Manualul de Matematică scris de NASA. Problemele Terrei în opționale pentru clasele VI – XII

1.890 de vizualizări
SURSA: NASA
Specialiștii Agenției Spațiale Americane scriu și manuale. Fac asta prin programe deja puse la punct de mulți ani, iar unele dintre manualele lor sunt folosite în toată lumea de către micii pasionați de astronomie, fizică sau matematică. Unul dintre manuale, cel de liceu, este recomandat profesorilor Finlandezi într-un program recent, numit Teacher’s Climate Guide.

Programul a fost gândit special pentru a oferi informații despre schimbările climatice pentru fiecare subiect din curriculum-ul finlandez. De exemplu în domeniul Matematică, apare manualul NASA de ”Matematica Pământului” pentru clasele 9-12.

Cei de la NASA au și manuale auxiliare cu probleme de matematică și fizică pentru clasele mai mici, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, pe care le puteți găsi aici.

Legat de prgramul finlandez de predare a lecțiilor despre schimbările climatice, cei de la UNESCO spun că unul dintre elemente este o inovație în materie de predare. Este vorba despre un joc prin care un tânăr este trimis în anul 2044 printr-o mașină a timpului pentru a rezolva problemele climatice. Jocul se numește “Possible World” și este creat de Ilmari Project.

FOTO: NASA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul anonim: În mod normal, dacă ai luat peste 9,40 la titularizare, n-ar fi trebuit să ai emoții în privința încadrării într-o profesie pe care o practici cu pasiune și devotament

Mâine va avea loc repartizarea candidaților pentru posturile titularizabile (profesori angajați pe perioadă nedeterminată într-o unitate de învățământ). Profesorul anonim este un proiect Edupedu.ro prin care orice cadru didactic poate scrie…
Vezi articolul

Profesorii ar putea realiza planuri de învățare pentru fiecare elev, în funcție de rezultatele evaluărilor și de interacțiunea cu elevii și părinții, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar / Planurile individualizate fac parte din portofoliul educațional obligatoriu

Cadrele didactice ar urma să realizeze planuri individualizate de învățare, în funcție de rezultatele evaluărilor, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar. Acestea vor fi un instrument de planificare și…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32 de mii / În rândul profesorilor și angajaților creșterea e de 14%

Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32.100, potrivit unei statistici publicate vineri seara. Datele sunt…
Vezi articolul

Lista copiilor admişi la Clasa Pregătitoare 2019-2020 în prima etapă, în fiecare şcoală, pe judeţe. Lista locurilor rămase libere la Clasa Pregătitoare

Înscriere învăţământ primar 2019. Listele cu toţi copiii admişi în prima etapă la Clasa Pregătitoare 2019 au fost publicate de majoritatea Inspectoratelor şcolare din ţară. Edupedu.ro a strâns toate aceste…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

O scăpare a unui funcționar din cadrul Curții de Apel București constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat…
Vezi articolul