Manualul Booklet de Limba modernă 2 Franceză pentru clasa a VI-a, gata să înceapă școala (P)

2.139 de vizualizări
De 25 de ani, Editura Booklet susține performanța în învățământul românesc și contribuie la succesul atâtor generații. A venit rândul manualului de Limba modernă 2 Franceză pentru clasa a VI-a să se pregătească pentru începerea anului școlar. Ediția actualizată  a manualului realizat de Gina Belabed, Claudia Dobre și Diana Ionescu vine în ajutorul profesorilor în dezvoltarea competențelor de comunicare în limba franceză.

Manualul, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Educației cu nota 99,13, propune un parcurs bine structurat, coerent și progresiv, care urmărește formarea și dezvoltarea competențelor de comunicare în limba franceză prin:

  • activități diverse care îi antrenează pe elevi în diferite situații de comunicare uzuală;
  • exerciții de vocabular vizând acumularea structurilor lexicale specifice fiecărei unități tematice și exerciții de gramatică, însoțite de explicații simple și clare care permit exersarea unor elemente de construcție a comunicării;
  • texte-suport variate și motivante (dialog, forum, jurnal personal, mesaj electronic);
  • jocuri și activități prin care noțiunile dobândite sunt reutilizate în mod antrenant, dinamic și interactiv;
  • elemente interculturale prin intermediul cărora elevii descoperă diverse aspecte socioculturale specifice tinerilor din spațiul francofon;
  • activități de evaluare a celor patru competențe de comunicare precum și metode complementare de evaluare (investigație, proiect, portofoliu, autoevaluare).
  • materiale audio și video înregistrate cu vorbitori nativi de limba franceză

Manualul conține peste 150 de activități multimedia (videoclipuri, exerciții interactive, înregistrări audio sau elemente statice, cele din urmă ideale pentru fixarea conținuturilor de gramatică) care vin în completarea activităților propuse de manualul fizic.

Puteți consulta varianta digitală a manualului aici

Cum pot alege profesorii manualele după care să lucreze?

După emiterea Ordinului de Ministru prin care sunt aprobate manualele școlare declarate conforme de către comisiile de evaluatori din cadrul CNPEE, manualele școlare sunt încărcate pe platforma manuale.edu.ro. În cazul în care una dintre editurile înscrise în licitație depune contestație privind rezultatul evaluării unui proiect de manual, respectivul lot (n.n. din care fac parte și manualele celorlalte edituri) rămâne blocat până la soluționarea contestației. Astfel, profesorii nu își pot exprima alegerea cu privire până la manualul aflat în procedură de contestație decât după 90 de zile, termenul legal de închidere a contestației, în conformitate cu legea licitațiilor publice.

Ce manuale pot alege profesorii în intervalul 22-30 august și cum?

Conform calendarului de desfășurare a licitației de achiziție publică de manuale, pentru clasele I, II, III, V și VI profesorii vor putea alege manualele pentru limba modernă 2 Franceză  de clasa a VI-a în intervalul 22-30 august. Înainte de a comunica opțiunea privind manualul după care vor lucra profesorii de limba franceză pot consulta atât varianta digitală, cât și varianta PDF a manualelor și pot opta pentru materialul didactic ideal pentru lucrul la clasă. Ei vor transmite alegerea lor în cadrul catedrei din care fac parte și responsabilului cu relația cu ISJ-ul din cadrul școlii. Odată centralizată lista cu opțiunile profesorilor, informația e transmisă către ISJ și va conține numărul de exemplare necesare respectivei instituții de învățământ. Lista va fi transmisă către CNPEE care va dispune semnarea Acordului-Cadru și a Contractelor Subsecvente privind distribuirea manualelor. Editurile tipăresc manualele și le distribuie asigurându-se că ajung la fiecare depozit de ISJ din țară.

Toate manualele Booklet sunt însoțite de caiete de lucru, planificări calendaristice și pe module și un pachet extrem de atractiv de documente digitale. Alegeți Booklet, first in education!

Toate manualele Booklet au câștigat licitația organizată de Ministerul Educației

Toate cele 12 manuale Booklet pentru clasele a II-a, a VI-a și a VII-a au fost declarate câștigătoare în cadrul licitației publice organizate de Ministerul Educației și sunt gata să ajungă pe bănci în anul școlar 2024-2025. Concepute împreună cu o echipă profesionistă de autori, manualele Booklet sunt gândite să fie un instrument de bază în activitatea la clasă pentru dascăli, un prieten de nădejde pentru elevi și un real ajutor pentru părinții care vor să participe activ la formarea copilului lor. De aproape un sfert de veac, ghidurile, memoratoarele și auxiliarele educaționale Booklet au venit în ajutorul dascălilor și i-au ajutat pe elevi să treacă peste examenele importante din viața lor, de la Evaluarea din clasa a II-a și până la Bacalaureat. Experiența acumulată în 25 de ani se regăsește pe deplin în calitatea superioară a manualelor Booklet și sintetizează viziunea a mii de profesori care aleg an de an să lucreze la clasă după cărțile educaționale Booklet.

Manualele Booklet declarate câștigătoare în licitația din 2024 sunt:
  • Engleză – comunicare în limba modernă pentru clasa II-a / Autori: Valentina Barabaș-Costache, Laura Stanciu
  • Engleză – limba modernă 1 pentru clasa a VI-a / Autori: Cristina Truță, Liliana Miron
  • Franceză – limba modernă 2 pentru clasa a VI-a / Autori: Gina Belabed, Claudia Dobre, Diana Ionescu
  • Biologie pentru clasa a VII-a / Autori: Claudia Ciceu, Niculina Badiu
  • Chimie pentru clasa a VII-a / Autori: Alina Maiereanu, Doinița Ungureanu
  • Engleză – limba modernă 1 pentru clasa a VII-a / Autori: Cristina Truță, Liliana Miron
  • Franceză – limba modernă 2 pentru clasa a VII-a / Autori: Gina Belabed, Claudia Dobre, Diana Ionescu
  • Geografie pentru clasa a VII-a / Autor: Cristina Moldovan
  • Istorie pentru clasa a VII-a / Autori: Loredana Ciobanu, Felicia Boșcodeală
  • Limba și literatura română pentru clasa a VII-a / Autori: Alina Hristea, Andreea Dobre, Natalia Niță-Vandici
  • Matematică pentru clasa a VII-a / Autori: Daniela Stoica, Titi Hanghiuc
  • Consiliere și dezvoltare personală pentru clasa a VII-a / Autor: Oana Popescu-Argetoia

1 comment
  1. Manualele de la Booklet la limba franceză sunt cele mai bine structurate manuale. Lucrez cu ele de când au apărut și sunt foarte mulțumită de ele. Pe cel de clasa a șasea îl aștept de ani de zile și mă bucur că în sfârșit îl avem și pe acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli. Peste 2.500 de persoane vor fi puse de politicieni în conducerile școlilor și ISJ-urilor / Model decizie din pix

Sezonul numirilor din pix în funcțiile de inspectori generali, inspectori generali adjuncți, inspectori școlari pe discipline și directori și directori adjuncți de școli a început. Inspectoratele școlare (ISJ) au transmis…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ O profesoară din România a fost selectată în Top 50 profesori din lume la Global Teacher Prize 2023, al Fundaţiei Varkey. Ana-Maria Rusu predă Educație muzicală la Colegiul „Unirea“ și la Școala Gimnazială Nr 5 din Focșani

Ana-Maria Rusu, profesoară de Educaţie muzicală la Colegiul Naţional “Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focşani, a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize, printre cei mai…
Vezi articolul

Abia la peste 750 de absențe pentru un elev de gimnaziu și la peste 540 pentru un elev din clasele primare directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială privind riscul de abandon școlar – măsură pusă de Ministerul Educației în ROFUIP 2024

Dacă un elev lipsește “cel puțin 75% din numărul de ore de curs prevăzute într-un an școlar la disciplinele/modulele respective”, directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială, potrivit…
Vezi articolul

Formalismul în școli: conducerea Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu din București declara ca fiind „un succes” o conferință organizată chiar de ea, în februarie, pe tema violenței școlare / La 3 săptămâni distanță, directoarea și-a dat demisia, după descoperirea realității ascunse până atunci a mai multor cazuri de bullying și agresiune sexuală între elevi

Cu doar trei săptămâni înainte să iasă la iveală cazul elevului care ar fi fost abuzat sexual de două ori de un alt elev minor la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu…
Vezi articolul