Colegiul ”Henri Coandă” şi cei de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara au trecut la cursuri online, marti, din cauza frigului din clase. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş au declarat că sunt semnale că şi în alte şcoli din Timişoara sunt probleme cu încălzirea, scrie Ziaruldevest.ro. În școli este frig deoarece Colterm are datoriilor mari la furnizori.
La ambele unități de învățământ care au trecut în online din cauza frigului din sălile de clasă există și probleme de infrastructură. Peste 1.200 de elevi trec în online până la găsirea unei soluții. La „Henri Coandă” au fost chiar și 8 grade în clase, scrie presa locală.
La Colegiul Henri Coandă, ultimele lucrări de reabilitare au fost făcute în urmă cu 57 de ani, acum fiind probleme la instalațiile de încălzire învechite. Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a anunțat, în plină criză termică la Colterm, că liceul va avea parte de reabilitare la cinci corpuri de clădire. Va fi rezolvată și instalația termică. Însă în acest an se face doar proiectarea.
Și alte școli din Timiș riscă să intre online
”Mai sunt semnale că temperatura este scăzută şi la alte unităţi de învăţământ, în principal la cele din cadirile istorice. Pot apărea probleme la Liceul Pedagogic, Liceul Obradovici, Liceul Alimentar, deşi nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Liceul Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID. Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş, citat de ziaruldevest.ro.
De peste o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.
5 comments
Stam in primul rand in frig in propriile apartamente. Copiii sunt obisnuiti de acasa cu frigul…
Dar agentul termic platit cu bani grei din casa peofesorului cine il deconteaza? Cine mai poate duce invatamant online de acasa in asemenea conditii? Terminati odata cu online-ul ca ne-ati capiat. Am invatat in clase in care imi amortea mana pe stilou pana nu se mai miscau degetele de frig. Nu ne-a mai trimis nimeni acasa sau in online sau alte prostii de acest gen. La fiecare fas trimiteti in online. Dar eu, profesorul am de unde? Nu vreti sa aduc si salariul de acasa tot?? Pentru incompetenta voastra? Numai fikusi ati votat.
Și in București sunt școli unde tremuri de nu se poate.
Si totusi se fac ore, Maria, nu? Si nu sunt nici primii, nici ultimii. S-a profitat deja prea mult de prosteala asta cu online-ul si se insista si persista in prostie la orice intemperie cat de mica. De aceea cand sunt pusi sa dea piept cu realitatea, elevii nostri sunt praf. Pusi in situatii reale habar nu au sa se descurce. Si cum ar putea cand odata aparute probleme cat de mici sau obstacole, acestea le-au fost inlaturate din fata si substituita peoblema cu realitate virtuala?
Faptul ca stam în frig nu ajuta cu nimic în situația actuală. Eu nu mai reușesc sa ma încălzesc de când am venit de la ore.