Mandatul lui Sorin Decă în funcția de secretar general adjunct în Ministerul Educației – prelungit cu încă șase luni

349 de vizualizări
Sorin Decă / Foto: Captură Facebook Live
Secretarul general adjunct al Ministerului Educației, Sorin Decă, beneficiază de încă o prelungire de mandat, pentru șase luni, potrivit unei decizii publicate în Monitorul oficial. Sorin Decă este directorul general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată”.

Potrivit deciziei premierului Marcel Ciolacu, publicată miercuri, „începând cu data de 26 aprilie 2024, domnul Sorin Ștefan Decă, director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată”, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Educației pentru o perioadă de 6 luni”.

Ultima dată, mandatul lui Sorin Decă în acest post fusese prelungit în octombrie 2023

Amintim că Sorin Decă a participat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Educației la concursul pentru ocuparea postului de director general al Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului „România Educată”. Edupedu.ro a scris că acest lucru ridica urme de suspiciuni. După concurs, în toamna anului 2022, el a fost numit  din nou secretar general adjunct al ministerului, iar mandatul a fost prelungit apoi din 6 în 6 luni.

Secretarul general al guvernului, Ioana Lazăr, beneficiază la rândul ei de o prelungire cu șase luni a mandatului, la cererea Ligiei Deca, din decembrie 2023.

  • Sorin Decă a ocupat funcția de secretar general adjunct al ME și în mandatul lui Sorin Cîmpeanu, a căru mână dreaptă era Ioana Lazăr.

Decizia de prelungire a mandatului lui Sorin Decă în funcția de secretar general adjunct:

Citește și:
Al doilea om din Ministerul Educației, după venitul primit, Sorin Decă, primește o prelungire de mandat pentru încă 6 luni ca secretar general adjunct al instituției
Un șef din Ministerul Educației a candidat pe postul de Director general al Direcției România Educată, care era și în subordinea lui. A luat concursul cu 100 de puncte la interviu / „Dacă era conflict de interese, nu făceam asta”, susține Sorin Decă

1 comment
  1. Sigur ca merita acest individ, inginer silvic, specialist in impaduriri. Educatia sau silvicultura, cam, tot aia e :)). Nu poti da afara asa o persoana competenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Inițiativa PSD cu impact bugetar de peste jumătate de miliard pe lună, adoptată de Senat: Toți profesorii din România să primească un stimulent 2.000 de lei pe lună pe perioada stării de alertă și de urgență. Restul angajaților din școli să primească 1.500 de lei pe lună

UPDATE: Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000…
Vezi articolul

Șeful cancelariei premierului: Cunoaștem poziția societății civile. Angajarea răspunderii pe OUG 51 stabilește cadrul pentru organizarea licitațiilor pentru noii operatori de transport și licențe până la 1 iulie 2021

“Cunoaștem poziția societății civile” cu privire la angajarea răspunderii pe OUG 51 privind transportul elevilor, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, întrebat dacă Executivul a luat la cunoștință acuzațiile Asociației…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Cine sunt specialiștii care stabilesc noile planuri-cadru pentru primar, gimnaziu și liceu. Ioan Aurel Pop, Mariana Moarcăș, Dragoș Iliescu, Daniel David, Marius Andruh, printre cei care decid materiile pe care le vor studia elevii

Ministerul Educației a stabilit cine sunt profesorii care vor valida noile planuri-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional. Ordinul semnat de Monica Anisie a fost publicat astăzi în Monitorul…
Vezi articolul