Mai mult de jumătate dintre elevii din județul Buzău nu au obținut nota 5 la Matematică, la simularea pentru Evaluarea Naţională 2024 organizată de ISJ

6.164 de vizualizări
Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com
La simularea examenului de Evaluare Naţională 2024 organizată de ISJ Buzău, 42,28% dintre elevi au avut note peste 5 la Matematică și 62,06% la Limba română, conform unui comunicat ISJ Buzău, citat de Agerpres.
  • Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău a organizat, în perioada noiembrie – decembrie, simulări proprii la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat cu scopul de a stabili gradul de pregătire al elevilor şi pentru a lua din timp măsurile necesare în perspectiva examenelor din anul 2024. 

‘La simularea examenului de Evaluare Naţională organizată de ISJ Buzău, dintr-un număr de 3.735 de elevi de clasa a VIII-a, la proba de Limba şi literatura română s-au prezentat 3.452 de elevi (92,42%) şi la proba de Matematică s-au prezentat 3.432 elevi (91,88%). Din rezultatele înregistrate se constată un procent de promovabilitate de 62,06% la Limba română şi 42,28% la Matematică’, au transmis, pentru Agerpres, reprezentanţii ISJ Buzău.

La simularea examenului de Evaluare Naţională organizată în perioada 20-21 noiembrie, 9 elevi au reuşit să obţină nota 10 la Matematică, în timp ce alţi trei candidaţi au fost punctaţi cu nota maximă la Limba română.

Simularea Bacalaureatului a debutat pe 27 noiembrie cu proba scrisă la Limba şi literatura română şi s-a încheiat pe 29 noiembrie, după ce elevii au susţinut probele scrise în funcţie de profil (Istorie, Matematică, Ştiinţe ale naturii, Matematică tehnologică, Matematică-informatică, Matematică-pedagogic) şi proba la alegere. Din totalul celor 3.122 de elevi înscrişi, 550 au absentat de la proba la Limba şi literatura română, 696 de candidaţi nu s-au prezentat la proba la alegere, iar 601 au absentat la proba obligatorie de profil. În medie, procentul de promovabilitate a fost de peste 50%.

Limba şi literatura română – procent de promovabilitate 66,37%, proba obligatorie de profil – procent de promovabilitate 54,86%, proba la alegere – procent de promovabilitate – 56,55%‘, a informat ISJ Buzău.

Potrivit ISJ, cele două simulări au fost organizate cu scopul de a testa nivelul cunoştinţelor candidaţilor înainte de cele două examene de anul viitor.

‘Este o simulare propusă de către Inspectoratul Şcolar atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Examenul naţional de Bacalaureat având în vedere că ne dorim ca elevii să fie cât mai bine pregătiţi. Ne dorim să vedem în ce stadiu suntem cu pregătirea elevilor pentru participarea la aceste examene, ne dorim rezultate bune şi dorim să luăm şi măsurile în consecinţă astfel încât copiii să meargă pregătiţi la aceste examene.

Nu este o simulare organizată de Ministerul Educaţiei, a fost stabilită la nivel de Inspectorat, un soi de analiză a noastră, de diagnoză dacă vreţi, să vedem de unde plecăm în acest an şcolar în perspectiva viitoarelor examene ştiind că şcolile, profesorii fac activităţi suplimentare de remediere în vederea recuperării materiei acolo unde este cazul, însă vrem să vedem cum stăm şi la nivel de judeţ’, a declarat anterior, pentru Agerpres, inspectorul general al ISJ Buzău, Daniela Palcău. 

Amintim că simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 din județul Iași au fost anulate de Inspectoratul școlar. Anularea simulărilor vine în contextul în care reprezentanții Ministerului Educației au recomandat inspectorilor școlari să renunțe la simulările județene ale examenelor naționale, deoarece sunt prea aproape de simulările naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Motivul este că ar fi dificilă colectarea datelor.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a:
  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Calendarul simulării Bacalaureatului 2024 :
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Elevii vor lua note mai mari dacă :
    1.vor învăța ;
    2.se vor închide rețelele sociale ;
    3.au o motivație ca viitorul lor să fie unul mai bun!
    Și toți acești politicieni care ne conduc sunt modele pentru unii elevi, ei n au mai dat evaluări și diverse examene și ce viață au!?
    Se plimbă pe unde nu li-i voia!!!!!
    Sunt prea mult elevii stresați cu evaluările!!!!

  2. asta este , sunt de profesionala , nu toată lumea trebuie și poate sa faca un liceu
    am senzația că s a dorit să se ajungă aici. e nevoie de forță de muncă ieftină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea: Proiectele legilor Educației au ieșit așa de prost pentru că în spatele lor este un proiect, România Educată, al președinției, care din păcate este complet dezamăgitor, aș spune foarte clar – incompetent

Proiectele legilor educației lansate de Ministerul Educației în vara acestui an “au ieșit prost”, iar asta deoarece proiectul prezidențial din spatele lor, România Educată, “este complet dezamăgitor, aș spune foarte…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre problemele plății salariilor profesorilor: A fost o eroare informatică, am primit asigurări de la Ministerul de Finanțe că va fi remediată foarte rapid / În 5 județe nu s-au primit salariile în învățământ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că întârzierea plății salariilor profesorilor s-a întâmplat, luni, în 5 județe și că a primit asigurări de la Ministerul de Finanțe că…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Școlile din patru județe se pot înscrie până pe 6 decembrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu / Acces la cursuri cu 20 de credite, pentru profesori și grant pentru implementarea programului, pentru școală

Până pe 6 decembrie, unitățile de învățământ se pot înscrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu,…
Vezi articolul