Mai mulți elevi, profesori şi alți angajați școlari din județul Timiș, internaţi cu COVID-19 / Șapte unităţi şcolare în scenariul roşu

767 de vizualizări
interzicerea fondului clasei și școlii
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Şase elevi, trei profesori şi cinci persoane din personalul nedidactic se află în spital după ce au fost confirmaţi cu COVID-10, în timp ce şapte licee, şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de predare a cursurilor, potrivit Agerpres, care îl citează pe şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Dintre aceştia, patru elevi, doi profesori şi două persoane din sistemul nedidactic provin de la unităţi din Timişoara.

Din totalul celor 95.156 de elevi care învaţă în judeţul Timiş, 283 sunt izolaţi/carantinaţi, 162 în Timişoara, iar 27.539 intră în sistemul online de învăţare, dintre care 18.449 provin din reşedinţa de judeţ.

81 de profesori continuă să predea online (53 din Timişoara), iar 13 cadre didactice intră în concediu medical (cinci din Timişoara). De asemenea, în izolare/carantină mai sunt şi alţi 10 angajaţi.

Șeful IȘJ Timiș:

  • “În scenariul roşu, continuă să fie Liceul ‘Grigore Moisil’ (clasele IX-XII) Timişoara, Liceul Logos din Timişoara, Grădiniţa din Giarmata, Şcoala din Bencecu de Sus, Liceul şi Grădiniţa din Periam, şi Liceul de Arte din Timişoara, acesta din urmă, din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii nefinalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Școala în Noua Zeelandă

Apelul unor ONG-uri ale tinerilor: Guvernul “să sprijine sectorul pentru tineret”, prin redistribuirea unor fonduri către granturi, programe de sprijin, activități culturale și concerte. Plus măsuri de sprijin fiscal

Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) cer autorităților să redistribuie fondurile alocate unor concursuri naționale pentru finanțarea unor proiecte ale organizațiilor de tineret și…
Vezi articolul

Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după absolvirea facultății, studii postuniversitare înainte de examenul de licență, exmatriculat de la doctorat / Alte câteva semne de întrebare fără răspuns

Derularea studiilor premierului desemnat Marcel Ciolacu ridică o serie de întrebări. O analiză G4Media.ro indică faptul că acesta s-a înscris la studii postuniversitare înainte de a obține diploma de licență,…
Vezi articolul

PSD cere să fie eliminată din proiectul Legii învățământului superior prevederea ca mandatele incomplete și cele în curs să fie luate în calcul pentru numărul maxim de mandate ale rectorilor  – amendament

Una dintre concesiile Ministerul Educației în fața cererilor de limitare a numărului de mandate ale rectorilor poate fi anulată în urma unui amendament PSD la proiectul legii învățământului superior, ce…
Vezi articolul