Manifestație în sprijinul copiilor abuzați sexual și pentru o lege anti-viol, organizată de Sfântul Nicolae în fața Camerei Deputaților: din aproape 800 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns în închisoare

299 de vizualizări
Foto: Declic.ro
Comunitatea Declic organizează, luni, de Sfântul Nicolae, evenimentul “Salvați-mă!: Protest în sprijinul copiilor abuzați sexual”, o manifestație prin care face apel la o lege anti-viol care să protejeze copiii, potrivit unui anunț făcut luni dimineață. Evenimentul are lor de la ora 11:00, în fața Camerei Deputaților – intrarea din Parcul Izvor, unde va fi adusă o sculptură cu înălțimea de 2 metri, reprezentând suferința unui copil abuzat sexual.

Potrivit anunțului de presă, “acțiunea are loc în ziua de Moș Nicolae, atunci când toți copiii ar trebui să se bucure de copilărie și să fie protejați. Realitatea este, din păcate, alta: copiii din România nu sunt protejați față de agresorii sexuali. În ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări cu copiii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. Din 788 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns la închisoare”.

În privința statuii ce va fi adusă în fața Parlamentului, organizatorii precizează că “mâinile agresorilor de pe statuie nu sunt doar ale abuzatorilor, ci și ale parlamentarilor, magistraților și polițiștilor care nu se preocupă de soarta acestor copii și nu reglementează pedepsirea violului pentru victimele până în 16 ani”. Pe soclu este inscripționat mesajul “Salvați-mă”. 

Se face astfel apel la o lege potrivit căreia orice alt sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol: “magistrații au lăsat de nenumărate ori agresori sexuali nepedepsiți, considerând că niște copii de 11 sau 12 ani au consimțit un act sexual”. Comunitatea Declic spune că, pentru aceasta, o petiție online a strâns peste 71.000 de semnături.

Petiția poate fi consultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, secretar de stat la Educație: De foarte multă vreme și pe nedrept învățământul profesional a fost privit cumva ca un refugiu al eșecului. Pe de altă parte, însă, întreaga societate reclamă faptul că nu avem meseriași

De foarte multă vreme și pe nedrept învățământul profesional a fost privit cumva ca un refugiu al eșecului, a declarat Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământul preunivesitar, într-o emisiune…
Vezi articolul

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre scrierea greșită a cuvântului “procrastinare” în noul DOOM: Corectăm greșelile acestea de tip bătaie sau alte mici scăpări, la următorul tiraj / Vom avea o variantă online, o mică aplicație care să preia datele din dicționar

Preluarea cuvântului “procrastinare” cu o literă lipsă în noul DOOM, sub forma procastinare, “este probabil una dintre greșelile de bătaie (de tehnoredactare) care s-au strecurat în dicționar”, a declarat pentru…
Vezi articolul

Ordonanța de Urgență prin care probele de competențe la Bacalaureat 2021 nu se mai susțin, ci sunt echivalate, aprobată fără avizul Consiliului Legislativ: Normele propuse trebuie revizuite, deoarece vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022

Proiectul de Ordonanță de Urgență anunțat ca „adoptat” de Guvern miercuri, pe 19 mai, prin care era modificată Legea Educației, pentru a putea echivala competențele digitale și lingvistice la examenul…
Vezi articolul