Mai mulți parlamentari USR îi cer ministrului Sorin Cîmpeanu să să iasă public pentru a “opri legea plagiatorilor” și să “ceară prioritar analiza propriei teze de doctorat”, în contextul tentativelor parlamentare de amnistiere a plagiatorilor

651 de vizualizări
Consiliul Rectorilor
Foto: Pixabay.com
Un grup de parlamentari USR îi cer ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să dea dovadă de “integritate” și “să iasă public și să delimiteze ferm sistemul de învățământ românesc de tentativele clare de hoție, bazate pe interese personale”. Într-un mesaj publicat pe Facebook, ei îl îndeamnă pe reprezentantul guvernului: “Domnule Ministru Cîmpeanu, ieșiți astăzi public să opriți legea plagiatorilor și să cereți prioritar analiza propriei teze de doctorat. Sau aveți alte interese?”

Apelul USR pleacă de la faptul că “plagiatorii și protectorii lor aproape au reușit ieri lovitura fatală dată integrității: amendamentul infiltrat hoțește într-o lege fără legătură cu doctoratele a trecut ieri de Comisia pentru Învățământ și a ajuns pe repede înainte pe ordinea de zi în Plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională. (…) Din fericire, ieri nu s-a mai ajuns în plen la votul pe acest punct grav de pe ordinea de zi, însă amenințarea amnistiei plagiatorilor va plana asupra următoarei ședințe”.

În apelul partidului de opoziție sunt citați mai mulți parlamentari, printre care:

  • Irinel Dărău, senator USR PLUS: “Este inacceptabil. Cei care au plagiat și știu că au plagiat sunt în funcții înalte și le vedem disperarea de a aplica această lege în cel mai scurt timp. Fac un apel la integritate către Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, să ia o poziție clară, pentru că un sistem de învățământ fără integritate nu există, iar plagiatele și hoția nu ar trebui să aibă termen de expirare. De asemenea, se ridică întrebarea referitoare chiar la teza de doctorat a domniei sale: acum șapte luni spunea că în termen de un an toate tezele de doctorat trebuie analizate, inclusiv teza sa, ‘în regim de urgență’. Poate ieși astăzi ministrul să oprească legea plagiatorilor și să ceară prioritar analiza propriei teze de doctorat? Sau are alte interese?”.
  • Ștefan Pălărie, senator USR PLUS: “Le cerem partidelor mari să înceteze cu această practică de a depune amendamente fantomă, de a folosi cai troieni prin care doresc să concretizeze cu orice preț, chiar cu disperare, această lege. Le cerem fie să renunțe la această lege, fie să își asume că în ciuda celorlalte crize din jurul nostru, a războiului din Ucraina, a crizei prețurilor la energie, prioritatea lor este ‘spălarea’ marilor plagiatori ai țării”. 
Mesajul integral:
Citește și:
A fost amânat votul final din Camera Deputaților pe proiectul de lege ce conținea amendamentul care i-ar amnistia pe plagiatori / USR face un apel la integritate către ministrul Educației

1 comment
  1. Glumesc, nu-i așa? Sorin Câmpeanu este ultima persoana care ar face așa ceva. El este primul susținător al unor asemenea manevre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și profesorii de la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni aduc spiritul Crăciunului pentru copiii de la Sanatoriul Balneoclimateric și pentru bătrânii imobilizați sau singuri / Proiectul continuă de 7 ani

Elevii și profesorii de la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni au pregătit cadouri atât pentru copiii care vin la tratament la Sanatoriul Balneoclimateric, cât și pentru bătrânii care sunt imobilizați…
Vezi articolul

OFICIAL A fost înființat un comitet interministerial pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar. O atribuție constă în propunerea de noi programe naționale de sprijin pentru reintegrarea copiilor care au părăsit școala

A fost înființat Comitetul interministerial pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, potrivit unei decizii publicate vineri, 17 februarie, în Monitorul Oficial. Acesta este un organism fără personalitate juridică, cu caracter…
Vezi articolul

BREAKING Articolul care prevede acordarea burselor de merit pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”, atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, după ce elevi cu medii sub 4 au luat burse: Bursa de merit trebuie să fie expresia unei selecții bazate pe criteriul meritocrației

Avocatul Poporului anunţă, marţi, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu articolul din legea învățământului preuniversitar care prevede că bursele de merit se acordă pentru „minimum 30% din elevii…
Vezi articolul