bine la acest capitol decât Marea Britanie, SUA. Meritul trebuie să fie într-un sens corect

“53 la sută dintre elevii României au luat într-un an atipic, cu un sistem de evaluare irelevant, note peste 8.50“, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. Sorin…
Vezi articolul