Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria premierului: Discutăm despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi

810 vizualizări
Madalina Turza / Foto: gov.ro
Copiii ucraineni care vor rămâne în România vor avea în școală un curriculum adaptat, instrumente de învățare în limba ucraineană și profesori nativi din Ucraina, a anunțat sâmbătă Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Declarațiile au fost făcute după ședința task-force convocat de premierul Nicolae Ciucă pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă în Ucraina.

„În grupul de lucru, pe zona de educație se vor crea acele măsuri proactive de incluziune, inclusiv se discută deja despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi, măsuri proactive care să genereze efectiv incluziune, pentru că nu e suficient să le dai acces formal”, a declarat Turza.

Aceasta a precizat că la finalul lunii aprilie Guvernul și-a fixat ca termen definitivarea planurilor pe termen mediu și lung pentru integrarea refugiaților ucraineni, „urmând ca după aceea sa înceapă implementarea”.

„Noi suntem încă pe finalul fazei de răspuns de urgență. Încă nu vorbim de un val de copii care s-au înscris în școlile din România (…), sunt niște traume la mijloc, după ce copiii au mers niște kilometri cu trenurile, pe jos, e puțin probabil ca a doua zi să se ducă la școală”, a continuat Mădălina Turza.

Din acest task-force fac parte Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Ministerul Dezvoltării și alte ministere, a precizat Turza.


2 comments
  1. Noi urlam de ani de zile pentru modificari de programa, de curriculum si alte probleme ale invatamantului romanesc si ei se gandesc la ai altora. Jigodii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucrările de licență de la Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au fost eliminate. Decanul Șerban Diaconescu: Eliminarea a fost făcută la cererea studenților. Există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat

Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la…
Vezi articolul

Sprijinul pentru părinții care stau acasă cu copiii aflați în școala online ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare de Guvern, anunță ministrul Muncii: Vor primi 75% din venitul mediu brut, cu condiția ca părinții să nu fie în telemuncă

Indemnizația și concediul de la stat pentru părinții care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii aflați în școala online, vor fi aprobate săptămâna viitoare de Guvern, anunță ministrul Muncii,…
Vezi articolul