Orban, despre solicitarea lui Cioloș: Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat în mandatul său

1.279 de vizualizări
“Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Șeful executivului a afirmat că “orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare copil are nevoie de procesul educațional. Acest proces educațional este fundamental în dezvoltarea fiecărui elev. (…) Îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de siguranță sanitară”.

Întrebat cum comentează faptul că liderul PLUS, Dacian Cioloș, a cerut demisia ministrului Educației, Ludovic Orban a răspuns: “Acum o lună dl Cioloș cerea depolitizarea educației. Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat la Ministerul Educației în timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună și acum, când nu mai e în aceeași formă de guvernare cu dumnealui, nu mai e bună?”

Ludovic Orban, cele mai importante declarații:
  • “Eu am încredere în dascălii din România, în sistemul de educație din România, sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus decât pe terenul de joacă sau în alte locuri. Vom urmări respectarea regulilor de protecție sanitară, orice disfuncționalitate ar putea să apară
  • Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu direcțiile de sănătate publică, cu directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor.
  • Sigur că și părinții trebuie să aibă încredere.
  • Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii.
  • Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare copil are nevoie de procesul educațional. Acest proces educațional este fundamental în dezvoltarea fiecărui elev.
  • Decizia de a începe anul școlar e o decizie care era clară, din punctul meu de vedere.
  • Sigur că există temeri, că există aspecte care nu sunt perfecte, dar pot fi remediate.
  • De regulă, am lăsat la latitudinea Consiliilor de Administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.
  • Îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de siguranță sanitară
  • Am văzut că dl Cioloș cere concursuri de director. Eu știu că mulți dintre directori sunt în funcții în urma concursurilor organizate în mandatul său
  • Acum o lună dl Cioloș cerea depolitizarea educației. Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat la Ministerul Educației în timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună și acum, când nu mai e în aceeași formă de guvernare cu dumnealui, nu mai e bună?
  • Chiar și cu școala suspendată, a existat o rată de infectare pe populația școlară de peste 6%. Au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la școală. Dacă vor apărea cazuri… nu ne dorim, dar pot veni unii deja infectați, fără să știe. Părinții pot să ia decizia ca elevul să nu meargă la școală, să fie doar online, în caz de necesitate. Nu trebuie să privim în panică sau cu neîncredere tot acest proces. Vom urmări modul cum începe școala, vom încerca să corectăm orice situație apare”.
Citește și:
Dacian Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la minister de urgență / Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorul Sergiu Pașca: După ce am întâlnit unul dintre primii mei pacienți cu autism și pe mama lui, autismul și cercetarea creierului au devenit principala mea preocupare / Este incredibil de important să avem studenți la medicină care fac cercetare cât mai devreme

„După ce am întâlnit unul dintre primii mei pacienți cu autism și pe mama lui, Ana Dragu, mi-am schimbat întru totul traiectoria, autismul și cercetarea creierului au devenit principala mea…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

FOTO Emilia Șercan semnalează că în Biblioteca Națională cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la 16,6 grade / Directorul Bibliotecii, Adrian Cioroianu: Mințiți când legați temperatura din bibliotecă de mandatul meu 

Dezbatere pe rețeaua de socializare Facebook, după ce jurnalista Emilia Șercan a semnalat că în sălile Bibliotecii Naționale este foarte frig, cititorii fiind nevoiți să stea cu gecile pe ei,…
Vezi articolul

Aproape una din trei universități publice a anunțat și cursuri online la master și doctorat, iar 15% pentru licență. Asta atrage nemulțumirea reprezentanților studenților ANOSR, care sperau la „o schimbare de paradigmă, constând în flexibilizarea învățământului superior”

„Doar 30% dintre universitățile de stat au anunțat în mod public integrarea unei componente de activitate în regim online pentru ciclurile de masterat și doctorat, în timp ce pentru programele…
Vezi articolul