Manifestație pro-democrație a liderilor studenților din centrele universitare ale României, joi seara, la Cluj-Napoca, în contextul alegerilor prezidențiale / „Invităm orice cetățean să ni se alăture”

522 de vizualizări
Sursa: ANOSR
Liderii studenților din marile centre universitare ale țării sunt chemați să participe, joi seară, la o manifestație pro-democrație organizată la Cluj-Napoca de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Manifestația este programată de la ora 19.30, în fața rectoratului Universității Babeș-Bolyai.

Ea are scopul „de a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța menținerii României pe drumul european și euroatlantic”, potrivit ANOSR.

Organizația anunță că la demonstrație se vor aduna liderii studenților din Cluj-Napoca, București, Timișoara, Iași, Baia Mare, Galați, Constanța, Brașov, Alba Iulia, Bistrița, Oradea, Petroșani, Sibiu, Suceava, dar sunt invitați și cetățenii dornici să li se alăture.

 La eveniment va fi proiectat un documentar Recorder, „30 de ani de democrație”, despre evoluția României în primele trei decenii după căderea comunismului.

Potrivit ANOSR:

  • „Valorile democratice și euroatlantice, promovarea drepturilor fundamentale ale omului și a statului de drept, apărarea adevărului științific, precum și combaterea dezinformării au reprezentat de-a lungul timpului principii în baza cărora Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și-a desfășurat activitatea în calitate de reprezentant legitim al studenților.
  • Peisajul politic din ultimele săptămâni și amenințările evidente asupra parcursului euroatlantic al României ne fac să înțelegem mai bine ca niciodată cât de necesar este ca votul de încredere pe care îl exprimăm în timpul exercițiului democratic să fie unul informat atât din perspectiva valorilor candidatului pe care îl susținem, cât și din prisma evoluției democrației și securității statului român”.

ANOSR apreciază că „doar prin informare și înțelegerea demersurilor statului român din ultimii 35 de ani pentru crearea și consolidarea unei democrații funcționale putem lupta împotriva discursurilor extremiste și a amenințărilor aduse siguranței, libertăților și drepturilor cetățenilor”.

  • „Deoarece mai sunt doar 4 zile până la al doilea tur al alegerilor prezidențiale, este esențial să ne asigurăm că voturile noastre sunt informate și bazate pe valorile democrației, precum libertatea, egalitatea și respectarea drepturilor omului”, potrivit ANOSR.
Citește și:
VIDEO Noi proteste ale studenților în Piața Universității, după declasificarea informațiilor CSAT privind campania prezidențială pe TikTok: „Georgescu nu uita, România nu-i a ta!” / „Pe studenți nu-i cumpărați, suntem tineri democrați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

40% dintre tinerii români ar dori să se mute în altă țară în următorii trei ani, iar aproape un sfert au planuri concrete în acest sens – raport Eurofound / România a avut cea mai mare rată de tineri NEET, din Uniunea Europeană, în 2022 – tineri de 15-29 de ani care nu sunt în sistemul de educație sau în cel de formare și nici nu lucrează

Pentru prima dată în istoria recentă, România a fost clasată pe primul loc la încă un indicator negativ în Uniunea Europeană: rata tinerilor NEET. Astfel 20% dintre tinerii cu vârsta…
Vezi articolul

Universitatea Politehnica București anunță că „a demarat o analiză proprie“ în cazul profesorului reținut de DNA, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“

Universitatea Politehnica București anunță că „a demarat o analiză proprie pentru a proteja studenții și comunitatea academică, pe parcursul întregului demers judiciar“, după ce profesorul Cristian-Florian Dincă a fost reținut…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Școlile și grădinițele fac angajări – Guvernul a suplimentat numărul de posturi cu 750 de locuri de muncă pentru personal didactic auxiliar și nedidactic. Măsura vine după ce în ianuarie au fost date afară peste 1.200 de persoane din astfel de posturi

Guvernul a suplimentat numărul de posturi din Învățământ cu 750 de locuri de muncă pentru personal didactic auxiliar și nedidactic, potrivit hotărârii adoptate în ședința de joi seară. Secretarul general…
Vezi articolul

Populism la vârful Ministerului Educației: reforma curriculară pentru liceu a fost amânată pentru 1 ianuarie 2025 pentru a nu atrage „nemulțumiri” în campania electorală. Secretarul de stat Florian Lixandru: Nu am ieșit public cu propunerile pentru că vor genera dispute

Planurile-cadru care conțin materiile pe care elevii de liceu ar trebui de acum înainte să le studieze, considerate de reprezentanți ai Ministerului Educației „o problemă arzătoare”, ar putea fi publicate…
Vezi articolul