Manual de educație financiară pentru fotbaliștii juniori cu vârste de 10-16 ani, lansat de Federația Română de Fotbal și Autoritatea de Supraveghere Financiară

0 vizualizări
Foto: FRF
Jucătorii de fotbal din categoria de vârstă 10-16 ani au acum un manual de educaţie financiară lansat, joi, de Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Scopul manualului este să îi sprijine în gestionarea finanţelor personale şi în luarea unor decizii financiare informate atât pe parcursul carierei sportive, cât şi după încheierea acesteia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul FRF.

Publicarea manualului de educaţie financiară pentru fotbalişti face parte dintr-un protocol de colaborare mai cuprinzător, semnat de ASF şi FRF în luna mai a acestui an, cu obiectivul comun de a facilita accesul la educaţie financiară pentru cât mai mulţi jucători de fotbal, dar şi pentru toţi cei care sunt implicaţi în acest fenomen.

Potrivit FRF, manualul de educaţie financiară dedicat fotbaliştilor tratează o gamă largă de subiecte, de la modul în care pot fi administrate responsabil veniturile din sport şi până la felul în care produsele şi serviciile financiare le pot proteja finanţele şi le pot asigura o stabilitate şi după încheierea carierei sportive.

De asemenea, acesta include şi o serie de aplicaţii practice menite să consolideze cunoştinţele teoretice şi să ofere o experienţă interactivă, astfel încât sportivii să înţeleagă cât mai bine conceptele financiare şi să le integreze în viaţa de zi cu zi.

„Lansarea acestui manual reprezintă un pas important pe care îl facem pentru formarea unor jucători care nu doar excelează pe teren, dar au şi capacitatea de a-şi clădi un viitor financiar solid. Cariera de sportiv este una plină de provocări, dar şi de oportunităţi. Prin acest manual, dorim să oferim fotbaliştilor, cât şi sportivilor în general, instrumentele necesare pentru a-şi gestiona eficient bugetul şi pentru a lua decizii care să le asigure stabilitate şi prosperitate pe termen lung”, a declarat Gabriel Avrămescu, prim-vicepreşedintele ASF.

La rândul său, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine că manualul va avea un impact pozitiv asupra tinerilor fotbalişti.

„La Federaţia Română de Fotbal, credem că succesul pe teren trebuie să fie însoţit de responsabilitate în toate aspectele vieţii. Credem că acest manual va avea un impact pozitiv pe termen lung asupra carierei jucătorilor noştri, contribuind la dezvoltarea unor generaţii de fotbalişti mai bine pregătiţi pentru viaţă, atât pe teren, cât şi în afara acestuia”, a spus Burleanu.

Manualul poate fi accesat şi în format online, pe site-ul ANF şi pe cel de educaţie financiară al ASF – edutime.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raluca Turcan: Cei mai vulnerabili sunt copiii din familii monoparentale sau din familii cu foarte mulți copii. Acei copii intră în sistemul de educație. Întrebarea este: resursele pe care noi le vedem pentru copii, pentru sistemul de educație în general, ajung și la toți acei copii? Răspunsul meu ca ministru al Muncii este că nu

„Finanțarea educației nu poate fi privită separat de calitate și echitate în educație. (…) În sistemul de educație intră copii care au șanse diferite și acces diferit la sistemul de…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE: Sunt unii suplinitori care iau chiar 10 și nu se pot titulariza, că nu au pe ce. Poate sunt posturile respective la nivelul unităților de învățământ și ele sunt date mai degrabă în regim de plata cu ora

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat că „avem suplinitorii care participă la concurs (de titularizare – n.red) aproape în fiecare an”. Chiar dacă aceștia iau…
Vezi articolul