Luni, 25 noiembrie, începe Săptămâna fructelor și a legumelor donate în școlile din România, potrivit Ministerului Educației. Alimentele vor ajunge la persoane în dificultate și la instituții sociale

3.191 de vizualizări
Foto: Freepik.com
În perioada 25-29 noiembrie 2024, elevii voluntari SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară) vor organiza ediția 2024 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, care va implica strângerea de legume și fructe pentru a fi donate familiilor aflate în dificultate și instituțiilor sociale, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației în școli. Campania, susținută de Ministerul Educației, se va desfășura în unitățile de învățământ din întreaga țară.

Aceasta implică strângerea de legume și de fructe de către elevii voluntari SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară) și donarea acestora către familii aflate în dificultate și instituții sociale.

Inspectoratele școlare au libertatea de a găsi propriile modalități de organizare pentru a realiza obiectivul final. La finalul campaniei, fiecare coordonator județean al SNAC va înainta Ministerului Educației un raport succint referitor la implementarea proiectului și rezultatele acestuia, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației în școli.

Cele trei etape ale campaniei sunt:

  • prezentarea campaniei în unitățile școlare
  • responsabilitatea școlii de a identifica familiile din comunitate aflate în dificultate
  • colectarea tuturor donațiilor, la nivelul școlilor

Campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” a ajuns la cea de-a 14-a ediție. De-a lungul anilor, aceasta reunind sute de școli și mii de elevi voluntari din întreaga țară.

SNAC este o rețea națională care implică elevi și profesori în activități de voluntariat. Strategia SNAC se bazează pe o abordare pe regiuni și localități, oferind membrilor posibilitatea de a implementa proiecte și activități adaptate nevoilor specifice ale fiecărei comunități. Adresa trimisă în școli este semnată de Activitățile lor se bazează pe Ordinul de Ministru din 2012.

Foto: Freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Nicolae Istudor spune că Academia de Studii Economice, instituție care se declară “independentă față de religii”, este o “instituție credincioasă”. El anunță cenzurarea “comentariilor negative” – Reacție în controversa icoanelor date ca premiu pentru studenții de nota 10

Rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din București spune că universitatea pe care o conduce este “o instituție credincioasă”, potrivit Euronews România. Totodată, el este citat vorbind despre o cenzurare…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

OFICIAL Școlile și inspectoratele pot angaja experți externi, în afara organigramei, pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene / Etapele organizării și desfășurării selecției experților

Școlile și inspectoratele pot înființa posturi în afara organigramei și selecta experți în cadrul echipelor de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Prevederea se aplică proiectelor în care instituția subordonată…
Vezi articolul

Eveniment organizat de Edupedu.ro și World Vision România

VIDEO TEXT Dezbatere online: PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar…
Vezi articolul