Mai multe asociații de elevi acuză Guvernul că minte, în plină grevă generală a profesorilor: Asociațiile de elevi din țară nu au fost invitate la consultările anunțate de Guvern pentru marți

1.040 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) „condamnă minciunile Guvernului cu privire la invitarea asociațiilor de elevi la o întâlnire astăzi, acestea nefiind invitate”, se arată într-un comunicat comun al acestor asociații.

„Marți, 23 mai a.c., Guvernul a publicat în agendă, afirmând că la ora 11:00 se vor desfășura consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi, în contextul grevei generale din învățământ. Asociațiile de elevi din țară nu au fost invitate la consultări, Guvernul mințind astfel în agenda sa de astăzi.

Considerăm că această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Guvern în mod repetat în ultimele zile. Guvernanții își doresc să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naționale, pentru a antagoniza greviștii și a duce la oprirea grevei”, precizează asociațiile semnatare.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și:

VIDEO Discurs în derivă al premierului: „Mă angajez personal…”, după care anunță că în loc să se întâlnească azi cu sindicatele din Educație, pentru negocieri, va avea întâlniri cu asociațiile de părinți și elevi. Acestea nu revendică nimic / Ciucă e îngrijorat că nu poate să îi predea lui Ciolacu „un mandat cu probleme”

2 comments
  1. De ce nu participă toți profesorii la grevă?
    Aceasta este întrebarea pe care o auzim tot mai des. Iar răspunsul care circulă printre greviști dar și în rândurile celor care susțin sau nu greva este și mai interesant. Iată doar o parte din răspunsurile auzite:
    Foarte mulți dintre neparticipantii la grevă sunt profesori suplinitori care speră la o continuitate pe post fără să mai treacă prin focul unui examen.
    Profesori care au fost sfătuiți să nu participe la grevă că vor avea de pierdut gradații de merit , participarea la examenele de grad, sprijinul privind continuitatea pe post, și alte ,, beneficii optinute incorect,,.
    Iar cireașa de pe tort: ,, că au fost sfătuiți chiar de unii lideri de sindicat să nu participe la grevă,,.
    Incepem să ne întrebăm dacă zvonurile că liderii de sindicat s- au înțeles cu guvernanții să prostească atâtea cadre didactice ,care stau în grevă fără a primii salariu , pentru a face economii la buget , sunt adevărate ?
    Dacă ar fi să ne luăm după răspunsurile celor trei lideri de sindicat după ieșirea de la ,,Petrecerea de Constantin și Elena,, de duminică și după reacția lor în primele două zile de grevă ,personal, încep să cred că este un sâmbure de adevăr în toate aceste zvonuri.
    Aștept o reacție fermă din partea acestor lideri, prin care să dovedeasca că sunt cu adevărat, alături de cei aflați în grevă și nu de partea guvernanților. Altfel mulți membrii de sindicat se vor retrage din această organizație.

    1. Pentru că unii sunt membrii de partid și/sau alții sunt ajunși în sistem pe bază de pile – fiind execrabili din punct de vedere profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul